Tips for å spare penger i hagen

Hagesentre organiserer ofte plantesalg året rundt på slutten av hver sesong. Selv om plantene kan se visne og falmet ut, vil de “komme på beina” og være friske og livlige om våren. Unntak: prydgress. Kjøp unge gress tidlig på sesongen, og la dem modnes gjennom sommeren på større grunner før de vokser for å spare fire ganger så mye.

Spar penger i hagen

Advarsel: spredning av planter

Hvis du trenger å dekke for mye jord, velg plantene som vil spre seg. Enten det er et vintre eller krypende bunndekke, vil disse plantene fylle tomrommene i hagen din. Og de ser ofte mye bedre ut enn mulch. (Bare husk at de har mer plass.

)

Dyrk planter fra stiklinger

Spar penger i hagen

Du kan vokse hvilken som helst plante fra en skjæring nesten gratis. Og stiklinger er en fin måte å ha mange planter på en gang. Merk: Ulike planter trives best fra forskjellige typer stiklinger. Hvis du undersøker spørsmålet litt, kan du være sikker på om det lykkes ved å sette sammen de riktige stiklingene på riktig tid på året.

Tenk lite

Spar penger i hagetreet

Slik kan du spare penger i hagen ved å dyrke yngre prøver i stedet for å bruke mye penger på store trær. Dine små trær vokser raskest når mulken når de ytterste grenene. Vann dypt i vekstsesongen for å oppmuntre til robuste røtter. Gjødsle årlig om våren.

Velg langsiktige planter. Hold øye med planter som blomstrer i mer enn en sesong. Forsythia, for eksempel, er deilig i en uke eller to om våren, men det er i utgangspunktet alt. Fothergilla har hvite blomster om våren og vakre røde og gule høstfarger. Eller flerårig ‘Rozanne’ Geranium, som ikke bare har blomster som ligner på ‘Johnson Blue’, men også blomstrer fra tidlig sommer til kalde dager.

Bruk funnet materiale

Spar penger i hagen med murstein

Se etter skjønnheten i gamle materialer. Gamle murstein fra en revet bygning gir for eksempel øyeblikkelig sjarm til den nyeste hagen. Og det er gøy når du har en historie å fortelle, gjemt bak de gamle elementene.

Del og handle

handle råd

Gartnere er ikke bare kjent for sine gratis tips og råd, de går et skritt videre og deler ting seg imellom. For eksempel bytter de planter med venner, gir bort de resterende frøene, låner verktøy, slår seg sammen med naboene når de leier strømutstyr, eller deler kostnaden for en lastebil med mulch med en venn.

Del dine stauder

Mange stauder, for eksempel iris, daylilies og hosta, gjør det best når de deles hvert par år. I stedet for å kjøpe nye planter, dyrk disse plantene i andre områder av hagen din.

Begynn å dyrke planter fra frø

Gjengivelse billig

Hele året planter, biennaler og stauder fra frø er en trygg idé for harde penger. Selvsående typer som kommer tilbake år etter år vil koste deg enda mindre i det lange løp. Noen av de beste re-frøene inkluderer:

• Balsamico planter

• Hahnenkamm / Celosia

• Cleome

• Torn eple / Datura

• Malve / Hollyhock

• Rittersporm / Larkspur

• Marigold / Calendula

• Purslane Roeschen / Moss Rose

• Zinnia / Zinnia

Så utendørs

Drypp vanning billig

Plant blomster- og grønnsaksfrø som ikke trenger et forsprang i hagen. På den måten trenger du ikke kjøpe frøråvarer. Spar på vanningsregningene dine. For eksempel vil vanning i de kjølige timene om morgenen redusere tap på grunn av fordampning. Bruk mulch på jorden for å holde den kjølig og fuktig, og bruk drypp vanning for å holde plantens røtter godt vannet.

Det er lurt når du kan installere en egen måler for utendørs bruk; dosert vann til utendørs bruk betyr alltid en lavere regning.

Invester i kvalitetsverktøy

Det kan være vanskelig å ikke kjøpe en spade på $ 7, men verktøy av god kvalitet er verdt å kjøpe. Billige spader har en tendens til å gå i stykker når du graver i steinete bakker; Rabattverktøy faller ofte fra hverandre når de brukes ofte. Få verktøy som er langsiktige og som du kanskje aldri trenger å bytte ut. Bedre å kjøpe en ny kvalitetsspade enn en lavgradig noen få år.

Lag kompost selv

Mat plantene dine naturlig og forbedre jorda din med kompost. For raskere resultater, bruk en Tummler -komposter. Eller, med tålmodighet, legg de organiske materialene i en beholder eller til og med i en haug og la naturen gjøre alt arbeidet.

La kullet ligge på plenen din

Avfall billig

Hvis du lar rusk og utklipp ligge på bakken, vil de råtne der og tilføre næringsstoffer og organisk materiale til plenen.

Unntak: ikke legg igjen stiklinger hvis du har forlatt plenen litt lenger. For mye kuttet gress kan kvele plenen din.