hagedesign triks og tips solsikker

Triks og tips for hagedesign – klipp av stilkene på plantene dine regelmessig!

Du vil alltid holde hagen din ryddig, gjennom regelmessig vedlikehold, slik at den ser vakker og til og med attraktiv ut! Ja, det er noen ganger ikke en lett oppgave, men vi hjelper deg gjerne med å løse det!

En av de første reglene du absolutt må følge er: kutt av stilkene på plantene dine regelmessig!

Dette bidrar betydelig til det gode utseendet på hagen din! Avkorting refererer til fjerning av selektive planter eller stilker. Sluttresultatet er en effektiv og sunn hage.

Triks og tips for hagedesign – dette bidrar vesentlig til at hagen din ser bra ut!

hagedesigntriks og tips planter blomstret

Hvis hagen din inneholder muggfølsomme planter, for eksempel stauder som phlox eller Monarda didyma, må du sørge for tilstrekkelig luftsirkulasjon for å forhindre at soppen dannes. Det er snakk om å kutte tømmerstokker regelmessig nær bakken. Denne operasjonen skader på ingen måte de gjenværende stammene, tvert imot, de er definitivt ikke påvirket av noen sykdom. Dessuten må du virkelig gjenta denne operasjonen regelmessig fordi formen er veldig sta, når den har lagt seg er den veldig vanskelig å fjerne uten kjemikalier.

Da vil hagen din se sunn og attraktiv ut igjen!

hagedesigntriks tips som transplanterer blomster

En enkel måte å tynne plantene på er å se nye skudd og spirer om våren. Hvis de ser ut til å være klemt, skjærer du hver klump ned til midten av treet.

Deadheading er et mørkt klingende begrep som beskriver avskjæringen av de uattraktive døde hodene til blomstene i bedene. Med visning er det ikke nødvendig, men hvis du vil forlenge blomstringstiden og sikre mer friskhet og renslighet i hagen din, må du også regelmessig ta bort og fjerne de visne blomstene på toppen. Da vil hagen din se sunn og attraktiv ut igjen!

Ta deg tid til å jobbe i hagen regelmessig

hagearbeid triks og tips våger hagearbeid

De fleste planter er genetisk programmert til å produsere frø. Så snart frøene er produsert, er arbeidet, funksjonen fullført og planten kan enten visne eller bare forbli en grønn plante. Hvis du klipper blomstene før frøene setter, vil planten produsere andre blomster for å nå målet ditt. Herligheten ved moderne planteavl er etableringen av sterile varianter. Hvis du vil redusere deadheading i hagen din, så velg sterile varianter.

Klipp regelmessig stilkene som er nær bakken

hagedesign triks og tips våger hageinstrumenter

Fint blikkfang i hagen  

hagedesigntriks og tips som planter blomsterpotterNyt hagearbeid for to 

hagetriks og tips som transplanterer hagearbeid