Kjære lesere! Vi i redaksjonen for freshideen håper at dere alle tilbrakte en uforglemmelig sommer, full av positive følelser og flotte opplevelser. I den varmeste årstiden er det så mye som er vakkert og fristende rundt oss. Solen skinner behagelig sterkt her og lar våre hager og parker vises i sin fulle prakt. Enn si ditt eget hagelandskap! Nå nærmer sommeren seg sakte, og høstens ankomst kan tydelig merkes morgen og kveld. Selv om den nye sesongen bringer dårlig vær, regn og tåke, kan vi ikke undvære blomstringen i hagen vår under noen omstendigheter. Men tvert imot! Prøv å holde sommeren teft i uteområdet ditt så lenge som mulig! Det kan virke som en umulig oppgave for deg, men det er vakre høstblomster som med liten omsorg kan få hver hage til å skinne selv om høsten.

Om høsten skal ikke hagen nødvendigvis bli bar og fargeløs

høstblomster tagetes i sin fantastiske skjønnhet

Vi har allerede presentert noen sent blomstrende hageblomster i en annen artikkel. Nå kommer neste gruppe høstblomstrere, som gir fortryllende farger til hagen og får den til å virke innbydende selv i den kjølige årstiden. De fantastiske blomstrende høstblomstene motvirker det kjedelige været. De minner oss hver dag på den siste sommeren og gjør oss i bedre humør.

Ditt brokete fargespill utenfor er virkelig fortryllende. Er du allerede nysgjerrig på hvilke blomster det handler om? Bli så hos oss og nyt høstens blomsterhav i bilder og tekst!

Fargerike høstblomster skaper et fantastisk fargespill i hagesengen

høstblomster gladiolus i rosa forskjønner utendørsområdet om høsten

Coneflower (echinacea)

Coneflower er en typisk flerårig som opprinnelig kommer fra Nord -Amerika, men er utbredt her. Spesialister og hobbygartnere skiller to typer som ser veldig like ut. Den gule coneflower (Rudbeckia fulgida) kalles fortsatt den gule eller lysende coneflower og den røde coneflower (Echinacea purpurea), som også er kjent som pinnsvinhodet eller lilla coneflower. Alle navn er riktige og refererer til de samme vakkert blomstrende, hardføre og stellende flerårige plantene. De blomstrer i hagen hele sommeren til langt ut på høsten. Plantingen skjer på våren.

Coneflower foretrekker en solrik til skyggefull beliggenhet i hagen og vil takke deg for det med sine naturlige blomster. Du kan plante en større gruppe solhatter i sengen, der de er et ubestridt blikkfang på grunn av de fargerike blomstene. Ikke bare er de en fryd for øynene våre, men de tiltrekker seg også mange bier og sommerfugler. Hvis du vil designe en ekte hyttehage, ta på deg solhatter. De får utendørsområdet ditt til å skinne selv om høsten!

 Solhatter kan bli opptil 1,50 m høye

høstblomster solhatt i vakker høstfarge

Gladiolus (gladiolus)

Gladioli legger til en edel lapp til hagen. Akkurat som solhatten vokser gladiolen høyt, de lange, sverdformede stilkene er prydet med spesielt interessant formede blomster. De kan være farget hvit, rød, rosa, gul, oransje eller lilla. Disse høstblomstene tilhører irisfamilien, og på grunn av de vakre blomstene ser de også nydelige ut i vaser. Disse blomstene liker solfylte steder utenfor. De kommer opprinnelig fra Middelhavet og Nord -Afrika og føler seg veldig bra på varme dager. De er enkle å ta vare på, men trenger regelmessig vanning og befruktning for å spire de vakre blomstene. Gladioliene er hardføre, men vi anbefaler at du fjerner knollene fra bakken etter blomstringstiden. La dem overvintre på et kjølig, tørt sted.

Gladioliene ser herlige ut i høsthagen

høstblomster til hagen gladiolus

Tagetes

Ringblomstene er fremdeles kjent under navnene kakeblomst, tyrkisk nellike eller samlerblomst. Disse høstblomstene er oppkalt etter den etruskiske halvgudsdagen. Omtrent 60 arter av Tagetes er kjent, opprinnelig fra Mexico, Argentina og Sør -Amerika. Dette er flerårige hageplanter som avgir en fantastisk duft. Men det er også arter som har en sterk lukt og dermed driver bort insekter. Dette er typiske høstblomster som bare blomstrer i oktober og beholder sin naturlige skjønnhet til sen høst. Tagetes-plantene liker et solfylt sted i hagen og foretrekker luftgjennomtrengelig, litt fuktig jord. De er enkle å ta vare på, men veldig attraktive og gir mye farge og duft til høsten din.

Farge og duft gjør hagen til et vakkert sted selv om høsten

høstblomster tagetes i vakre høstfarger

Høstkrokus (Colchicum autumnale)

Høstkrokusen er den neste vakre høstblomsten på vår liste, som viser sine delikate blomster sent i september og oktober. Dessverre er det giftig for mennesker og dyr, så vær advart! Denne krokuslignende blomsten blomstrer fra august til november, blomstringstiden kan ikke bestemmes nøyaktig, det vil si at den er tidløs. Det er nettopp av dette faktum at høstblomsten skylder sitt navn – Herbstzeitlose. Det krever ikke noe vedlikehold. Etter blomstringsperioden forblir den i bakken og vintrer der. Hvis det ikke forhindrer det i å multiplisere på noen måte, vil det dannes et nytt fra den gamle knollen til våren. Det er her de første mørkegrønne bladene kommer ut på våren. Høstkrokusen spirer ikke delikate blomster før mye senere. En fuktig jord foretrekkes på enger og beite, og selvfølgelig i hagen.

Hva vet du egentlig om Herbstzeitlose?

høstblomster den delikate skjønnheten til høsten tidløs

Sedum

Sedumplanten ble kåret til Årets flerårige 2011. Den finnes i mange hager. Denne høstblomsten kommer opprinnelig fra Asia og er en krevende flerårig hageplante. Sedumplanten er iøynefallende med sine tykke grønne blader, men bare de fine blomstene om høsten gjør den til et skikkelig blikkfang i hagen. Disse hageblomstene er hardføre, ekstremt enkle å ta vare på og passer også for uerfarne hobbygartnere som ikke har en grønn tommel. Sedum -plantene liker et solfylt sted og kan gjøre det bra i tørr jord. De er tørkebestandige og trenger bare å vannes i lange tørre perioder. Bare på høsten viser sedumplanten sine blomster, som er farget i hvitt, gult, rødt og rosa. Så disse høstblomstene gir mye til den naturlige skjønnheten i enhver hage.

Sedum har en ekstraordinær tilstedeværelse i høsthagen

høstblomster sedum gjør høsthagen vakker

Vil du også bringe mer farge til hagen din? Hvilken høstblomst har du allerede valgt??

høstblomster høsten tidløs gir en frisk teft

høstblomster solhatt oppdaterer hagen om høsten

Planter høstblomster solhatt i bakgården

høstblomster sedum gir farge til høsthagen