vakre balkongplanter for den kalde årstiden gresskar

Vakre balkongplanter til høsten

 Det er på tide å tenke på å plante vindusboksene for den kalde årstiden. Enten de forskjellige typene lyng, hardføre gress, skimmia, eføy, sølvblad eller eviggrønne heiser – nå er utvalget i barnehager og hagesentre størst.

Hvilke planter er vinterharde?

Ulike typer sommerlyng blomsterpotte vakre balkongplanter til høsten

Blant blomstrende planter er lyngarten, For eksempel vanlig lyng, best egnet for vinterplanting. De beholder blomstene og fargene selv i permafrost og snø. Vi anbefaler sorten Calluna “Gardengirls”, som er tilgjengelig i forskjellige nyanser av rødt og hvitt. De eviggrønne løfteanleggene er også robuste. Her kan du velge mellom lav og sfærisk eller litt høyere og oppreist voksende.

Noen typer lyng til balkongen

Hage høst balkong planter blomsterpotter arter hardfør

Sølvfargede toner bringer piggtråd og sølvblad inn i plantingen

sølvblader sølvfargede toner vakre balkongplanter for den kalde årstiden

Skimmiaen, som er tilgjengelig som frukt- og blomstrende plante, er også egnet for vinterbalkongplanting. Eføy og hardt gress er andre planter for vindusbokser og potter.

Skimmia for vinterplanting

vakre balkongplanter for den kalde årstiden skimmie

Hvilke planter passer for balkongen?

Typer balkongplanter for den kalde årstiden

I utgangspunktet er alle hardføre planter egnet for balkongen. Derfor blir det som plantes overlatt til personlig smak og stil. Imidlertid bør det tas hensyn til robuste planter i planteboksene til balkongen. Disse boksene er vanligvis festet til balkongbrystningen og er derfor spesielt utsatt for vind og kulde i motsetning til plantede potter, som kan settes opp mer beskyttet. Typer lyng, piggtråd, løft og eføy er spesielt egnet her. Du kan løsne plantingen med greiner av forke og silkeaktig furu, som er satt inn mellom dem.

Variasjon av hardføre plantearter på balkongen

vakre balkongplanter for den kalde årstiden

Når og hvordan å plante?

Avhengig av region, bør plantene plantes i frisk, god pottejord fra begynnelsen til slutten av oktober, slik at de fortsatt kan slå rot. Du kan plante relativt tett, ettersom plantene ikke lenger vokser eller vokser bare litt. Samtidig beskytter de hverandre ved basen mot kulde og frost. Alle plantebokser med avløp er egnet, fordi vanning må utføres på frostfrie dager selv i den kalde årstiden.

        Fargerike, friske høstblomstrer Høsten blomstrer vakre balkongplanter for høstens kalde årstid Dekorer balkongen med lilla lyng om høsten lyng lilla farge plantearter balkong design  En rekke høstplanter Balkongplanter for høstdekorasjon i den kalde årstiden