Hvert år er vintertiden for lang og veldig fargeløs for oss. Alle prøver å drive bort vinterbluesen og holde dem i godt humør. For å hjelpe deg litt, ønsker vi å vie dagens innlegg til de vakreste vårblomstene. Vi viser deg med en gang hvordan våren gir oss fantastiske farger og fantasifulle former og gir mye optimisme og livsglede. Ja, det lukter allerede vår, og de første harbingerne er her! De tidlige blomsterne pynter interiøret vårt i vaser og potter, de skinner ute i hagen og sier farvel til den lange vinteren! Tulipaner, påskeliljer og hyasinter blomstrer for tiden i konkurranse og sprer sin fortryllende duft. Uten tvil er dette toppstjernene i hagen, men de ser også bra ut i vasen hjemme og inviterer våren inn i våre fire vegger. Fordi spesielt vårblomstene er den reneste innbegrepet av den nye sesongen!

Det lukter vår – de første hyasintene har kommet!

nydelig vårdekorasjon

Naturen viser oss selvfølgelig de vakreste sidene i hver sesong, men spesielt om våren er dens prakt uuttømmelig. De delikate snøklokkene fortryller oss med sine hvite blomster, de fargerike krokusene bryter gjennom monokrom i hagen og viser oss den fargerike paletten – fra delikat blått til gult og oransje til uimotståelig lilla!

De gleder øynene og sansene våre fra januar til april og setter oss i humør for optimisme. Ganske hornfioler imponerer oss med sine mettede farger, selv om temperaturen ute ikke akkurat er samarbeidsvillig. Listen over yndige tidligblomstrere er ganske lang, og derfor bestemte vi oss i redaksjonen for å presentere deg bare 3 av de vakreste og mest populære vårblomstene og gi deg nyttige tips for omsorgen. Her er våre tre favoritter!

Hyasintene er alltid flotte blikkfang og fantastiske vårdekorasjoner på samme tid

Hyasint lilla små potter t

 • Duftende og vakre vårblomster – hyasinter

En veldig trygg formel for å bringe våren tidlig inn i huset er de vakkert duftende hyasinter. Dette er flerårige hageplanter som opprinnelig kommer fra Middelhavet og Orienten. De er spesielt populære blant oss fordi de er lette å ta vare på, blomstrer tidlig i hagen og avgir en herlig duft. Dine kjøttfulle løk spirer med vårens ankomst og bringer ubeskrivelig vakre farger til blomsterbedet. Disse spenner fra ren hvit til rosa og blå til lilla. Hyacinter oppbevares best i potter hjemme, for i varmen fra dine egne fire vegger viser de sin blomstrende prakt selv om vinteren og forvandler seg til de første forløperne for den kommende våren. For de svært utålmodige er det også en smart måte å la våren komme tidligere på, kalt hyacint -tvang i et glass. Videoen nedenfor illustrerer hvordan du gjør dette nøyaktig!

Bildehyasinter 2: Disse fantastiske blomstene lukter så vakkert …..

Vårblomster hyacinter

…. Og inviter deg til våren hjem!

Vårblomster hyacinter lilla påskedekorasjon

 • Påskeliljer – tidlige blomstrer som skiller seg ut umiddelbart

I blomsterboksen på balkongen, i potten hjemme eller i blomsterbedet i hagen, åpner de vakre påskeliljene blomstene i begynnelsen av mars og indikerer at våren ikke er langt unna.  Disse tidlige blomsterne kalles også påskeliljer, fordi de kan sees overalt under den store kirkefestivalen. Botanikere og blomsterbutikker teller påskeliljer blant amaryllis – planter. I dag er blomsten utbredt i Middelhavsområdet, hvor den faktisk kommer fra og hvor den blomstrer tidligere, avhengig av værforholdene der. Disse vårblomstene er innhyllet i legender, og derfor har de også forskjellige symboler.

I vårt språkområde står de for forfengelighet og selvkjærlighet. De er også et symbol for å overvinne mørket, for død og gjenfødelse. De delikate hvite og gule blomstene er umiddelbart merkbare og gir farge til vinterhagen og dermed et bedre humør i huset. Påskeliljer ser også bra ut i vasen og blir umiddelbart til et skikkelig blikkfang i rommet.

 Alle ville være glade og stolte over slike vakre påskeliljer i hagen!

Vårblomster vakre påskeliljer i

Nyt ren natur innenfor dine egne fire vegger!

hvite påskeliljer

 Et hav av blomster av tulipaner ….

Vårblomster tulipaner

 • Tulipaner bør ikke mangle i noen hage om våren

Kanskje de mest typiske vårblomstene og de som alle er glad i, er tulipanene. De blomstrer ute i hagen allerede i mars og kan lett forvandle ethvert uteområde til et hav av blomster. De overrasker oss hvert år med sine fantastiske former og slående farger. Blomstene er enkle eller elegant buede, doble eller kantete. De skinner i alle slags delikate nyanser, men hovedsakelig i rødt, hvitt, gult eller oransje. 150 arter av tulipaner er for tiden kjent, men avl skaper alltid nye hybrider som er vakrere og sterkere. De svarte tulipanene, som har en ekstremt edel form, er i stor etterspørsel. Tulipaner i alle farger blir ofte gitt bort ved forskjellige anledninger. I de fleste tilfeller symboliserer en vakker bukett tulipaner en oppfylt kjærlighet.

Gi tulipaner, gi kjærlighet ….

Vårblomster tulipaner ideer

 Den fortryllende sjarmen til tulipanene er i deres form og farge.

rosa tulipaner

Hvis du er usikker på fargen på vårblomstene du vil beholde hjemme eller gi til noen i gave, kan du her  les litt mer om fargenes betydning av blomster.

 En blå tulipan symboliserer troskap i kjærlighet

blå tulipan

For at du skal kunne glede deg over vakre vårblomster i årene som kommer, trenger du følgende Omsorgstips Merk:

 • La aldri jorda tørke helt ut, men unngå vannlogging.
 • Løkblomster vannes forsiktig rundt pæren:
 • Hyacinter bør plantes i bakken om våren, påskeliljer er flerårige hageblomster og tulipanløkene må plantes om høsten.
 • De tidlige blomsterne er krevende som snittblomster. Velg en ren vase for dem og tilsett vann når det er nødvendig. Bytt den en gang hver to eller tre dager.

Påskeliljer i vase – lett å ta vare på og så vakker!

Vårblomster påskeliljer

 • Velg riktig sted for blomstene, helst et kjølig sted der det ikke er noen brennende sol i løpet av dagen.
 • Bruk en komplett gjødsel og gjødsle blomstene regelmessig, enten de vokser innendørs eller utendørs.
 • Gjør alt dette med kjærlighet, og vårblomstene vil takke deg for din forebyggende omsorg, med sine fantastiske blomster og vakre duft!
 • Bildehyasinter 8: Hvitt på hvitt gir dette fantastiske utseendet!

…. Og utstråler raffinement!

Vårblomster hvite påskeliljer hvit gryte hvit bakgrunn strålende utseende utstråler raffinement

Som du kan se, er det vanskelig å si hvilke av vårblomstene som presenteres her vi liker best. De er alle veldig delikate, velduftende og vakre. Vi ønsker å håpe at de alle er favoritter også, og at du liker å vedlikeholde dem hjemme eller ute i hagen. Uansett er din tilstedeværelse et sikkert tegn på at du ønsker våren velkommen!

De første blomstene kommer!

Hyasinter i gryta

 De delikate hyasintene er også alltid iøynefallende i glasset

Hyasinter i glasset

 Hvitt er uskyldens farge ….

Påskeliljer i en hvit vase

 …. Og godt håp!

Vårblomster av hvit påskelilje

 Tulipanene er så fargerike og vakre!

Vårblomster vakre fargerike tulipaner

 … og ta med våren

Tulipaner

Du kan legge til litt farge på kjøkkenet med disse hyasintene.

Hyasintens lilla farge på kjøkkenet

 Om våren viser naturen oss sine vakreste sider!

Påskelilje blomst

 Midt i den kalde tiden gleder tulipanene våre øyne og sjeler.

Tulipaner gleder seg

 … og dekorere huset og hagen!

ulps pynter huset og hagen

 Hyasinterne kutter alltid en fin figur i vasen eller i glasset.

 De gule påskeliljene ser også søte ut i glasset.

Vårblomster i glasset

  Naturen er den beste artisten!

Vårblomster tulipaner natur

 Påskeliljer i en bøtte: for alle som liker det rustikke utseendet …

Vårblomster påskeliljer i en bøtte rustikk utseende

 Storslåtte tulipaner – nyt de elegante formene og de myke fargene!

Tulipaner vakre vårblomster

Du kan også passe på hyasintene i gamle og allerede ubrukelige kaffevarer.

Hyasinter

 Påskeliljer i potter er en populær borddekorasjon, også i hverdagen.

Vårblomster påskeliljer i potten