Har du nylig flyttet inn i ditt eget hus og lengter du også etter en vakker hage hvor du kan slappe av eller hage hver dag? Eller kanskje du ikke liker den forrige hagen din lenger, og du vil redesigne den helt? Følgende tips og ideer kan være svært nyttig og gi deg flere forslag og inspirasjon. Fordi god hagedesign er et spørsmål om presis planlegging, presis utførelse og tilstrekkelig omsorg. Selvfølgelig er dine personlige preferanser og behov av grunnleggende betydning og bør prioriteres. For det er ikke bare optikk som lager en vakker hage, men også optimal funksjonalitet.

ideer om hagedesign

God hagedesign krever god planlegging og presisjon

Å planlegge og lage en hage er en kompleks prosess. Hvis du vil oppnå optimale og langsiktige resultater, bør du definitivt tenke gjennom alt og ikke sette deg selv under press. Start med å samle ideer om hager du allerede har likt, det være seg på stedet eller på Internett. Ta notater og tenk på hvilke som passer best for deg. Hva slags hage skal det være? Vil du heller ha en moderne, minimalistisk hage, en leken prydhage eller en kjøkkenhage, kanskje med en lekeplass? Livsstil og dine egne prioriteringer er avgjørende her.

hagedesign ideer planter og blomster

I tillegg bør hagedesignet ditt allerede matche husets arkitektoniske stil. Den fargerike hyttehagen er sannsynligvis ikke den optimale varianten for en rett, moderne husdesign. Og et rustikt hus, derimot, vil bare føle seg ubehagelig på en tom, grønn plen med noen få rette fortau.

Ikke mindre avgjørende for ditt hagedesignkonsept er eiendommens naturlige forhold som jord, posisjoner til solen, eksisterende trær, skråninger, etc. Sett hagedam, pergola eller hagebod. Det hjelper også å velge de riktige blomstene og plantene og å bestemme deres optimale plassering.

profesjonelle hagedesign

For å være på den sikre siden, er det best å konsultere en erfaren hagedesigner eller landskapsarkitekt. Disse ekspertene vil lage den nødvendige plante- og tomteplanen for hagen din og deretter kommunisere med en entreprenør som fullt ut kan implementere planen. Slike tjenesteleverandører har ikke bare de nødvendige ferdighetene, men fremfor alt de riktige maskinene og tilbehøret for hagearbeid og landskapsarbeid, for eksempel minigravere, minidumpere, kompakt- og hjullastere samt forskjellige Transportør. Disse er perfekt egnet for forskjellige materialer og tilbyr maksimal sikkerhet, kombinert med komfort og robusthet.

yanmar transporter hagedesign

De siste trendene innen hagedesign

Som på andre områder av livet er det populære trender og nye tendenser innen hagedesign. Men fordi dette er et langsiktig problem, bør du ikke la det guide deg for mye. Lytt mer til tarminstinktet ditt og ekspertene du velger, og ikke glem: det som er tillatt er tillatt!

Her er noen av de nåværende hagetrendene på et øyeblikk:

  • Høydesenger – Denne praktiske og ergonomiske måten å plante grønnsaker, urter og blomster på er fortsatt veldig populær og foretrekkes av mange hageelskere når de designer hagen sin.
  • Bærekraft og organisk hagebruk – Flere og flere hageeiere stoler på naturlige byggematerialer, bivennlige planter og aktivt hagearbeid samt generelt på gjeninnføring av dyreverdenen i sin egen hage.
  • Hagekunst og hagestudioer – Dekorative elementer og koselige hagepaviljonger samt vannfontener er like populære og brukes ofte av mange.
  • Aquaponics – en av de siste trendene innen hagedesign. Det er en vellykket kombinasjon av nyttige planter og avl av fisk i et egnet vannbasseng. (Akvakultur + hydroponikk)

Konklusjon:

Når du designer hagen din, må du være oppmerksom på optikk og funksjonalitet samtidig og lage drømmens oase ved hjelp av profesjonelle hagedesignere eller landskapsarkitekter. Dette vil ikke bare berike og slappe av privatlivet ditt mye, men også øke verdien av eiendommen din med minst 20 prosent samtidig, ifølge eksperter. Tenk bærekraftig og langsiktig. Og ikke glem å ansette et profesjonelt hagearbeid for å ta vare på hagen din om nødvendig.

     moderne hagedesigntips