En naturlig hage er allerede moderne i seg selv fordi den tilsvarer streben etter bærekraft og harmoni for moderne mennesker. Dette kan gjøres veldig annerledes og være mer konservativt eller trendy, avhengig av varianten. Vi vil fokusere på den andre varianten i denne artikkelen. Vi styres av troen på at denne muligheten er lettere og også har mer potensial. Vi går inn på noen formelle aspekter. I tillegg gir vi deg tips for en miljøvennlig og bærekraftig design. Til slutt prøver vi å inspirere deg med noen ideer for å gi din egen skaperkraft mye frihet. Slik sikrer vi at du vil skape en helt fascinerende naturhage.

Den naturlige hagen tilsvarer holdningen til mange moderne mennesker

lage en liten sti i hagen naturlig hage

Å lage en naturlig hage – hovedprinsippene

Enten du lager en moderne eller tradisjonell naturhage, er det noen få hovedprinsipper som må følges.

Naturreglene gjelder i den naturlige hagen

En liten trapp - lag en naturlig hage

Mindre formalitet

De formelle aspektene som utgjør stilen i hagen, tar baksetet. Det er mer sannsynlig at mennesker blir forstyrret i en naturlig hage og er ikke imponerende. Med andre ord vil dette menneskeskapte landskapet forveksles med et naturlig. På grunn av dette kan det være en viss motsetning i at den “naturlige hagen” blir sett på som en egen stil. Kanskje er det snarere en holdning som motarbeider “stilisering” av naturen. Det gjør hagen nøytral og universell. Innenfor dette kan designideer fra forskjellige stiler dukke opp under visse omstendigheter.

Du kan lage en naturlig hage full av mystikk og overraskelser

lage en flott hage på gårdsplassen naturlig hage

Vennlig holdning til insekter, fugler, dyr

Fugler, insekter og dyr er en grunn for mange til å gi avkall på hagen. Det er dusinvis av hagetips om hvordan du holder disse unna. Men må du virkelig det? Ville de ikke heller berike livene våre? Burde ikke moderne, naturbevisste mennesker utvide sitt habitat? Hvis du svarer på disse spørsmålene med “ja” fra hjertet, så er du forhåndsbestemt for utformingen av en naturlig hage.

Det er noen ganger vanskelig å bestemme hvor grensen mellom en naturlig hage og det naturlige miljøet ligger

Lag en vakker skog - naturlig hage

Forståelse av forholdene i naturen

Hvis du vil lage en naturlig hage, er forholdet mellom skadedyr og gunstige insekter et hovedtema for deg. Den første kan enkelt drives bort av den andre. Dette bringer liv inn i hagen uten å måtte belaste din egen helse og natur med skadelige kjemikalier. Du kan finne ut mer om dette fra den nylig publiserte artikkelen på nettstedet vårt.

I en naturlig hage har naturen høyeste prioritet

En benk i interiøret - lag en naturlig hage

Fascinasjon for naturens estetikk

Vi vil diskutere dette siste aspektet av den naturlige hagen mer detaljert. Det bestemmer i stor grad den eksterne, dvs. estetiske, oppfatningen av et slikt prosjekt. I hvilken grad må du gripe inn i naturen slik at den ser vakker og tiltalende ut? De tradisjonelle hagestilene graver dypt ned i strukturen til denne. Med en naturlig hage, derimot, stoler du mye mer på at det tar seg av utformingen av et vakkert landskap selv.

En slik hage er lett å vedlikeholde

lag en veldig vakker zenhage - naturlig hage

Overføring av naturelementene til din egen hage

I en naturlig hage blir elementer fra ekte landskap så å si overført til din egen indre gårdsplass. Da pleier de å følge sin egen utviklingsdynamikk. Da venter du, og du vil i stor grad bli overrasket. I det følgende vil omsorg bare bli redusert til det viktigste. Når du lager en naturlig hage, bør du definitivt fokusere mer på det organiske utseendet og mindre på de kunstige detaljene.

Å ta naturen som modell er faktisk en veldig gammel tradisjon

På bildet - en vakker skog - lag en naturlig hage

Monokrom utseende

Hvis du vil lage en naturlig hage, bør du generelt foretrekke planter som er lette å stelle. Blomster med flotte blomster, som du bør ta vare på hele tiden, er unntaket. Av denne grunn utvikler den naturlige hagen i de fleste tilfeller en monokrom karakter. De såkalte engblomstene, som har en ganske subtil karakter, vokser. Dette er også hovedgrunnen til at den naturlige hagen i utgangspunktet blir sett på som moderne fra et stilistisk synspunkt.

Naturlige vannkilder er en ideell match for karakteren av den naturlige hagen

Lag en liten innsjø i en naturlig hage

Skjønnhet som du kan oppfatte med alle dine sanser

Skjønnheten i den naturlige hagen bør skjemme bort alle våre sanser. Den rolige monokrome karakteren slapper av øynene våre. Dette gir oss muligheten til å oppfatte de små, ikke så praktfulle, men spesielt sjarmerende detaljene. Selv de minste engblomstene fremstår da som et naturens mirakel. Mange duftende planter brukes ofte når du lager en naturlig hage. Så oppholdet der blir en naturlig aromaterapi. Fugler og insekter, som vi har invitert til hagen vår gjennom et fuglehus eller andre tiltak, skaper fascinasjon med hyggelige lyder.

Du kan få inspirasjon fra ekte natur for hagen din 

Monokrom minimalisme - lag en naturlig hage

Planlegger landskapet, gjør -det -selv -prosjekter og naturmaterialer

Som lovet har vi noen forslag til individuell naturlig hagedesign. Her følger de.

Lag et naturlig landskap

Først kan du planlegge ditt eget landskap. Du kan bli fascinert av naturen. Denne strategien er forresten veldig vanlig i asiatisk og buddhistisk hagedesign. På den ene siden kan du understreke de naturlige egenskapene. Et ujevnt sted kan plantes på en slik måte at det ser ut som en liten grønn bakke i hagen. Du kan også lage en liten innsjø og omgi den med steiner etter naturens eksempel. Lag en liten “skog” av frukttrær eller busker.

Materialer som eldes naturlig er en prioritet i den naturlige hagen

Lag en naturlig hage - hjørne for å slappe av

DIY -prosjekter

De hjemmelagde møblene er like kunstige som de andre. Men din karisma bestemmes i stor grad av en viss spontanitet og upartiskhet. Dette tilsvarer ideen om å lage en naturlig hage.

Naturmaterialer som blir “gamle” på en naturlig måte

Du bør velge kunstige materialer for landskapsarbeid som naturlig blir vakrere over tid. Med stein ville det være utviklingen av en vakker patina over tid. Tre og metall kan også se mer elegant ut med årene. Det betyr ikke at du helt bør hoppe over å vedlikeholde disse materialene. Du må sannsynligvis redigere dem i mellom slik at de ikke blir ødelagt av værforholdene. Du bør ikke skjule deres ufullkommenheter, men understreke dem kunstnerisk. Så den naturlige hagen ser stilig og autentisk ut på samme tid.

En fin eng i bakgården? Hvorfor ikke??

Lag en naturlig hage - et vakkert naturlandskap

Den naturlige hagen og interiøret

Oppfatningen av hagen i sammenheng med “levende atmosfære” ble fullstendig endret for noen år siden. Det er mer en integrert del av det og ikke en forlengelse. Hvis du lager en naturlig hage, vil dette sannsynligvis på en veldig naturlig måte korrespondere med et minimalistisk eller moderne interiør. I dette tilfellet må du kontrollere at formene i forgrunnen tilsvarer interiøret. Takket være store vinduer og en passende type vindusdesign, kunne man også bedre oppfatte naturens ytre skjønnhet inne. På denne måten ville du praktisk talt fjerne grensene mellom innsiden og utsiden.

Vi ønsker deg mye moro i din kreative og vakre naturlige hage!

En naturlig hage kan se like strukturert ut

Lag en naturlig hage - lag en forplass

Lag en naturlig hage - vakre busker og benker

Lag en naturlig hage - steiner og vann - gode ideer

Legg vekt på sjarmen til det naturlige landskapet

Lag en naturlig hage - flotte engblomster

Anlegger en naturlig hage i asiatisk stil

Lag en naturlig hage - en vakker eng - hageideer

Denne typen hagedesign er en godbit for alle sanser 

Lag en naturlig hage steinblomst ideer

Lag en naturlig hage - grønne og andre naturlige aksenter

Lag en naturlig hage i et slott

Det monokrome tegnet oppdateres vanligvis med lette aksenter

Lag en naturlig hage - innsjø med vakre planter

Naturhage skaper veldig fine ideer

Den naturlige hagen er vakker og krever mindre vedlikehold

Lag naturlig hage zen hage design bro

Naturlig hage skape kunstig landskap hagedesign

Lag en naturlig hage Spennende hagedesign

Folk liker å kombinere enkelhet og skjønnhet

Opprette en naturlig hage, behersket stil

Lag hvile og avslapning i landskapsarbeidet i den naturlige hagen

Lag et vakkert naturlandskap. Lag en naturlig hage

veldig fine ideer - lag en naturlig hage

Det er mange inspirasjoner til en naturlig hage i asiatisk kultur

veldig vakre naturelementer - lag en naturlig hage

Steiner og naturlandskap - skape en naturlig hage

flott hus i hagedesignet - lag en naturlig hage

Ulike elementer i portdesignet - skape en naturlig hage

Enger og vakre busker - skap en naturlig hage