Når dagene blir lengre igjen og solen oftere og oftere tør å komme frem bak skyene, er neste hagefest ikke langt unna – men før grillfesten virkelig kan begynne, må ikke bare hagemøblene bringes i form . For mens bord, stoler og solsenger er relativt enkle å rengjøre, ser det litt annerledes ut med paviljongen. Men hva er den beste måten å fjerne mose, mugg, sta flekker og annen tilsmussing? Og hva annet bør du passe på slik at paviljongene forblir rene og velholdte gjennom sesongen?

Rengjør paviljonger enkelt og effektivt 2

Enten elegante salongsett, parasoller, Hollywood -husker eller hagehuset i tre – når det gjelder vedlikehold av de forskjellige hagemøblene og -tilbehøret, bør en ting være oppmerksom på fremfor alt annet: bærekraft. Tross alt er det ingen som ønsker at den nøye pleide grønne oasen skal bli forurenset med kjemiske rengjøringsmidler. Men kan til og med gjenstridig smuss på paviljongtak – som tresaft, fugleskitt og mose – faktisk fjernes forsiktig? Hvilke rengjøringsmidler er best? Og hva annet bør du være oppmerksom på når du rengjør og etterbehandling??

Rengjør paviljonger enkelt og effektivt 5

Rengjør forsiktig paviljonger – slik fungerer det best  

Før du rengjør Paviljonger virkelig starter, bør beina trekkes så langt inn som mulig, slik at du enkelt kan komme til et hvilket som helst punkt på taket selv uten stige. Etter det begynner forberedelsene til den første rengjøringen. Vi anbefaler en bøtte med varmt vann, litt oppvaskmiddel (biologisk nedbrytbart) og en skvett eddik. Og i stedet for en klut er det bedre å bruke en klassisk oppvasksvamp, da du enkelt kan fjerne alt skitt med den grove siden av svampen uten anstrengelse. Forsiktig: Grytesvamper laget av metall eller rustfritt stål og harde (rot) børster bør aldri brukes, da de ikke bare skader presenningen, men også kan skade impregneringen.

Rengjør paviljonger enkelt og effektivt 4

Forresten, hvis du vil rengjøre paviljongen din så bærekraftig som mulig, kan du bruke regnvann i stedet for vann fra springen i tillegg til naturlige rengjøringsmidler. Imidlertid bør man sørge for at det oppsamlede regnvannet er så rent som mulig og fritt for bladrester. I tillegg skal det sies at paviljongene skal tørkes i fred etter rengjøring, slik at det ikke kan dannes stygge vann- eller revflekker.

Rengjør paviljonger enkelt og effektivt 3

Tips: Hvis solen ikke skinner eller du blir presset for lenge, kan du enkelt pakke inn en skrubber eller kost med tørre kluter og bruke dem til å gni paviljongtaket tørt. Og til slutt, et viktig notat i forhold til den populære høytrykksrenseren: Dette er en utmerket måte å gjøre det på Rengjøring av terrassen, Men høytrykksvaskeren er definitivt ikke egnet for takpresenningen på en paviljong på grunn av det altfor høye vanntrykket.

Rengjør paviljonger enkelt og effektivt 1