Endelig vår! Den nye hagesesongen starter igjen. Vi tilbringer mer og mer tid ute i frisk luft og nyter de første varme solstrålene til det fulle. Hageeiere begynner sakte å fornye og forskjønne sine grønne oaser. Nye hagemøbler er kjøpt, hagetilbehør skiftet ut, belysningen må redesignes og all hagedekorasjon ser ganske slitt ut. Uansett om det er en stor hage eller bare en liten kolonihage, bør du ganske enkelt føle deg komfortabel der. Derfor er ikke bare de siste trendene viktige når det gjelder hagedesign, men også din egen smak og livsstil. Før du vil krydre eller redesigne hagen din, bør du tenke deg godt om på forhånd. Hvordan skal hagen din egentlig se ut? Hvilken stil vil du følge? Hvilke aktiviteter har prioritet for deg og dine nærmeste?

hagetilbehør hageplanter primrose narcissus gummistøvler grønn

Velge de riktige hagemøblene

Hvis du verdsetter komfort og avslapning i hagen, er hagemøbler rett og slett uunnværlige. Et elegant sofasett i subtile farger, en komfortabel soløy eller en dobbel solseng med tak og kanskje også en svingende veranda -sving med en tilbakelent funksjon: hva du bestemmer er helt opp til deg!

Det viktigste er selvfølgelig å ta hensyn til god kvalitet og sikre optimal funksjonalitet. Spesielt mindre hager trenger multifunksjonelle, plassbesparende hagemøbler som ikke kommer i veien og fortsatt fyller sin rolle perfekt.

Utemøbler bør også være værbestandige og lette å ta vare på, slik at du kan glede deg over det lenge med lite tid og penger. Materialer og stoffer er av grunnleggende betydning her. Plastflett og poly -rotting er to av de mest populære klassikerne når det gjelder hagemøbler. Disse materialene er veldig enkle å ta vare på og trosser vind og vær uten problemer og fremfor alt i lang tid. Du kan til og med la dem stå ute hele vinteren.

Hvis du foretrekker naturlige materialer, kan du velge treslag som teak, bambus, eukalyptus eller robinia. Av natur er disse skogene ganske værbestandige og godt beskyttet av essensielle oljer og relativt holdbare. Du kan finne ut mer om stell og utvalg av hagemøbler her lese. Et stort utvalg hagemøbler finnes f.eks. På Iago24.

hagemøbler laget av rotting sitteplasser på terrassen

Må ha hageverktøy – sjekklisten

Listen over nødvendig hagetilbehør er lang og mangefasettert. Avhengig av hagetype og personlige preferanser, trenger vi alle forskjellige redskaper i vår egen hageverden. Vi har derfor laget en tydelig sjekkliste som er ment å tjene som en liten hjelp. Det vil også være spesielt nyttig for deg hvis du ikke har en grønn tommel eller hvis du er mer nybegynner innen hagearbeid og design..

Grunnleggende utstyr for hagen:

  • Spade (også kalt spade) – et viktig graveverktøy for store mengder jord
  • Spade – et graveverktøy spesielt brukt til arbeidsjord, f.eks. B. trekke til fure
  • Hakke og så tann – nødvendige verktøy for å løsne jorda
  • Rake (også kalt rake) – nyttig når du samler blader, grener og deler av planter
  • Sager og børster
  • Hekk og plen saks
  • Mange bøtter og blomsterpotter i forskjellige størrelser

hagearbeid våren kulinariske urter hagevarer

mann med gressklipper om sommeren

Det er noe i hagen

Selvfølgelig anbefales også andre elementer for et vellykket hagedesign, og til og med ønsket, for eksempel grill, rosenbue og klatrehjelpemidler samt hagedammer eller fontener. Imidlertid fungerer knapt noe i samme grad som riktig belysning på milde sommerkvelder. Her skaper sollys, innfelte gulvlys, metall hage lamper, lykter og til og med fakler en magisk, romantisk atmosfære og inviterer deg til å dvele og slappe av.

Lag og vedlikehold en hagedam

rosa vannlilje i hagedammen

Når du velger riktig hagetilbehør, må du alltid stole på produkter av høy kvalitet og ekspertråd. Heldigvis er det mange pålitelige hagearbeidere og forhandlere som kan støtte deg med hagedesign – ikke bare på stedet, men også online.

Start den nye hagesesongen nå og nyt livet utendørs!

 Plant sommerblomster i din egen hage

Bildekilde: Pixabay, CCO offentlig domene