Det er bare noen få uker igjen til begynnelsen av kalenderen. De varme solfylte dagene i den kommende sesongen kan allerede merkes. Det er fortsatt for tidlig for en ferie på stranden eller på fjellet. Tross alt er det fortsatt en betydelig risiko for uventet regnvær og uvær. Men hvis du har din egen hage, uteplass, veranda, terrasse eller annet uteområde, trenger du ikke nødvendigvis å vente på den offisielle sommerstarten. Med en parasoll trenger du ikke bekymre deg for været! Du kan deretter beundre naturen komfortabelt og beskyttet når som helst, selv i vind og sol. Når du begynner å lete etter den perfekte parasollen, vil du raskt finne ut at det er mange flotte modeller der ute. I dagens artikkel vil vi se nærmere på emnet og introdusere deg for forskjellige typer parasoller.

Hva slags parasoller er det for hagen på et øyeblikk ampelshirm pool ideer

Parasoller og deres typer

Alle parasoller har de samme funksjonene og bruksområdene. De er installert utendørs og skal beskytte mennesker, møbler, potteplanter osv. Mot skadelige UV -stråler, uventet nedbør, vind og andre innfall av været. Parasoller gir oss en kjølig skygge på varme sommerdager, hvor vi kan slappe av med våre kjære. De utfyller også utemøblene fantastisk og gir den en sommerlig teft.

Imidlertid oppfyller ikke alle paraplyene disse funksjonene like godt. Det er forskjellige modeller, hver med en annen form, størrelse, fleksibilitet og installasjonsmetode. De tilbyr alle forskjellige fordeler og ulemper for huseiere. I de neste linjene viser vi deg de viktigste typene og hvordan de skiller seg fra hverandre.

Hva slags parasoller finnes det i hagen?

Trafikklys paraplyer

Etter mange profesjonelle designeres mening er paraplyer til utkragning, ofte også kalt utkragbare paraplyer eller pendelparaplyer, langt bedre enn paraplyer på mellomnivå, og ikke bare fordi de ser så stilige og elegante ut. De er preget av et stativrør og fot, som ikke er plassert i midten under kalesjen, men på siden. Denne interessante strukturen gir deg mange fordeler.

På den ene siden lar en cantilever -paraply deg skygge for et mye større område uten at et omfangsrikt paraplystativ eller en fot står i veien. Dette er et spesielt stort pluss for uteserveringsgrupper. Mest paraplyer av høy kvalitet har også en justerbar og fleksibel svingledd. Dette kan også gi deg nesten fullstendig allsidig beskyttelse UV-stråler By på. Disse paraplyene er imidlertid ikke uten sine ulemper. De er vanligvis dyrere og på noen måter mer utsatt for vind enn paraplyer i mellomlengde.

Hva slags parasoller er det for hagen på et øyeblikk creme ampelschirme haus

Senterpolparaplyer

Sentralpolparaplyer, også ofte kjent som sentrale polparaplyer, paraplyer eller gastroparaplyer, er klassikere når det gjelder utendørs tilbehør. Dette er utvilsomt den vanligste, mest populære og rimelige typen parasoll. Det karakteristiske trekket er den enkle konstruksjonen, bestående av et rett stativrør som strekker seg fra toppen av kalesjen til en bevegelig eller fast base.

Fremfor alt gir disse parasollene beskyttelse mot direkte sollys ovenfra, dvs. ved lunsjtid når solen er på sitt høyeste. Imidlertid gir de liten beskyttelse mot at stråler faller fra siden, med mindre kalesjen er fleksibel og kan vippes.

Hva slags parasoller finnes det i hagen?

Markise

Det er ofte tvilsomt om solseil kan sees på som parasoller. De er en elegant og plassbesparende kombinasjon av trafikklysparasoller og markiser. Som du allerede kan gjette ut fra navnet, ligner de på bått seil. Solseil er festet til minst tre faste punkter ved hjelp av tau eller spesielle ben, for eksempel: B. på et gjerde, søyle, tre og hakker.

Med sin moderne, geometriske form er disse parasollene ekte iøynefallende utendørs. Beskyttelsesnivået ditt avhenger helt av formen og installasjonsmetoden. Når markisen er installert, kan den ikke lenger justeres, noe som kan sees på som en stor ulempe for mange huseiere.

Utenfor områder, uansett størrelse, er de totalt ufullstendige uten parasoll. Disse utendørs tilbehørene gir deg beskyttelse, komfort og estetikk som gjør din tid utendørs virkelig spesiell.

Hva slags parasoller er det for hagen?