Har du allerede forberedt deg på kommende Halloween? En skummel kostyme og matchende tilbehør er et must hvert år 31. oktober, når små og store feirer kvelden før allehelgensdag. Mye moro, søtsaker, kreative Halloween-kostymer og sminke, samt spennende opplevelser lover skrekkfestivalen i år også. Selv om dette kan høres ut som en morsom no-brainer, kan det faktisk være litt farlig for helsen din å bli til en fryktelig skapning. Faren er at du ofte kjøper billige Halloween -kontaktlinser som du ikke har resept fra. Ikke gjør denne feilen, da skremmende linser kan påvirke synet ditt permanent. I det følgende rapporterer vi noe som er verdt å vite om det. Følg med…

Kan Halloween kontaktlinser skade synet ditt??

Halloween kontaktlinser øyehelse øyne sunne

Bruk dekorative kontaktlinser til Halloween? Er dette en god idé?

Halloween kontaktlinser øyne sunne tips

Hva er egentlig Halloween kontaktlinser?

Halloween kontaktlinser er også kjent som kosmetiske eller dekorative kontaktlinser som endrer utseendet på øynene dine. Så disse linsene kan få øynene dine til å se annerledes ut på en rekke måter, fra å endre fargen eller formen på eleven til å skape skremmende tegneserieeffekter. Vanlige eksempler er blackout -kontaktlinser, sorte sklerale linser, cat’s eye og zombie eye linser. Slike Halloween kontaktlinser kan være med eller uten resept.

Skremmende fargede linser brukes ofte på Halloween, men hvor ufarlig er de egentlig??

Halloween kontaktlinser øyelinser kjøper friske øyne

Halloweenfargede kontaktlinser blir ofte annonsert som leker i motebutikker, nettbutikker, skjønnhetssalonger og apotek, men å kjøpe øyelinser uten resept anbefales ikke og er til og med forbudt ved lov i noen land som USA, Australia, og New Zealand. Imidlertid er kontaktlinser medisinsk utstyr og kan trygt kjøpes i oftalmologisk praksis, online eller via postordre med gyldig resept.

Øyeleger advarer om at skremmende Halloween -kontaktlinser kan forårsake blindhet

Halloween kontaktlinser effektive daglige linser friske øyne

Hvilken skade kan Halloween kontaktlinser forårsake?

I USA er det ulovlig å kjøpe kontaktlinser uten resept fra en øyelege. Bruk av linser uten øyelegeundersøkelse kan forårsake øyeskade og i noen tilfeller til og med blindhet. Så Halloween -linser kan forårsake gnagsår, hornhinnesår og smertefulle bakterielle infeksjoner som keratitt. Behandling av slike skader kan kreve øyeoperasjon, for eksempel en hornhinnetransplantasjon. Og dessverre virker ikke behandlingen alltid.

Fancy kontaktlinser kan få deg til å se kul ut en natt på Halloween, men å miste synet kan være en livslang skrekkhistorie.

Kontaktlinser som selges online uten resept fra lege er kanskje ikke medisinsk godkjent og derfor farlige 

Halloween kontaktlinser daglig linser dekorative linser farge linserHalloween kontaktlinser daglig engangsdekorative linser

Når er Halloween kontaktlinser trygge for øyehelsen din?

Kontaktlinser er medisinsk utstyr og må forskrives av øyelege eller optiker. I USA har det vært ulovlig å selge kontaktlinser til noen uten resept siden 2005. Føderal lov klassifiserer alle kontaktlinser som medisinsk utstyr og begrenser distribusjonen til lisensierte øyeleger.

Dekorative kontaktlinser er imidlertid medisinsk utstyr

Halloween kontaktlinser daglige dekorative linser svart

Kontaktlinser er fritt tilgjengelige i Tyskland og krever derfor ikke resept. Likevel anbefales en oftalmologisk undersøkelse på det sterkeste før det første kjøpet. Det vil bli undersøkt om øynene dine tåler kontaktlinser i det hele tatt, og først da vil linsens størrelse og type bli bestemt. Imidlertid anbefales det ikke for personer med hyppige øyeinfeksjoner, alvorlige allergier og tørre øyne.

Selv når kontaktlinser er foreskrevet av en øyelege, kan det oppstå skader og infeksjoner. Det er derfor veldig viktig at du leser deg opp om hvordan du skal ta vare på linsene dine. Kontaktlinser som ikke rengjøres og desinfiseres øker risikoen for øyeinfeksjon.

Som medisinsk utstyr må kontaktlinser foreskrives av en øyelege eller optiker

Halloween kontaktlinser Daglige kontaktlinser Holder øynene sunne tips

For eksempel bør du aldri sove med linser som ikke er spesielt designet for det. Designene som er malt på noen Halloween -kontaktlinser kan gjøre linsene tykkere og hardere og forårsake øyeskade. Det er viktig å oppsøke en øyelege for å sikre at slike linser passer for øynene dine.

Bruk av fancy kontaktlinser på Halloween kan faktisk være farlig for øynene dine

Halloween kontaktlinser dagslinser øyne sunne

Konklusjon

Hvis du vil kjøpe Halloween -kontaktlinser, må du først få undersøkt og få råd fra en øyelege eller optiker. Sørg for å kjøpe linser som matcher Halloween -drakten din fra en lisensiert forhandler, og sørg for at linsene samsvarer med beskrivelsen i oppskriften din. Det er en mulighet for at dekorative fargede linser fra ukontrollerte nettbutikker ikke er medisinsk godkjent eller ikke er riktig pakket og ikke har riktig størrelse eller form for øynene dine. Det er viktig at du er klar over alle mulige risikoer.

Å bli katt kan også skjule risiko for øynene dine

Halloween kontaktlinser daglig linser øyne sunne Halloween sminke kattøyne

Enten du legger vekt på Halloween -kostymen din med skumle linser eller ikke, er det viktigste at du nyter den skumle festivalen uten å sette din egen helse i fare. Vær fornuftig og ha det gøy å gjøre det! Gledelig Halloween!

Vær fornuftig og nyt den skumle festivalen uten å sette øyehelsen i fare!

Halloween kontaktlinser øyne sunn Halloween sminke svart hvitHalloween kontaktlinser skremmende daglige engangslinser Halloween kontaktlinser Halloween sminker dekorative linserHalloween kontaktlinser dagslinser dekorative linser Halloween sminke Halloween kontaktlinser daglig engangs dekorative linser øyehelse Halloween kontaktlinser setter inn daglige dekorative linserHalloween kontaktlinser daglige dekorative fargede linser Halloween sminke Halloween kontaktlinser daglige engangslinser dekorative linser sunne øyne tips Halloween kontaktlinser dagslinser dekorative linser hvite linser Kjøp Halloween kontaktlinser, dagslinser, fargede linser