Da Snapdragon X55, sin andre generasjon 5G -modem, ble introdusert på WMC 2019, lovet Qualcomm raskere nedlastningshastigheter og umiddelbar kommunikasjon. Dette er gode nyheter for millioner av smarttelefon- og nettbrettbrukere. Men det er langt fra alt! Direktør for teknologi og produktmarkedsføring Maged Zaki lovet at 5G-kompatible biler ville treffe bilindustrien i løpet av de neste månedene.

Denne lille brikken fra Qualcomm gjør alt mulig

5G-kompatible biler vil snart bli en realitet, og sikkerheten vår vil forbedre Qualcomm-brikken for smarte enheter

5G-kompatible biler vil bli en del av hverdagen i løpet av de neste månedene

Overgangen fra 4G til 5G, det Qualcomm kaller “oppfinnelsesalderen”, vil gjøre det mulig for bedrifter, store og små, å utnytte teknologi som tidligere først og fremst var beregnet på mobile enheter. Bilindustrien er et av de største og mest lovende implementeringsområdene.

Kravet om integrering av stadig mer avanserte tilkoblingsmuligheter i modellene øker til slutt. 5G lover å redusere kommunikasjonsforsinkelse slik at biler kan utveksle informasjon med hverandre og infrastrukturen på rekordtid.

Med 5G vil alt i området være tilkoblet

5G -kompatible biler vil snart bli en realitet, og vår sikkerhet vil forbedre tilkoblingen til biler og infrastruktur

5G-kompatible biler vil kommunisere sømløst med hverandre og forbedre vår sikkerhet

Så biler blir mer “pratsomme”, stort sett i navnet på sikkerhet og effektivitet. Noen bilprodusenter, inkludert Volvo og Mercedes-Benz, jobber allerede med kommunikasjonsteknologien Car2Car i Europa. For eksempel, hvis du er i en senmodell Mercedes-Benz E-klasse, registrerer det elektroniske trekkraftsystemet når du kjører over en isflate. Den registrerer din nøyaktige posisjon og advarer andre kjøretøyer i området om det. Fangsten er at fra 2019 kan E-Klassen bare kommunisere med andre nåværende Mercedes-modeller. Noen som kjører en eldre Mercedes eller en Alfa Romeo vil treffe isen uten å vite om det. Ford har gitt en klar kunngjøring om at den vil bringe 5G-kompatible biler til gatene fra 2022 uavhengig av pris eller modell.

Motta advarsler og reagere deretter på forhånd

5G-kompatible biler vil snart bli en realitet, og vår sikkerhet vil forbedre advarselen om andre trafikanter

5G-kompatible biler vil hjelpe bilprodusenter med å bringe Car2Car til flere modeller og regioner rundt om i verden. Qualcomm har allerede utført over 20 tester fra den virkelige verden i USA, Europa, Asia og Australia for å bevise at teknologien faktisk fungerer. For eksempel ble systemer testet der kjøretøyer kan få tilgang til trafikklysinformasjon. Systemene gir sjåføren statusen til neste trafikklys og et estimat på når lyset vil endre seg der. Med denne informasjonen kan en sjåfør justere hastigheten på bilen for å minimere de røde lysene. Dette forbedrer ikke bare kjøretøyets effektivitet, men forbedrer også den generelle trafikkflyten.

Smarte biler er allerede på vei til oss

5G -kompatible biler vil snart bli en realitet, og sikkerheten vår vil bli bedre med smarte biler på vei til oss

Hva er forskjellene mellom 4G og 5G tilkobling?

En av de viktigste forskjellene mellom 4G og 5G er at biler nå kan sende informasjon til spesifikke trafikanter og vente på bekreftelse fra mottakeren. Tilkoblingen ville ikke bli gjort via skyen. For øyeblikket, med 4G, må den sende meldingen til hver bil i nærheten. Det er også en annen viktig fordel – nemlig at 5G ikke nødvendigvis trenger å stole utelukkende på mobilnettet. Dette betyr at trafikknettverk som bruker 5G -protokollene kan skje selv om det ikke er noen forbindelse til den generelle trådløse datainfrastrukturen.

I tillegg til å garantere mer sikkerhet, håper Qualcomm å redusere trafikkork og andre ulemper

5G -kompatible biler vil snart bli en realitet, og vår sikkerhet forbedrer universell tilkobling til alt i området

5G handler imidlertid ikke bare om å gjøre biler mer “pratsomme”. “Det går utover sikkerhet,” understreket Maged Zaki. Å koble sammen biler og infrastruktur kan gjøre trafikken jevnere og mer effektiv. 5G-kompatible biler med datasultne funksjoner som normalt bare finnes i våre smarte hjem og hvor tilkoblingshastighetene er mye raskere, vil nå være mulig og relativt lett å kjøre. I utgangspunktet vil denne teknologien sannsynligvis bli brukt på virtual reality-baserte underholdningssystemer på baksetet som det som ble vist på CES 2019 Opplev Ride fra Audi være begrenset. I fremtiden vil 5G og autonome kjøretøyer være kompatible, de vil kunne holde konferanser mens du er på farten og lage digitale avatarer i bilen.

5G vil være avgjørende for autonome biler

5G -kompatible biler vil snart bli en realitet og forbedring av våre sikkerhetsautonome biler vil snart være her

Zaki bagatelliserte mange bilisters bekymringer om sikkerhet for å øke tilkoblingen i biler. “Trafikkforbindelser ble utviklet for å beskytte personvernet til hver bruker. Jeg kjenner en bil som bremser, men jeg vet ikke hvem det er. Jeg vet kanskje ikke at du er i London sentrum, forklarte han. Teamet hans streber etter å tilby tilkoblingsløsninger og integrere dem på en slik måte at de ikke distraherer sjåføren. “Jeg vil si at det er motsatt. Alle disse tekniske egenskapene øker sikkerheten til biler ”. De første versjonene av 5G-kompatible biler forventes å starte i april 2019.

5G-kompatible biler vil snart bli en realitet, og vår sikkerhet vil forbedre å koble forskjellige biler med hverandre