Den 24 år gamle doktorgradsstudenten på MIT (Massachusetts Institute of Technology) Arnav Kapur har allerede oppnådd mer enn de fleste mennesker i hele sitt liv. Det unge geniet har jobbet med en moon rover, oppfunnet en 3D -utskrivbar drone og utviklet lydteknologi for å støtte synshemmede. Hans siste oppfinnelse er enda mer sci-fi fordi den kan lese tankene dine. Ja, du leste riktig! AlterEgo er et bærbart headset som kan gjenkjenne kommandoer selv når du er helt stille og ikke beveger munnen. Alt du trenger å gjøre er å si kommandoen i hodet ditt.

Nesten alle sci-fi-ideer blir en realitet

AlterEgo er en bærbar enhet som kan lese tankene dine i fjernsynet

Hvordan fungerer det tankelesende headsettet AlterEgo?

Teknologien inkluderer et system av sensorer som registrerer de små nevromuskulære signalene som hjernen sender til stemmebåndene og musklene i nakke og tunge. Hjernen vår sender disse signalene når vi snakker til oss selv i stillhet.

En innebygd AI gjenkjenner signalene og konverterer dem til ord. Brukeren “hører” de stille svarene fra AI gjennom en mikrofon som leder lyder gjennom beinene i skallen og øret. Brukere kan selvsagt også si kommandoene høyt.

AlterEgo var i år med Lemelson-MIT studentpris “Bruk den!” Tildelt for teknologibaserte oppfinnelser med forbrukerenheter. Prisen er belønnet med USD 15 000. Kapur tester for tiden enheten på forskjellige sykehus og rehabiliteringssentre i Boston på mennesker med kommunikasjonshemming. Disse begrensningene kan skyldes slag, cerebral parese eller nevrodegenerative sykdommer som ALS.

I tilfelle av ALS (amyotrofisk lateral sklerose) sykdommen påvirker nerver i hjernen og ryggmargen, og fratar i økende grad folk fra deres evne til å bruke musklene, inkludert de som kontrollerer talen. Hjernen din sender imidlertid fortsatt talesignaler til stemmebåndene og musklene som er involvert i å snakke. AlterEgo kan fange opp disse signalene og konvertere dem til tale. Ifølge Kapurs forskning er systemet 92 prosent nøyaktig.

Arnav Kapur bruker AlterEgo -headsettet

AlterEgo er en bærbar enhet som kan lese tankene dine. Kapur bruker et headset

Hva kan AlterEgo være bra for? Hva er dens anvendelsesområder?

Enheten kan “utvide våre evner og oppfatning på forskjellige måter,” sier Kapur. Tenk deg for eksempel å lage en matliste i hodet ditt mens du kjører til butikken. Når du kommer dit, har du utvilsomt glemt noen av elementene. Hvis du bruker AlterEgo til å “snakke” listen, blir den spilt inn og elementene blir lest opp for deg mens du handler.

Handlelisten din er lagret i hodet ditt

AlterEgo er en bærbar enhet som kan lese tankelisten din i hodet ditt

Tenk deg nå at du har demens. AlterEgo kan registrere dine egne instruksjoner og minne deg på dem etter hvert. Mulighetene er nesten ubegrensede. Med systemet kan du kommunisere med smarte hjemmeapparater som Echo eller Alexa, mens møter tar stille notater og sender tekstmeldinger uten mobiltelefon. AlterEgo kan til og med fungere som en bærbar oversetter en dag.

AlterEgo kan være nyttig i militære operasjoner, f.eks. B. når spesialstyrker må kommunisere stille. Det kan også hjelpe mennesker som jobber i bråkete miljøer, fra jagerpiloter til brannmenn. Kapur planlegger å utvikle AlterEgo til en kommersiell enhet. Han jobber for tiden med å optimalisere maskinvaren og AI for å behandle ekstremt store datamengder med minimal forsinkelse. Kapur håper at AlterEgo kan hjelpe folk med å se AI ikke som en skummel, ond kraft som prøver å stjele vår identitet og jobb, men som et verktøy som kan forbedre vårt daglige liv.

Kapur prøver å gjøre AI til en naturlig forlengelse av ens egen oppfatning

AlterEgo er en bærbar enhet som kan lese tankene dine om alterego headset sci fi

Tenk om du kunne ha en helt non-verbal samtale med noen

AlterEgo er en bærbar enhet som kan lese tankene dine og samhandle med andre