For eiere av Apples nyere iPhone -modeller gjør Face ID akkurat det den sier på tinnet. Du bruker ansiktet ditt til å låse opp smarttelefonen din med minimal innsats. Og så kom koronaviruset.

Face ID fungerer ikke med pustemaske

Apple tilbyr et enkelt alternativ til å låse opp Face ID -iPhone uten ansiktsgjenkjenning

Face ID vil få en oppdatering i løpet av de neste dagene

Med så mange mennesker som bruker masker ute eller på jobb, betyr det at du bruker masken for å låse opp telefonen. Ikke bare er dette irriterende, men det øker også risikoen for å berøre ansiktet ditt. Og som vi alle allerede vet, er dette kjent for å være et svakt punkt for viruset.

Alternativt kan du vente på at enheten skal gi opp å prøve å identifisere positivt. På dette tidspunktet vil iPhone be om passordet ditt i stedet.

Nå gjør Apple det endelig lettere å låse opp telefonen, selv om du har på deg en maske. I den nyeste betaversjonen av iOS 13 kan iPhone X, XS og 11 modelleiere umiddelbart sveipe opp fra bunnen av skjermen for å få tilgang til passordalternativet.

Det er en rask og enkel løsning som faktisk går så for gitt at mange har begynt å lure på hvorfor Apple ikke inkluderte det fra starten. Tross alt pleide ansiktsmasker å være et vanlig syn under høysnue eller influensasongen, for eksempel.

Den nye funksjonen er for tiden i testfasen. Denne iOS 13.5 -versjonen ble utgitt for utviklere onsdag 29. april og skulle snart være tilgjengelig for alle brukere via en oppdatering.

Med den nye oppdateringen kan du hoppe over Face ID uten stress

Apple tilbyr et enkelt alternativ til Face ID som låser opp iPhone med en passord

Ny sporingsteknologi fra Apple og Google

Beta -versjonen inneholder også de nyeste API -ene. Dette er nødvendig for å inkludere sporingsteknologi i kommende iPhone -apper som er rettet mot kontaktsporing. Dette kan visstnok bidra til å dempe spredningen av koronaviruset.

Data som kontakter sporing av apper for iOS og Android samler videre til de lokale helsemyndighetene, slik at de lettere kan identifisere hvem en smittet person har kommet i kontakt med. Identifiserte personer blir deretter kontaktet og bedt om å bli hjemme mens de venter på å se om de utvikler symptomer på koronavirus. Opt-in-systemet utvikles i samarbeid med Google og vil bruke Bluetooth-teknologi, “med brukernes personvern og sikkerhet i sentrum av designet”.

Apple og Google jobber sammen for å bekjempe spredningen av koronaviruset

Apple tilbyr et enkelt alternativ til Face ID google og apple som fungerer sammen

Apple tilbyr et enkelt alternativ til Face ID -sporingsapper til helsemyndighetenes personvern

Apple tilbyr et enkelt alternativ til sporing av Face ID coronavirus -apper