Det er mange selskaper som lager bærbare haler for mennesker, men vanligvis bare for cosplay eller andre underholdningsformål. Forskere ved Keio University i Japan har nå en bærbar, animert Robotisk hale som heter Arque som er i stand til å øke brukerens evner ved å forbedre balansen og smidigheten.

Arque hjelper deg med å holde balansen og løfte tunge gjenstander enkelt

Arque er en robothale som forbedrer balansen og smidigheten og gjenoppretter balansen

Inspirasjon for robothalen til apekatter og sjøhester

Den enkleste måten å forstå inspirasjonen bak dette er å få en Video av aper å se på. Disse menneskelignende dyrene navigerer enkelt i jungelen. Halen fungerer ikke bare som en ekstra lenke for å gripe greiner, men de hjelper dem også med å flytte kroppen sin for en sikker landing midt i hoppet.

De forskyver apens tyngdepunkt når den beveger seg.

Apene hopper gjennom trærne så uanstrengt på grunn av deres lange haler

Arque er en robothale som forbedrer balansen og smidigheten din. Monkey hopper gjennom trær

Den robotiske halen Arque gjør i hovedsak det samme for mennesker, selv om det fortsatt ikke anbefales å hoppe fra de høyeste grenene på et tre. Arque var på SIGGRAPH 2019 Arrangement annonsert som en del av Emerging Technologies -serien. Roboten er et resultat av et samarbeid mellom en rekke japanske forskere, særlig Junichi Nabeshima, MHD Yamen Saraiji og Kouta Minamizawa fra Keio University Graduate School of Media Design.

Arque kan gi mennesker det samme smidighetsnivået som en katt. Faktisk ble designet inspirert av den fleksible og allsidige halen til en sjøhest. Robothalen består av en rekke sammenkoblede plastvirvler. Avhengig av brukerens vekt og størrelse, kan den tilpasses spesielt. Du kan gjøre dette ved å legge til eller fjerne segmenter og motvekter.

Sjøhester bruker halen til å holde på planter

Arque er en robothale som forbedrer balansen og smidigheten. Halen til sjøhesten

I nær fremtid kan det også være at Arque kan ta tak i gjenstander

Arque er en robot hale som vil forbedre balansen og smidigheten og vil kunne ta tak i ting

Mye potensial for å utvikle ideen

Det er også fire kunstige muskler drevet av trykkluft i robotens hale. Disse kan trekke seg sammen og utvide seg i forskjellige kombinasjoner for å bevege halen i alle retninger. Den nåværende konstruksjonen er avhengig av en ekstern luftkompressor. Det er mulig at det i den nærmeste fremtiden bare vil være nødvendig med et sterkt batteri for å drive roboten.

Ryggvirvelsyren brytes litt fra hverandre, med hver ryggvirvel som veier mellom 24 og 184 gram

Arque er en robot hale som forbedrer balansen og smidigheten gjennom ryggvirvlene i halen

Arque kan være til stor hjelp for manuelle arbeidere som må løfte og bære tunge gjenstander. Som en eksoskjelettdrakt som forbedrer brukerens muskelevne, fungerer halen som en motvekt, så det tar mindre kraft å løfte noe fra bakken. I motsetning til et eksoskjelett er Arque imidlertid mindre komplisert og lettere å ta på og av. Robothalen kan også hjelpe eldre eller funksjonshemmede til å bevege seg. Innenfor underholdningsverdenen kan Arque være en del av en flott VR -gadget for å endre balansen når du utforsker forskjellige virtuelle verdener.

Mer behagelig og kompakt enn en eksoskjelettdrakt

Arque er en robot hale som forbedrer balansen og mobiliteten

Arque er en robot hale som forbedrer balansen og smidigheten