Toyota kunngjorde nylig at den humanoide CUE -basketballroboten har satt ny verdensrekord for de påfølgende basketballfrikastene. Roboten har fullført 2020 frikast på rad uten å gå glipp av et eneste, og sikret seg en plass i Guinness rekordbok. CUE basketballroboten ble født som et frivillig prosjekt for Toyota -ansatte å jobbe med på fritiden, og startet i 2017.

I dag utvikler roboter av alle slag seg raskt

Basketballroboten oppnår en Guinness -rekord med 2 020 perfekte kast. Robot som kan spille basketball

Inspirert av manga- og anime -serien Slam Dunk

Den første roboten ble fullført i mars 2018. Inspirasjonen kom fra en populær japansk manga og anime kalt basketballserier Slam dunk. I løpet av serien praktiserer hovedpersonen 20 000 kast for å forbedre ferdighetene sine. På samme måte har CUEs AI -algoritmer også blitt raffinert.

I sin tidlige form trengte CUE basketballroboten tre minutter mellom kastene. Det gjorde ham til en interessant, men ekstremt treg, humanoid basketballspiller. Denne lange tidsperioden betydde også, ifølge Guinness World Records, at ikke alle kull kan betraktes som påfølgende.

Basketballrobot etterligner bevegelsene til en menneskelig spiller

Basketballroboten oppnår en Guinness -rekord med 2020 perfekte kast Toyota -roboter

Om noen år vil vi se basketballroboter i stedet for at folk spiller?

I april 2019 avslørte utviklerne sin tredje iterasjon av roboten, som de kalte CUE3. Den 1,80 meter høye roboten bruker sensorer på overkroppen for å bestemme avstanden og vinkelen på kurven. Motoriserte armer og knær hjelper ham med å utføre hoppkast. CUE3 kan ikke løpe, hoppe, drible eller utføre andre grunnleggende basketball. Men han har en fantastisk nøyaktighet og kan kaste med høyre så vel som med venstre hånd. I følge Toyota ville det ta rundt 20 år for roboter som CUE3 å mestre ferdigheter som å gå, drible og selvfølgelig dunke.

De olympiske leker 2020 vil finne sted i Tokyo, og dermed 2020 kull

Basketballroboten oppnår Guinness -rekord med 2020 perfekte kastroboter kaster ball cue3 toyota

På dagen for rekordforsøket tok det CUE3 litt over tre timer å lage sine første 1000 kull på rad. På grunn av tidsbegrensninger bestemte teamet seg for å begrense det maksimale antallet til 2020 (i forhold til OL i Tokyo), som roboten nådde timer senere. CUE -teamet mottok et offisielt verdensrekordsertifikat for arbeidet sitt.

“Jeg tror det er flere muligheter for de som vil prøve noe nytt,” sa prosjektleder Tomohiro Nomi im Guinness verdensrekordvideo. “Så jeg ville bli veldig glad hvis noen ser på dette og tenker: Jeg vil gjøre noe nytt.”

Rekordforsøket varte i flere timer

Basketballroboten oppnår en Guinness -rekord med 2 020 perfekte kaster verdensrekordforsøket

Basketballroboten oppnår en Guinness -rekord med 2020 perfekte kast Toyota robot cue3 på spillet