Disse bittesmå bigårdene har skapt stor oppstyr i det siste. For World Bee Day 20. mai utviklet designere fra Ikea forskningslaboratorium Space10 tilpassede DIY -hus for bier. Det såkalte Bee Home kan bidra til å styrke den skrantende biebestanden i verden igjen. Her er all informasjon om det nye Ikea -prosjektet.

Slik kan du hjelpe disse hardtarbeidende, honningfylte og viktige skapningene

Bee Home Disse DIY Ikea-lignende husene kan bidra til å redde biene solitære biehus miljøvern

Et biehjem for hver hage

Designet for Bee Home er åpen kildekode, tilpassbart og tilgjengelig online på https://www.beehome.design/. På dette nettstedet kan du designe ditt helt eget bigård. Du må da kontakte en lokal produsent for å få den produsert. Til slutt er alt du trenger å gjøre å plassere bigården et sted i nærheten av ditt eget hjem.

Ideelt sett direkte i blomsterbedet.

“Vi vil gjøre det mulig for mennesker over hele verden å balansere forholdet til planeten på nytt og sikre bærekraftige hjem for oss alle,” sa Kaave Pour, direktør for Space10, i en uttalelse..

Du kan designe ditt Bee Home i henhold til dine egne ideer

Bee Home Disse DIY Ikea-lignende husene kan hjelpe til med å redde biene

Bee Home er designet for ensomme bier, som vanligvis er veldig vennlige og som pollinering av omtrent 90% av verdens blomstrende planter er avhengig av. Disse flygende skapningene lever vanligvis mellom fire og seks uker. Hvis du også er en dronning (dvs. en hunn), kan du føde ytterligere 20 til 30 avkom neste år. For å gjøre dette trenger de imidlertid overnatting.

“Dette prosjektet eksemplifiserer virkelig hvordan design kan være bra for både mennesker og miljøet deres,” sa Tanita Klein, bikube -designeren, i en uttalelse.

Siden ensomme bier ikke har tilførsel av honning å beskytte, er de ikke aggressive i det hele tatt

Bee Home Disse DIY Ikea-lignende husene kan hjelpe til med å redde biene fra forskjellige design av bikuber

Hvorfor ensomme bier er så viktige for miljøet og menneskeheten

Verdens biebestander har falt til farlig lave nivåer, ifølge FN. Rundt 35% av virvelløse pollinatorer, dvs. bier, sommerfugler, biller og andre, er truet med utryddelse. Dette betyr igjen at mange typer frukt og grønnsaker dør ut. Global World Bee Day tar sikte på å øke bevisstheten om disse truslene.

“For å få kontakt med de mange biene rundt oss, må vi gi tilbake det vi tok fra dem: hjemmene deres,” sa Myles Palmer, prosjektleder for Bee Home i Bakken designfirma & Baeck, som jobbet med Space10. “Ved å designe nye interaktive opplevelser kan vi skape en mer bærekraftig produksjonsprosess for dette: En som virkelig er åpen kildekode, formet av lokalt liv og tilpassbar for mange sammenhenger og bruksområder.”

Alle som eier en hage bør ha et biehjem også

Bee Home Disse DIY Ikea-lignende husene kan hjelpe til med å redde biene fra små biehus i hagen

Space10 sa at denne gratis designen vil “innlede en ny æra med demokratisk design for Ikea”. Selskapet har allerede jobbet med prosjekter som Vokserommet, en urban landbrukspaviljong, og Byggeklosser, et bærekraftig, billig husinitiativ, som eksperimenterer med åpen kildekode-design.

Så hvis du har en hage, oppfordrer vi deg sterkt til å designe og bestille ditt eget Bee Home. Alle kan hjelpe til med å redde biene og dermed verden.

Jo flere bier i hagen, desto vakrere ble blomstene

Bee Home Disse DIY Ikea-lignende husene kan bidra til å redde biene søte, myke bier trenger din hjelp