Forskere planlegger å bore 3 kilometer dypt ned i isen i Antarktis med en høyt utviklet drill for å lære mer om jordens fortid og fremtidige klimatiske forhold. de Australian Antarctic Division (AAD) presenterte den nye øvelsen mandag. Det 9 meter lange boret er laget av titan, rustfritt stål og aluminiumsbronse. Maskinen tåler temperaturer så lave som -55 grader Celsius. Prosjektet starter i 2021 og tar omtrent fire år å bore til full dybde. Målet: å finne en løsning for å bekjempe klimaendringer.

“På slutten er det en skarp skjærespiss som fungerer som en hullsag og skjærer en plugg ut av isen,” sa prosjektleder Matt Filipowski. “Så holder borekammeret denne isdelen på plass, vi snor boret helt opp til overflaten, tar ut den lange sylindriske kjernen og starter prosessen på nytt.”

Isboret på det nye boret

Boring i Antarktis kan hjelpe til med å bekjempe forsker i vedlegg av klimaendringer

Boret kan fjerne rundt tre meter is om gangen. Dette er ingen liten bragd, ettersom boret krever en 500 tonn mobil base som bringer arbeidskraft og utstyr til et avsidesliggende sted omtrent 1200 km fra kysten av Antarktis.

Tre meter per hull

Boring i Antarktis kan bidra til å bekjempe ekstrakter fra klimaendringer og undersøke kjerneis

Islagene forteller historien om planeten vår og kan bidra til å bekjempe klimaendringer

“De neste årene ønsker vi å løse et av de siste store problemene innen klimavitenskap,” sa glaciolog Tas van Ommen fra Australian Associated Press. I hovedsak leter forskere etter små luftbobler fanget i isen. Disse formidler tydelig hvordan klimaet har endret seg de siste million årene. Hver boble er en tidskapsel for hvordan planeten så ut tidligere. Forhåpentligvis, hvis forskere kan kartlegge denne endringen, kan de få en bedre forståelse av hvordan klimaet endrer seg i dag.

Disse luftboblene inneholder historien om klimaendringer

Boring i Antarktis kan bidra til å bekjempe tidskapselen om klimaendringer

Det skjedde noe for en million år siden som grunnleggende endret måten istiden fungerte på. Mens planeten opprinnelig opplevde en istid hvert 40 000 år, begynte den på et tidspunkt å ha en istid hvert 100 000 år. Hvis forskere kan finne ut hva som kjennetegner denne endringen, kan de også være i stand til å finne ut hva som forårsaket den, og om vi går gjennom en lignende endring.

1200 km fra kysten

Boring i Antarktis kan bidra til å bekjempe klimaendringer camp der scientist ice

Bor tre kilometer ned i jordens dyp

Boring i Antarktis kan bidra til å bekjempe klimaendringer

Hundretusener av mennesker rundt om i verden marsjerte i en rekke streiker for å bekjempe klimaendringer sist fredag. Ifølge politiets estimater samlet 100.000 demonstranter seg rundt Brandenburger Tor alene. Nok en verdensomspennende protest er planlagt 27. september. Det gjøres en presserende innsats for å bremse klimaendringene før det er for sent. Denne antarktiske forskningen kan endelig være løsningen for å bekjempe klimaendringer.

Masseprotester rundt om i verden

Boring i Antarktis kan bidra til å bekjempe masseprotester i klimaendringene i Berlin