Her er noe du kanskje ikke hadde forventet av Spot -robothunden. Kjære av Boston Dynamics I sin siste video pleier hun sauer på en robust fjellside i New Zealand. Den litt bisarre presentasjonen av hans nye ferdigheter er en del av en reklamevideo som demonstrerer Spots potensial i landbruksvirksomheten. Det inkluderer ekstra opptak av robothundovervåkingsfeltene med frukttrær, manøvrering over ulendt terreng og til slutt rulling i gresset.

Videoen ble kompilert av robotikkprogramvareselskapet Rocos. Hun jobber med Boston Dynamics for å undersøke hvordan en gruppe droider kan fjernstyres. Tanken er å sende roboter som Spot på oppdrag mens den menneskelige operatøren sitter på den andre siden av verden.

Allsidig, intelligent og søt – det er Spot

For bønder kan dette bety at en robot kan overvåke åkerne døgnet rundt og kontrollere plantevekst eller fruktmodenhet. Og alt mens de er på ferie. Slike roboter kan løpe, rulle eller til og med fly. De kan også utstyres med alle slags sensorer for å vurdere omgivelsene.

“Ved å koble roboter til skyen, kan vi hjelpe dem med å kombinere et skylagringsprogram med robotikk for å oppnå fysisk automatisering i stor skala,” sa David Inggs, administrerende direktør i Rocos. “Kundene våre øker sine ansatte til å automatisere fysiske prosesser som ofte er kjedelige, skitne eller farlige.”

Målet med dette er ikke å erstatte mennesker og hyrder, men å hjelpe dem med vanskelige oppgaver

Robothunden Spot fra Boston Dynamics viser at hans nye ferdighetssted sitter ved sauefjellene

Spot, den søte og flinke hunteroboten fra Boston Dynamics

Robothunden Spot ble introdusert av Boston Dynamics i 2016 og har underholdt oss siden. Men det som er viktigere – det blir mer og mer kraftfullt og intelligent. Disse nydelige sci-fi-dyrene kan også fungere sammen, med et team på 10 steder som nylig viste dem trekke en lastebil!

Robothundene bruker kameraer og sensorer ombord for å finne ut nøyaktig hvor de er og hvor de skal dra videre. Instruksjonene er forhåndsprogrammert av menneskelige operatører.

En av de spesielle fordelene med Spot er manøvrerbarheten. Fire bøybare ben lar ham dekke alle typer terreng som en robot på hjul ville beseire. Spot er også flink til å komme seg på beina igjen raskt hvis han snubler og faller.

Spot viser flere utrolige ferdigheter med hver neste video

Robothunden Spot fra Boston Dynamics viser frem sine nye ferdigheter når han bestiger høye fjell

Sledehund, gjeterhund, redningshund, vakthund og mye mer i ett!

Disse Boston Dynamics robothundene kan brukes til virkelig nyttige formål. For eksempel kan de brukes i katastrofeområder der det er for farlig for menneskelige redningsarbeidere. De brukes allerede til å overvåke energibransjens infrastruktur og se etter problemer og skader som ellers ville oppdaget.

I løpet av de siste ukene har vi også sett en spot robothund på patrulje i Singapore som råder folk til å øve sosial distansering og å holde trygg avstand til hverandre i parker.

Spot var et skikkelig blikkfang i Singapore

Robothund Spot fra Boston Dynamics viser frem sitt nye ferdighetssted i Singapore -parken

Når det gjelder sauehold får vi bare noen få sekunder med opptak. Det ser ikke ut til at Spot er ferdig trent ennå. Det kan hende at han ennå ikke har den hastigheten som trengs for å erstatte en tysk hyrde helt. I de kommende årene kan roboter som Spot imidlertid brukes på en rekke måter i landbruk og andre næringer.

Vi vil se flere og flere steder i forskjellige områder i løpet av de neste månedene

Robothund Spot fra Boston Dynamics viser frem sitt nye ferdighetssted på en fabrikk

Robothund Spot fra Boston Dynamics viser frem sine nye ferdigheter som pleier sauer