Bærbare datamaskiner infisert med virus har vanligvis en klar skjebne – formatering eller avhending. En Samsung NC10 med 6 av de farligste malware i verden ble nå solgt for 1,34 millioner amerikanske dollar på en auksjon 28. mai. solgt. Den bærbare datamaskinen er verket til den moderne kinesiske internettartisten Guo o Dong og ble bestilt av cybersikkerhetsselskapet Deep Instinct. Med tittelen “Kaosets utholdenhet“Det sies at skadelig programvare i datamaskinen har forårsaket svimlende 95 milliarder dollar i økonomisk skade.

Kunstverk eller årets verste idé?

Bærbar datamaskin med 6 av verdens farligste skadelige programvare selges for 1,34 millioner dollar i kaosdatamaskin

The Persistence of Chaos – navnet på den bærbare datamaskinen med den farligste malware i verden

Samsung NC10 er infisert med WannaCry ransomware, som har påvirket mer enn 200 000 datamaskiner i 150 land og forårsaket nesten 4 milliarder dollar i skade, inkludert 100 millioner dollar i Storbritannias nasjonale helsesystem.

Også inne i den bærbare datamaskinen er BlackEnergy Trojan, som forårsaket et stort strømbrudd under et cyberangrep i desember 2015 i Ukraina.

WannaCry er en av de mest beryktede og skadelige skadelige programmene i verden

Bærbar datamaskin med 6 av verdens farligste malware selger for 1,34 millioner dollar wannacry virusskjermbilde

Det andre innholdet på den bærbare datamaskinen er ILOVEYOU -viruset og MyDoom -ormen, spredt via e -post og fildeling, som forårsaket 15 milliarder dollar og 38 milliarder dollar i skade. Sist men ikke minst på listen er SoBig -ormen og trojaneren, spredt via e -post. Det skadet både programvare og maskinvare, påvirket hundretusenvis av personlige datamaskiner og forårsaket 37 milliarder dollar i skade. Helt på slutten er DarkTequila -skadelig programvare, som hackere bruker til å stjele bankdata og bedriftsdata som løper inn i millioner online og offline.

Auksjonen kan følges direkte

Bærbar datamaskin med 6 av de farligste skadelige programmene i verden for 1,34 millioner dollar solgt livestream fra farlig bærbar datamaskin

Hva er målet med å lage denne bærbare datamaskinen med 6 av de farligste malware i verden?

Guo o Dong uttalte at intensjonen bak stykket var å “gjøre de abstrakte truslene fra den digitale verden fysiske”.

“Vi har ideen om at ting som skjer i datamaskiner egentlig ikke kan påvirke oss, men det er absurd,” sa Guo. “Bevæpnede virus som påvirker strømnett eller offentlig infrastruktur kan forårsake direkte skade.”

Hva vil skje med denne farlige datamaskinen nå?

Bærbar datamaskin med 6 av de farligste skadelige programmene i verden selger for 1,34 millioner dollar den farlige bærbare datamaskinen nærbilde

Auksjonsvilkårene sier at kjøperen ikke skal tenke å distribuere skadelig programvare. Samtidig ser det ut til at The Persistence of Chaos -nettstedet anerkjenner at kjøperen kanskje ikke overholder avtalen. Den bærbare datamaskinen kommer med mange advarsler som “Vær oppmerksom på at dette er levende og farlige malware -prøver” og “Hvis du kjører dem uten begrensninger, vil du infisere deg selv eller andre med skadelig og farlig skadelig programvare.” Kjøperen er fremdeles ikke identifisert.

Som en ekstra forholdsregel har den bærbare datamaskinens internettfunksjoner og tilgjengelige porter blitt deaktivert. Så lenge datamaskinen er i en isolert tilstand og ingen har en USB -pinne i den, forblir de seks virusene i den inaktive og ufarlige.

Bærbar datamaskin med 6 av de farligste skadelige programmene i verden solgte for 1,34 millioner dollar den farligste datamaskinen i verden