Den etterlengtede Galaxy Fold burde offisielt blitt lansert denne uken. Samsung måtte presse tilbake etter at rapporter skal ha brutt telefoner på grunn av noen anmeldere. Selskapet hadde planlagt å offisielt presentere den sammenleggbare enheten, som kostet nesten 2000 euro, 26. april i USA og 3. mai i Storbritannia. I stedet må den nå utføre ytterligere tester og kunngjøre en ny startdato i de kommende ukene. Forsinkelsen er et stort tilbakeslag for Samsung, men også for smarttelefonmarkedet generelt, som hadde håp om at sammenleggingsenheten skulle drive innovasjon i industrien.

Det er sannsynligvis ikke slik du forestiller deg en mobiltelefon på 2000 euro

Brutt forsinkelsesutgivelse av Samsung Galaxy Fold brutte linjer gjennom skjermen

Defekter og mangler forsinker utgivelsen av Galaxy Fold

Tekniske anmeldere fant raskt et problem med Galaxy Fold. Flere journalister rapporterte at de indre skjermene til testenhetene deres flimret, frøs og til slutt døde i løpet av de første dagene. To fjernet ved et uhell et ytre beskyttende plastlag og rapporterte deretter riper på skjermen.

Laget dukket opp akkurat som skjermbeskyttere som følger med de fleste moderne telefoner for å holde dem uberørte under forsendelse. Testenhetene inneholdt angivelig ingen advarsel om fjerning av det kritiske laget.

Beskyttelsesfilmen vil gradvis skrelle av skjermen

Brutt forsinkelsesutgivelse av Samsung Galaxy Fold klistremerke på skjermen kommer

Defekt forsinkelsesutgivelse fra Samsung Galaxy Fold filmbeskytter skrelles av

Likevel forklarer det ikke hvorfor skjermene til mange enheter strukket og brøt. Tidlig testing indikerte at det kan oppstå problemer hvis det presses på de eksponerte områdene i kinken som mappen brettes inn og ut.

Bump i Galaxy Fold bryter telefonen

Defekt forsinkelsesutgivelse av Samsung Galaxy Fold mobiltelefon bøyd defekt

Uforklarlige problemer plager den nyskapende nye sammenleggingsenheten

Det har også vært tilfeller der fremmede stoffer fant veien mellom hengslene og under skjermen, noe som påvirket skjermytelsen. Igjen, dette er et merkelig problem som av en eller annen grunn ikke dukket opp på tidligere tester. Tross alt har Samsung angivelig testet 1000 forskjellige prototyper de siste 10 årene. Til syvende og sist kommer det litt skitt inn i smarttelefonene våre hver dag når de bæres og brukes – enten i lading eller hodetelefontilkobling.

Hvordan dette lille smusset kom under skjermen er fremdeles ukjent

Defekt forsinkelsesutgivelse av Samsung Galaxy Fold -smuss under skjermen

Samsung lovet at den ville finne måter å bedre beskytte skjermene i ukene som fulgte, og forklarte for brukerne at det ytre beskyttelseslaget må forbli. Med alle disse planlagte endringene for Galaxy Fold, vil det sannsynligvis være mulig at foldenheten ikke rulles tilbake før på sensommeren. Samsung planlegger allerede å lansere den nye Note -serien, Galaxy Note 10, i august.

Helt ødelagt og ubrukelig

Defekt forsinkelsesutgivelse av Samsung Galaxy Fold mobiltelefon svart død

Men vil de som allerede har lagt inn forhåndsbestillinger være villige til å vente så lenge? Og på grunn av denne forsinkelsen vil Samsung få sin krone mot konkurrenten Huawei Mate X å tape? Til syvende og sist er dette ikke første gang Samsung har måttet skaffe problematiske enheter. I 2016 tilbakekalte selskapet 2,5 millioner Galaxy Note 7 -telefoner etter at batteriene tok fyr.

Defekt forsinkelse av Samsung Galaxy Fold -skjermen kan fjernes