I 2019 nådde behovet for bærekraft, resirkulering og miljøvennlige produkter et høydepunkt noensinne. Og tilsynelatende har Coca-Cola endelig bestemt seg for å bli med også. EN Greenpeace -rapport fra 2018 fant at Coca-Cola er verdens største kommersielle plastforurenser. Rett bak er PepsiCo, Nestle og Danone. Rapporten inkluderte en undersøkelse i 42 land på seks kontinenter. Hvert år produserer Coca-Cola rundt 3 millioner tonn plastemballasje. Ikke glem at plast i havene våre ikke bare påvirker det marine livet, miljøet og derfor helsen vår, det får også turister til å lete etter renere områder på grunn av den økende mengden søppel.

Ble du overrasket over statistikken fra Greenpeace?

Coca-Cola produserer den første flasken laget av resirkulert plastavfall, engangsflasker og bokser med cola

En ny idé for resirkulering av Coca-Cola-flasker

Heldigvis virket Greenpeace-rapporten som en vekker for selskapet! Coca-Cola har nå presentert den første prototypen på en flaske laget av tidligere ubrukelig og dårligere plast, som er samlet og resirkulert. Coca-Cola har kalt denne teknologien for et virkelig gjennombrudd.

Selskapet har i partnerskap med Ioniqa Technologies, Indorama Ventures og Mares Circulares produsert et parti på 300 prøveflasker laget av 25% resirkulert plast. Dette plastavfallet ble samlet av frivillige på 84 strender i Spania og Portugal og av trålere i Middelhavet som en del av Mares Circulares Initiative.

De første prøveflaskene bør komme på markedet snart

Coca-Cola produserer den første flasken som er laget av resirkulert plastflaskeprøve

Coca-Cola produserer den første flasken fra resirkulert plastavfall.Cola-flaske i havet

Fremtiden for Coca-Cola-plast

Cola hevder dette er det første vellykkede forsøket på å inkorporere havplast i mat- og drikkeemballasje. Denne imponerende prosessen er kjent for vitenskapen som depolymerisering. Dessverre kunne farget og dårlig kvalitet plast ikke resirkuleres før depolymerisering. Imidlertid bryter denne prosessen ned plastkomponentene og fjerner urenheter i materialer med lav verdi. Dette betyr at disse plastene, som ofte var beregnet på forbrenning eller deponi, nå kan gis et nytt liv. Det betyr også at flere materialer vil bli tilgjengelige for å lage resirkulert innhold. Behovet for nytt PET reduseres og fører dermed til en lavere CO2 -balanse.

Resirkulering og syklus i stedet for å kaste

Coca-Cola produserer den første flasken laget av resirkulert plastavfall. Resirkuler ikke kast

Cola har fortsatt store planer for sitt siste gjennombrudd. Fra 2020 planlegger selskapet å introdusere dette forbedrede resirkulerte materialet i noen av flaskene. I hele Vest-Europa planlegger Coca-Cola å ha 100% resirkulert plast i alle flasker, mens Storbritannia sikter mot 50% innen neste år.

Coca-Cola produserer sin første flaske av resirkulert plastavfall, mål for neste år