For noen år siden virket ideen om autonome selvkjørende biler fortsatt som en fancy science fiction-fantasi. Men slike robotbiler testes allerede nesten hver dag. De raske fremskrittene innen maskinlæring og autonom teknologi vil snart gjøre dem til virkelighet for publikum. Tesla -sjef Elon Musk har allerede kunngjort at han vil gjøre en ferdig modell av et autonomt kjøretøy tilgjengelig innen utgangen av dette året.

Elon Musk lover automatiske biler senere i år

De første autonome selvkjørende bilene kommer på markedet i 2019 - robotbiler fra fremtiden

Første autonome selvkjørende biler i 2019? Kan det faktisk være det?

Multibillionæren Elon Musk avga vitnesbyrd om sine selvkjørende biler under en opptreden på podcasten av ARK Invest laget. Tesla har tilsynelatende allerede en avansert autopilotfunksjon som kan tillate kjøretøyet å tilpasse seg trafikkhastigheten og bytte kjørefelt uten inngrep.

Teknologien som Musk snakket om i podcasten er et system som er helt autonomt og kan betjene seg selv uten en person i bilen. “Bilen finner deg på en parkeringsplass, henter deg og tar deg til destinasjonen uten inngrep,” sa Musk.

Tesla Imidlertid har den mottatt både ros og alvorlig kritikk for sin autopilotfunksjon. Videoer viser hvordan funksjonen hjalp bilister med å unngå ulykker. Samtidig var den samme autopiloten skyld i tre dødsulykker i 2016 og 2018.

Er selvkjørende biler et godt prospekt eller er de unødvendig livstruende??

De første autonome selvkjørende bilene kommer på markedet i 2019 tesla auto black electro-autonom

Selvfølgelig ville den første produsenten som fullførte en helt autonom reise få et utrolig rykte. Derav den opphetede konkurransen. Men 2019 kan faktisk endelig bli året hvor vi ser virkelige og trygge selvkjørende biler offentlig?

Uventet oppførsel ville neppe vært tilfelle hvis alle biler var autonome

De første autonome selvkjørende bilene kommer på markedet i 2019-selvkjørende autonome biler på autobahn

Autonome lastebiler og busser vil definitivt overhale selvkjørende biler for nå

Selvkjørende biler er bare halvparten av denne tekniske revolusjonen. Faktisk kan systemet først overta veiledningen av lastebiler og offentlige busser. I 2015 brakte Kina og Nederland sine første selvkjørende busser til gatene. Bussene kjørte under ledelse av kameraer, laserradarer og en hovedkontroll, sammen med en sjåfør bak rattet som er klar til å ta ledelsen ved problemer. Robotbussen klarte å takle kompliserte manøvrer som kjørefeltskift og trafikklysreaksjoner uten menneskelig hjelp. Av Sveitsisk elektrisk buss fra 2018 er allerede 100% autonom og førerløs. Hvis du noen gang tar en kort tur til Neuhausen am Rheinfall, kan du fortsatt ta sci-fi-bussen til fossen i dag.

Denne lille bussen kjører flere ganger om dagen til Rhinen og tilbake

De første autonome selvkjørende bilene lanseres på markedet for førerløse busser i Sveits i 2019

Neste år blir det semi-autonome Arocs fra Mercedes Benz brakt til markedet som effektivt kan kjøre uavhengig på motorveier. Så snart de nærmer seg byområder, overlater de imidlertid kontrollen til sjåføren. Tross alt kreves det mer presis kjøring der. Arocs -systemet kan hovedsakelig brukes i en lastebilkonvoi. I en slik situasjon kjører et mannstyrt stige kjøretøy i spissen for konvoien, etterfulgt av autonome lastebiler. I mellomtiden er de selvkjørende kjøresystemene fremdeles i stand til å gjenkjenne og unngå andre trafikanter og reagere på uventet oppførsel.

Autonome lastebiler på motorveien

De første autonome selvkjørende bilene vil bli lansert på markedet arocs fra mercedes benz lkws i 2019

Tiden kommer snart. Selvkjørende biler kommer nærmere publikum måned etter måned. Men om Tesla vil holde løftet eller forsinke litt? Vil du virkelig sette deg inn i et kjøretøy som dette og la en robot ta ledelsen? Hvert år dør 1,25 millioner mennesker verden over i bilulykker. Hvordan vil denne statistikken se ut med introduksjonen av autonome biler??

Hvordan vil ulykkesstatistikken se ut om noen få år når slike biler er på veien?

De første autonome selvkjørende bilene kommer på markedet i 2019. Futurisme i bilindustrien

Interiøret i en fremtidig bil

De første autonome selvkjørende bilene kommer på markedet i 2019 - futuristiske biler fra Tesla