Hvor ofte skjer det med oss ​​å gjenkjenne noen på avstand etter deres individuelle gangart? Dette er en del av hverdagen for våre lojale firbente venner. De kjenner oss igjen mens vi går opp trappene til døren, og de hilser oss raskt. Nå oppfattes også dette individuelle gangmønsteret av smarttelefonene våre, slik at det kan brukes til biometrisk autentisering. Tidligere var historie, stemme og fingeravtrykkgjenkjenning normen. Dette nye systemet høres mer ut som science fiction.

Forskerteam fra University of Pretoria og City University of Hong Kong har utviklet et smarttelefongodkjenningssystem basert på ganganalyse. Det nye systemet ble allerede implementert på grunnlag av en rapport og presentasjon på den 44. årlige konferansen IEEE Industrial Electronics Society presentert 21. oktober 2018.

Det nye systemet ble introdusert i 2018 og vil snart bli en realitet

De neste smarttelefonene vil kjenne oss igjen på gangen med presentasjonen av den nye programvaren

Smarttelefoner med et ganggodkjenningssystem? Virkelighet eller science fiction?

For øyeblikket kan biometriske gangautentiseringsverktøy deles inn i tre hovedkategorier: bildebehandling ved hjelp av kameraer; Gulvføler som måler hastigheten og kraften til et trinn og bærbare sensorer som gyroskoper, kraftsensorer, akselerasjonssensorer, etc..

De fleste moderne smarttelefoner har allerede innebygde akselerasjonssensorer som kan gjenkjenne gangdata. Noen treningsapper bruker disse dataene i form av en skritteller for å hjelpe oss med å holde oss i form. Det nye gjengautentiseringssystemet krever derfor ingen ekstra maskinvare og kostnader for å oppdatere eksisterende smarttelefoner.

Eksisterende maskinvare i mobiltelefonene våre er nå ganske enkelt omprogrammert

De neste smarttelefonene vil gjenkjenne oss på gangen, stadig på mobiltelefonene våre

Det nye programmet analyserer kontinuerlig gangdata samlet inn av smarttelefonens integrerte akselerasjonssensor og “lærer” eierens individuelle gangmønster. Hvis det oppdages uvanlige endringer i gangen, vil du også bli varslet via e -post, inkludert plasseringen av enheten. Dette skjer vanligvis innen et minutt og kan forhindre lommetyveri.

Mange av oss bruker allerede et lignende system gjennom mange treningsapper

De neste smarttelefonene vil kjenne oss igjen av korridoren og maskinvaren som måler trinnene våre

Ifølge foreløpige tester oppnådde dette nye autentiseringssystemet en følsomhet på 0,74 og en spesifisitet på 0,78, som forskere sier er “oppmuntrende”. Imidlertid erkjenner de at de trenger å utvikle systemet videre før de lykkes med å implementere det under virkelige forhold.

Gjengeautentisering vil trolig erstatte alle andre gjenkjenningssystemer

De neste smarttelefonene vil gjenkjenne oss ved korridoren - mennesker med mobiltelefoner i hånden