Hvert år publiserer kjente blader som Forbes og Businessinsider listen over de mest innflytelsesrike menneskene i verden og følgelig listen over superrike høyteknologiske genier. I de fleste tilfeller er dette innovatører i bransjen og administrerende direktører i de største og verdensberømte høyteknologiske selskapene som setter tonen i de mest avanserte teknologiene. For å opprette rangeringen ble mer enn 100 av de mest innflytelsesrike og millionbelagte menneskene i høyteknologisk industri vurdert og vurdert i henhold til visse kriterier på fire hovedområder. Dette er økonomisk styrke, lederskap, aktualitet og innvirkning. I denne artikkelen introduserer vi deg for “The Big Five”, de 5 superrike høyteknologiske geniene og ytterligere to favoritter fra denne bransjen, som hele verden kjenner og elsker. Vi forklarer også hva din formue er basert på. Er du nysgjerrig på å finne ut hvem som er på denne listen??

 Bill Gates topper listen over verdens superrike høyteknologiske genier.

Høyteknologisk geni den rikeste mannen i verden Bill Gates

  • De fem superrike høyteknologiske geniene i verden

 

Bill Gates – 96,4 milliarder dollar

I 1975 grunnla Bill Gates, nå 62 år, Microsoft sammen med barndomsvennen Paul Allen. Han bygde det inn i et ikonisk programvareselskap og er for tiden den rikeste mannen i verden med en nettoverdi på 96,4 milliarder dollar.

Han har donert en stor del av dette (65 milliarder amerikanske dollar) til veldedighet, noe som gjør ham til en av de største filantropene i verden. Selv om han fortsatt er i styret i Microsoft, er han ikke lenger aktivt involvert der.

Den rikeste mannen i verden ser mer enn ydmyk ut i hverdagen.

Høyteknologisk geni Bill Gates i hverdagen

I stedet er Gates fiksert på å donere formuen sin. Sammen med kona Melinda grunnla han en av de mektigste veldedige organisasjonene i verden og fortsetter å utvikle den. “Bill and Melinda Gates Foundation” ble grunnlagt i 2000 og hjelper nå kontinuerlig med å bekjempe sykdommer som er vanskelige å kurere, for eksempel HIV, malaria og mange andre smittsomme sykdommer, spesielt i utviklingsland. De støtter også landbruksutviklingsinitiativer, nødhjelp, globale biblioteker og bekjemper fattigdom i byen og fremmer generell utdanning. Bill Gates ‘idé er å bruke den til å oppmuntre flere milliardærer til å bli med i veldedige organisasjoner. I mellomtiden har han funnet mange følgere.

Jeff Bezos gjorde Amazon til en supermakt innen nettbutikk.

Høyteknologisk geni Jeff Bezos Amazon supermakt i nettbutikk

  • Jeff Bezos – 81,7 milliarder dollar

Amazon.com er en ubestridelig supermakt innen netthandel, og grunnleggeren av selskapet Jeff Bezos ble kjent for sine ideer for netthandel. Hvert år gjør selskapet stadig større salg og overskudd, til og med overgår analytikernes forventninger. Amazons aksjer gikk i været, noe som gjorde grunnlegger og administrerende direktør Jeff Bezos rikere og rikere. Til tross for negative medieoppslag, hevder Bezos at selskapet fortsetter å lykkes.

Nå leder Bezos veksten av Amazon Web Services, selskapets cloud computing-industri, kunngjorde en plan om å levere pakker med høy hastighet ved bruk av droner, og åpnet Amazons første bokhandel i Seattle i Seattle.

Bezos ‘privateide romfartsselskap Blue Origin ble grunnlagt i 2000 og har allerede med hell lansert sitt første romfartøy. Vi kan forvente flere interessante nyheter fra Jeff Bezos de neste årene.

Jeff Bezos har fortsatt mange nye og innovative ideer som han også ønsker å implementere.

Høyteknologisk geni Jeff Bezos mange innovative ideer

Facebook er for tiden det største sosiale nettverket i verden.

Høyteknologisk geni Mark Zuckerberg Facebook-grunnlegger

  • Mark Zuckerberg- 61,7 milliarder dollar

 

Den yngste blant de høyteknologiske geniene, Mark Zuckerberg (34 år), er grunnleggeren av verdens største sosiale nettverk. Han hadde et vanskelig, men vellykket år. Facebook ble kritisert for å spre “falske nyheter” på nettverket. Mark Zuckerberg kunngjorde nylig at nettstedet hans hadde 1 milliard brukere på en enkelt dag og 8 milliarder videovisninger om dagen. Selskapets aksje er opp rundt 40%. Som et resultat steg også Mark Zuckerbergs formue høyt.

 Mark Zuckerberg er et ekte høyteknologisk geni.

Høyteknologisk geni Mark Zuckerberg grunnla det største sosiale nettverket, Facebook

Grunnleggeren av Facebook fortsetter å investere hundrevis av millioner av sin personlige formue i utdanning. I 2010 grunnla han og kona, Priscilla, en ideell organisasjon for å forbedre skoleutdanningen og et selskap som fremmer personlig utdanning.

 Et annet av de to høyteknologiske geniene og grunnleggeren av Google – Larry Page.

Høyteknologisk geni Larry Page grunnlegger av Google

 For Sergey Brin er vennskapet hans med Larry Page spesielt viktig.

Høyteknologisk geni Sergey Brin, en av grunnleggerne av Google

  • Høyteknologiske genier Larry Page og Sergey Brin har henholdsvis 51,5 milliarder dollar og 50,2 milliarder dollar

 

Larry Page og Sergey Brin er begge grunnleggerne av Google. De møttes på Stanford, hvor de begge fikk doktorgradene. Tre år etter å ha studert der, ble Google opprettet og utviklet til den største søkemotoren i verden. Det bringer milliarder av dollar i salg til grunnleggerne. For to år siden kunngjorde Larry Page og Sergey Brin en massiv omstrukturering av Google. Et nytt holdingselskap kalt Alphabet ble opprettet, som ledes av Brin som president og Page som administrerende direktør. Alle Googles andre selskaper, for eksempel Nest og Google X, er nå separate selskaper under paraplyen Alphabet. Rundt 100 000 ansatte jobber der. Teknologikonsernet oppnådde et salg på 110 milliarder amerikanske dollar i 2017.

 Larry Page og Sergey Brin utviklet Google til den største søkemotoren i verden.

Høyteknologisk geni Sergey Brin Googles største søkemotor i verden

  • Våre to favoritter blant verdens høyteknologiske genier

Jack Ma, grunnleggeren og administrerende direktør i Alibaba og Elon Musk, administrerende direktør i Tesla og SpaceX, er blant de berømte innovatørene og samtidig de superrike høyteknologiske geniene i verden. De scorer med sin innovative tenkning og unike entreprenørånd.

Fra tidligere engelsklærer til superrik høyteknologisk gigant.

Høyteknologisk geni Jack Ma fra tidligere engelsklærer til nettgigant

Jack Ma – 37,3 milliarder. amerikanske dollar

Tidligere engelsklærer Jack Ma er nå den nest høyeste mannen i Kina. Grunnleggeren og administrerende direktør i Alibaba startet sitt første selskap China Pages i 1995 ved hjelp av lån og personlige besparelser fra foreldrene. I 1999 grunnla Ma det nå meget vellykkede e-handelsstedet Alibaba med en startkapital på 60 000 dollar. I dag har han 37,3 milliarder dollar, ifølge Forbes. Han er ikke bekymret i det hele tatt, da Alibaba fremdeles er dominerende i et av de største markedene i verden og forventes å bli sterkere. I september 2018, på hans 54 -årsdag, kunngjorde Jack Ma at han ønsket å trekke seg fra netthandel og fortsette å håndtere utdanningsspørsmål.

 Filantrop og høyteknologisk geni rullet sammen!

Høyteknologisk geni Elon Musk Filantrop og geni rullet inn i en

Elon Musk – 21,3 milliarder dollar

Mannen som mener det er “ingen virksomhet, bare jakten på et mål” har investert, grunnlagt og drevet 18 selskaper til dags dato, inkludert to av Amerikas mest innovative teknologiselskaper: Tesla Motors og SpaceX. Han jobber med å forbedre trafikken på jorden og i verdensrommet. Musk har en voksende formue som lar ham eksperimentere med fremtidens teknologier. For tre år siden kunngjorde han på Twitter at han ville bygge et fem-mile Hyperloop-testbane hvor studenter og selskaper ville teste ideene sine for høyhastighets transportsystem. Han donerte også over 10 millioner dollar til Future of Life, en institusjon som har som mål å holde kunstig intelligens trygg og nyttig for mennesker.

Elon Musk har et bredt spekter av interesser – fra fremtidig transport til kunstig intelligens.

Høyteknologisk geni Elon Musk allsidig interesserer transport av fremtidens kunstig intelligens

 Jack Ma er den rikeste mannen i Kina.

Høyteknologisk geni Jack Ma, den rikeste mannen i Kina

 Det ligger mye arbeid bak suksessen til de høyteknologiske geniene.

Høyteknologisk geni Larry Page Jeff Bezos på pressekonferanse