2000 -tallet var det ville vesten av teknologiske trender. Sosiale medier hadde gjort seg bemerket, bruk av smarttelefoner spredte seg som ild i tørt gress og en ny digital verden bygde seg på toppen av den gamle. På 2010 -tallet fant vi ut hvordan det var å leve i denne nye verden. Det var til tider overraskende, fantastisk, utrolig praktisk og rett og slett skummelt. Her er søylene i denne nye verden som vi vil snakke om langt ut i 2020 -årene. Dette er de ti viktigste teknologiske trendene i tiåret!

De ti viktigste teknologiske trendene i tiåret

De 10 viktigste teknologiske trendene i tiåret 2010 til 2020

2010 – Instagram

Hvis 2000 -tallet var tiåret til Facebook, tilhører 2010 -tallet Instagram. Etter hvert som eldre generasjoner (og dermed medier, markedsføring og politikk) gikk over til Facebook, ble Instagram en digital oase for tusenårige, som delte flere av sine personlige liv her. Etter overtakelsen av Facebook i 2012, har bildedelingsnettverket vokst til over en milliard registrerte brukere siden begynnelsen av dette året.

Digital oase for ungdom

De 10 viktigste teknologiske trendene i tiåret instagram og facebook sosiale medier

2011 – Spotify

Husker du hvordan det var før du umiddelbart kunne spille en sang fra en enhet? Massetilgjengeligheten av streaming av musikk ble født på begynnelsen av 2010 -tallet, spesielt med lanseringen av Spotify. Piratkopiering på nettet begynte gradvis å avta ettersom flere og flere mennesker ønsket å få tilgang til musikken deres på sine låste iPhones. Spotify ble født for å dekke det behovet.

Musikk revurdert

De ti viktigste teknologiske trendene i tiåret

2012 – Uber

Model S, Teslas første elbil, føltes som en monumental utgivelse innen bilteknologi. Den kraftigste endringen i transport var imidlertid ikke en ny bil. Det er automatisk deling. I 2012 ble Uber lansert i nesten alle større byer i verden, og endret måten folk reiste på så grunnleggende. Hovedkonkurrenten Lyft startet også i 2012. Autodeling er nå en integrert del av livet i storbyen.

Offentlig transport opplever en revolusjon

De ti viktigste teknologiske trendene i tiåret om og lyft autodeling

2013 – Google Chromecast

Chromecast er ikke lenger nødvendig av de fleste i dag. Du kan få tilgang til Netflix, Hulu og YouTube på hvilken som helst enhet, inkludert TV -en din. Dette var ikke tilfelle i 2013. Chromecast var en revolusjon for sin tid. Det var utrolig lite og enkelt å bruke, et hack som gjorde enhver TV til en smart. Det var en løsning som førte oss inn i fremtiden vi lever i nå.

De første smart -TV -ene

De 10 viktigste teknologiske trendene i tiåret google chromecast på tv

2014 – Apple Watch

Den originale Apple Watch hadde en rekke problemer – den var firkantet med tykke rammer, lite batteri, få apper og en høy prislapp. Starten på smartklokken var ikke så bra som forventet. Men i likhet med iPad har Apple utviklet Apple Watch gjennom årene til å bli den beste smartklokken på markedet.

Den første smartklokken var ikke en stor suksess

Topp 10 teknologitrender for tiårets første modell av Apple Watch

2015 – Amazon Echo

Smarte høyttalere kom praktisk talt ut av ingenting. Hvem hadde trodd at disse enkle enhetene ville drive stemmeassistenter til så store høyder? Det hele startet med det originale Echo og Amazons Alexa -assistent. Den økende populariteten til Bluetooth -høyttalere og betydelige fremskritt innen maskinlæring har gjort Amazon Echo til en stor hit som fortsatte ut i andre halvdel av tiåret.

Første språkassistenter for ditt eget hjem

De ti viktigste teknologiske trendene i tiåret

2016 – AirPods

Vi lo alle av navnet på den første iPad. Vi trodde alle at Apple Watch burde vært rund. Og så var det AirPods i form av en golf -tee. De var latterlige i 2016, det samme var tanken på hvor lett brukerne ville miste dem. Hopp inn i nåtiden, og de er overalt du ser. De har trådløse ørepropper i full gang, og alle de store selskapene følger nå etter.

De første trådløse Bluetooth -øreproppene

De ti viktigste teknologiske trendene i tiåret

2017 – Nintendo Switch

I første halvdel av 2010 -årene hadde ingen trodd at en Nintendo -konsoll ville være tiårets spillkonsoll. Perioden da Wii var i søkelyset, Wii var en fullstendig katastrofe da den ble lansert i 2012. Switch gjorde imidlertid omtrent alt riktig. Han samlet Nintendo sine største styrker, fra fantastiske førsteparts-spill til en strålende tilnærming til maskinvare.

Hi-tech spill nå også på farten

De ti viktigste teknologitrendene i tiåret

2018 – Deling av elektrisk scooter

Samkjøring som Uber og Lyft var litt kontroversielt da de kom. Deling av elektrisk scooter var en tikkende bombe. Enten elsket du dem, eller så trodde du at det ville føre til at den vestlige sivilisasjonen falt. Men nå som spenningen har avtatt, har elektriske scootere beholdt sin status som en integrert del av bylivet.

Først var det biler, nå er det scootere

De 10 viktigste teknologiske trendene i tiårets deling av elektriske scootere i Berlin

2019 – Tik Tok

Når barna fra Generasjon Z vokser opp, tar de sannsynligvis med seg denne sosiale medieplattformen. Lurer du fortsatt på hva som er Tik Tok? På en måte er det den åndelige etterfølgeren til Vine. Kortformede videoer for leppesynkronisering, sketsjer og parodier som allerede gyter en ny generasjon sosiale medier på sosiale medier.

Verden så veldig annerledes ut for 10 år siden enn den gjør i dag. I løpet av det siste tiåret har flere utrolige produkter og tjenester blitt oppfunnet som tidligere bare fantes i sci-fi-verdener. Hvilke teknologitrender var dine favoritter? Hvilke nye teknologitrender ser vi i det neste tiåret??

De 10 viktigste teknologiske trendene i tiåret tik tok app vintreet