Den eldste Porsche, som vil være den første som bærer merkenavnet, blir auksjonert i august til en historisk pris på 20 millioner dollar. I så fall ville det også være den dyreste Porsche i verden.

Sportsbilen Type 64 fra 1939 er en av de tidligste modellene designet av Ferdinand Porsche. Den bittelille kupeen skulle ha tatt et enormt 1500 km langt landeveisløp fra Berlin til Roma og dermed presentert den tyske bilindustrien i best mulig lys. Utbruddet av andre verdenskrig satte imidlertid en stopper for prosjektet. Dr. Porsche, som allerede var sterkt involvert i NSDAP, fokuserte spesielt på militære kjøretøyer under krigsårene tank.

Type 64 burde vært en racerbil

Den eldste Porsche Type 64 blir auksjonert for 20 millioner dollar bilen i løpet

Slutten på det ene prosjektet og begynnelsen på det neste

Ferdinands sønn Ferry bygde likevel ytterligere to eksemplarer av Type 64. Chassis nr. 2 ble ferdigstilt i desember 1939, men kort tid etter ble den skrotet av administrerende direktør i Volkswagen. Chassis # 3 brukte mange av delene fra den første bilen og var klar juni etter.

Bilen overlevde krigen og ble hos Porsche -familien da de flyttet til Østerrike. I 1946 ga Ferry Type 64 firmanavnet, registrerte det og hadde det i 1947 fra Battista “Pinin” Farina, som senere ble Pininfarina designhus grunnlagt, gjenopprette.

Den 80 år gamle bilen har vist seg utmerket

Den eldste Porsche Type 64 blir auksjonert for $ 20 millioner seitenblick av den 80 år gamle bilen

Type 64 er den første bilen som bærer firmanavnet Porsche

Den eldste Porsche Type 64 vil bli auksjonert for 20 millioner dollar, nummeret og navnet på Porsche

Type 64 er basert på Volkswagen Beetle designet av Porsche, den gang kjent som KdF-Wagen. Karosseriet er imidlertid aerodynamisk optimalisert og utstyrt med avtagbare hjuldeksler for å redusere luftmotstanden. Som et resultat ga den firesylindrede motoren 28% mer effekt til tross for det lille utstyret på 32 hk.

Ligner på en tidligere VW Beetle

Den eldste Porsche Type 64 auksjoneres for 20 millioner dollar. Motoren til den eldste Porsche

Den eldste Porsche skifter knapt hender

Det er bemerkelsesverdig at den eldste Porsche Type 64 bare byttet hender to ganger, gitt sin opprinnelse. Den østerrikske racerføreren Otto Mathe kjøpte bilen i 1949 og beholdt den resten av livet, i 46 år. I 1997 var den eldste Porsche i hendene på Dr. Thomas Gruber, en av de mest respekterte Porsche -spesialistene i verden, som nå er på RM Sotheby -auksjon i Monterey, California, tilbud.

På midten av 1900 -tallet så biler veldig annerledes ut enn de gjør i dag

Den eldste Porsche Type 64 blir auksjonert for 20 millioner dollar utsikt fra innsiden

Den eldste Porsche Type 64 blir auksjonert for 20 millioner dollar; den gamle døren med stoffdeksel

Så det burde ikke være noen overraskelse at den estimerte prisen på en så sjelden og viktig modell som den eldste Porsche Type 64 er på hele 20 millioner dollar. Dette ville bryte den nåværende auksjonsrekorden for en Porsche på 14 millioner dollar som eies av en 917K fra 1970 som ble solgt på Gooding i 2017 & Firmaauksjon i Monterey ble solgt.

Den eldste Porsche Type 64 blir auksjonert for 20 millioner dollar, lysene fungerer fortsatt