Trusler brukes på en rekke måter i vårt daglige liv. De fleste av oss bruker dem til å ta flotte bilder fra perspektiver som vi ikke kan nå fra jorden. Imidlertid har de også praktisk bruk. For eksempel kan droner brukes i brannvesen eller til og med for levering av organer under operasjoner, dvs. i medisin. Hovedproblemet er motorens kapasitet og tilhørende lengde på flyet. Forskere ønsker nå å løse dette problemet gjennom en innovasjon.

Flytiden er hovedproblemet med flygende roboter

flott flygende drone

Droner inspirert av fuglens flukt

Nylig ble en studie publisert i tidsskriftet Science Robotics løslatt. Et vitenskapelig team tok fuglens flukt som inspirasjon for å videreutvikle teknologien til flygende roboter. Hang og teamet hans observerte at de tok seg tid under flyturen ved å stoppe et sted.

Du har prøvd å videreutvikle droneteknologi basert på dette eksemplet. Mens de står stille et sted, kan de fortsatt observere omgivelsene og planlegge opptak av bilder derfra i energisparemodus.

Nå kan droner fly lenger

drone i feltet

Sted å lande, selv om det ikke er en

Det spesielt imponerende med denne teknologien er at takket være utviklingen av disse forskerne kan dronene lande der det faktisk ikke er noe sted å lande. Dette betyr at dronen ikke bare kan lande på vertikale overflater. Det ville heller være mulig for den å “lene” seg mot en vertikal overflate. Det er også iverksatt tiltak for å gjøre droner lettere. Jo mindre vekten er, jo mindre kapasitet bruker motoren. Tross alt jobbet Hang og teamet hans – utviklerne av denne innovasjonen – med uavhengigheten til droner. Avhengig av situasjonen kan du bestemme hvor og hvordan du lander eller ta en pause basert på gitte parametere. Denne funksjonen skal aktiveres automatisk under uvær og andre ekstreme forhold.

Flygende roboter og fugler deler nå det samme miljøet

drone med en fugl

Noen droner ligner fugler i design

drone som en fugl

Energisparende moter er nå de hotteste innovasjonene

høyt på himmelen drone

Alle flymåter er inspirert av fugler

flott tegning drone