Gründer og oppfinner Elon Musk, som vi hovedsakelig forbinder med etableringen av betalingssystemet Pay Pal, det private romfartsselskapet SpaceX og elbilprodusenten Tesla, har et nytt, veldig innovativt prosjekt. Det handler om å minimere trafikkork i store byer ved hjelp av et underjordisk høyhastighets tunnelsystem. Det hele startet i 2016 og er fremdeles mer en visjon som sakte men sikkert blir implementert. Fordi nylig ble det første segmentet av tunnelen åpnet for prøvekjøringer.

Tesla -sjef Elon Musk stopper aldri med sine innovative visjoner

elon musk tesla

The Boring Company skal gjøre prosjektet til virkelighet

Allerede i 2016 kunngjorde Elon Musk grunnleggelsen av The Boring Company, som vil ta seg av implementeringen av det underjordiske antistoppingsprosjektet. Den grunnleggende ideen er: å flytte indre bytrafikk i Los Angeles under jorden ved hjelp av et tunnelsystem.

Et modig foretak som ikke bare høres revolusjonerende og superinnovativt ut, men som også vil ta mye tid. En spesiell boremaskin skal grave og herde tunnelene samtidig. I tillegg lages det murstein av det utgravde materialet, som igjen brukes til forskjellige bygninger. Bærekraft har høyeste prioritet i alle detaljer.

The Boring Company viser sine muskler

elon musk den kjedelige firmatunnelen mot trafikkork

Spesielle boremaskiner for perfekte høyhastighetstunneler

elon musk tunnel -prosjektet

Elon Musk Tunnel Vision

Elbiler som svinger gjennom tunnelene i over 200 km / t blir først kjørt på spesielle plattformer på veien når det er nødvendig og dermed ført ned i tunnelen. Den automatiske akselerasjonen skjer via autopiloten. Disse er igjen fullt utstyrt med kameraer og sensorer for å gjøre den underjordiske reisen helt trygg. Planen er å bygge et helt nettverk av tunneler under Los Angeles og forkorte bilrutene enormt. På omtrent 45 minutter skal bare 5 gjøres.

Det første segmentet på 1,8 kilometer har allerede blitt annonsert av Tesla -sjef Musk som ferdig, og det andre skal være under bygging. Selv om prosjektet ennå ikke har en offisiell byggetillatelse og vil koste anslagsvis 50 millioner dollar per kilometer, viser Elon Musk med innledende tester og teasere at han er veldig seriøs med høyhastighetstunnelen under jorden.

Spesielle plattformer redder e-biler fra trafikkork

elon musk anti jam tunnel idé

Så går det inn i tunnelen

anti jam tunnel elon musk prosjekt

Og la oss gå!

elon muskeltunnel under los angeles

Mannen som lenge har bygget raketter og selvkjørende biler, er ikke redd for å erobre det underjordiske riket også. Tross alt har han for lengst kunngjort at han har fått nok av den forferdelige trafikken i Los Angeles og at den eneste løsningen er under selve byen.

      elon muskeltunnel det kjedelige selskapet

elon muskeltunnel innovasjon mot trafikkork  høyhastighetstunnel fra elon musk