Microsoft forbereder seg enten på en veldig merkelig kampanje, eller så har noen i Windows -teamet kapret en arbeidstidsmaskin. 1. juli slettet teknologigiganten hvert eneste innlegg fra sin Instagram-konto og publiserte deretter en 13-sekunders video som kunngjorde en “splitter ny” Windows 1.0. Selskapet har også endret alle sine sosiale medier -ikoner til den opprinnelige Windows 1.0 -logoen.

Fra Windows 10 tilbake til versjon 1.0

Etter nesten 34 år leder Microsoft Windows 1.0 visstnok en utvikling fra Windows 1.0 til 10

“Med Excel, Chart og til og med Flight Simulator vet du ikke hvor Microsoft og kraften i Windows tar deg i sommer.”

Etter nesten 34 år har visstnok Microsoft Windows 1.0 forskjellige emballasje- og instruksjonsbøker igjen

Returnering av en legende fra 80 -tallet eller bare for moro skyld?

Både på Instagram og på Twitter har Microsoft vedtatt slangbetingelsene på 80 -tallet i sine vage svar til forvirrede fans og har bare svart på dem med “Stay tuned!”, “Vent på oppdateringer!” Og “Vær tålmodig”. Dette er veldig atypisk og morsomt å se på, og du ville ikke være gal for å lure på om Microsofts kontoer tross alt ikke ble hacket.

Tilbake til fremtiden!

Etter nesten 34 år introduserer angivelig Microsoft Windows 1.0 twitter -spørsmål og svar morsomt igjen

Etter nesten 34 år tvilte Microsoft Windows 1.0 igjen et spørsmål og svar fra Windows morsomt

At relevant video starter med den moderne Windows 10 -logoen og reiser raskt gjennom tiden. Tidligere inkarnasjoner av den legendariske Windows -logoen rulles gjennom til den originale Windows 1.0 -logoen fra 1985 vises. Videoen har også forskjellig grafikk og musikk fra 80 -tallet. Den medfølgende teksten lyder “Introduksjon til den splitter nye Windows 1.0, med MS-Dos Executive, Clock og mer!” I senere tweets har Microsoft også lovet retur av spillet Reversi. på Instagram videoen har allerede blitt sett 282 000 ganger, og på Twitter 440 000 ganger.

Hva planlegger Microsoft egentlig med denne morsomme reklamen

Etter nesten 34 år skal Microsoft Windows 1.0 angivelig gjeninnføre den aktuelle videoen twitter

Utviklingen av Windows

Etter nesten 34 år sies det at Microsoft Windows 1.0 leder en annen utvikling av Windows -operativsystemet

Hvorfor gjør Microsoft denne vitsen med Windows 1.0 i det hele tatt?

Det er definitivt ikke riktig tidspunkt for en jubileumsfeiring. Selskapets første grafiske brukergrensesnitt ble utgitt 20. november 1985. Om noen måneder vil den aller første iterasjonen av produktlinjen være 34 år gammel. Microsoft utviklet 16-biters plattform for kjøring av grafiske programmer på en MS-DOS-installasjon. Det var en av de tidligste forsøkene på å gjøre linjekommando -aritmetikk til en mer visuell opplevelse. Bill Gates ledet prosjektet og så på Windows 1.0 som en viktig retning for selskapet hans.

Mange eldre husker fortsatt denne GUI

Etter nesten 34 år har visstnok Microsoft Windows 1.0 en gammel Microsoft -logo blå og hvit igjen

Forhåpentligvis er den ikke bare tilgjengelig på diskett

Etter nesten 34 år introduserer angivelig Microsoft Windows 1.0 en ny Microsoft Windows -emballasje gammel retro

Et godt gjetning om hvorfor Microsoft ser på disse morsomme annonsene, er at de planlegger å bruke Windows 1.0 som en åpen kildekode -versjon. Akkurat som MS-DOS og nylig Windows Calculator-appen. Begge er vert på GitHub.

Men gitt timingen, er det også en annen god gjetning. Sesong 3 av Netflix TV -serie Stranger Things debuterer 4. juli. Handlingen finner sted i 1985. Dette er samme utgivelsesdato som Windows 1.0. Med den enorme mengden popkulturreferanser i Stranger Things, kan man godt tenke seg i det minste produktplassering.

Hvis dette er en forbindelse til den tredje sesongen av Stranger Things, ville Microsoft ikke være det første selskapet som tok tilbake et stykke av 80 -tallet i tide til den nye sesongen. Nike og Schwinn ga ut begrensede utgaver av sine respektive sko og sykler ut av tiåret. Selv Coca-Cola har en begrenset utgivelse av debacle Ny cola returnert til showet som en lenke. Uansett, det er en herlig, nostalgisk kampanje, og fansen burde ha svarene snart.

Stranger Things er en stor inspirasjon for mange retro -reklamer

Etter nesten 34 år sies det at Microsoft Windows 1.0 snart har en fremmed ting sesong 3 her igjen

Etter nesten 34 år sies det at Microsoft Windows 1.0 har en artikkel om introduksjonen av Word og microsoft

Den første Microsoft-musen kom ut i 1983 og kom med Word, Notisblokk og en veiledning på skjermen

Etter nesten 34 år kjører angivelig Microsoft Windows 1.0 en gammel datamaskin og mus fra Microsoft Windows igjen