Å la klimaanlegget være på eller ta på og ta av ekstra lag med klær er ikke alltid den mest praktiske eller praktiske måten å regulere kroppstemperaturen på. Ville det ikke vært lettere hvis du kunne bruke smart smart teknologi for å løse problemet? Det siste forskningsprosjektet til University of California i San Diego håper å løse dette problemet med smarte klær.

Disse små flekkene kan avkjøle eller varme temperaturen din på få minutter

Fremtidens smarte klær kan regulere kroppstemperaturen din med kjøleteknologi for sommeren

Ingeniører ved universitetet har utviklet bærbar teknologi som de kan innlemme i fremtidige plagg. Disse smarte klærne bør da kunne sikre perfekt temperatur og spare energi ved overdreven bruk av klimaanlegg eller oppvarming. Teknologien er litt sånn Embryo, opprinnelig utviklet av et forskerteam ved Massachusetts Institute of Technology.

I motsetning til denne gadgeten er UC San Diego -flekken beregnet på å brukes på mange forskjellige klesplagg. Så det kan bety at du kan bruke hele garderoben din for bedre temperaturkontroll.

Slik teknologi ville være perfekt for sommeren

Fremtidens smarte klær kan regulere kroppstemperaturen din - armbåndets prototype som regulerer temperaturen

Fremtidens smarte klær kan revolusjonere moteverdenen

“Denne typen enheter kan forbedre din personlige termiske komfort enten du er ute på en varm dag eller føler deg kald på kontoret,” sa Renkun Chen, prosjektleder og professor i mekanikk og romfartsteknikk ved UC San Diego.

Teamet håper å lansere smarte klær i nær fremtid

Fremtidens smarte klær kan regulere kroppstemperaturen og den nye teknologien

Flekken består av spesielle termoelektriske legeringer som settes inn mellom elastiske elastomerplater. I tester med et prototype armbånd har ingeniørene vist hvordan teknologien deres kan avkjøle huden i løpet av få minutter. Siden målet er å lage smarte klær, er flekkene designet for å la dem strekke seg og bøye seg uten å bli skadet eller påvirke kjøle- og oppvarmingsfunksjonene. Gadgeten er også drevet av en fleksibel batteripakke.

Gadgeten besto testene perfekt

Fremtidens smarte klær kan regulere armbåndet til kroppstemperaturen din som avkjøles i testen

Det endelige målet er å knytte flere lapper sammen for å lage stilige og komfortable smarte klær samtidig. Teamet anslår at det vil ta omtrent 144 flekker for å lage en kjølevest. Dette vil bruke rundt 26 watt totalt for å holde en person kjølig på en gjennomsnittlig varm dag. Det er mye mer energieffektivt å kjøle ned enkeltpersoner enn et stort rom. Forskerne håper å kommersialisere teknologien om noen år.

Fremtidens smarte klær kan regulere kroppstemperaturarmbåndet som regulerer temperaturen din