I løpet av Google I / O 2018 gigantfirmaet introduserte den siste AI -stemmeassistenten – Google Duplex. Demoen viste en menneskelig klingende digital chatbot som hadde en samtale med en tjenesteleverandør som ikke engang kunne si at han snakket med en robot. Google Duplex er et stort skritt i utviklingen av kunstig intelligens evne til å kommunisere med mennesker mer naturlig. Den er nå tilgjengelig på et bredt spekter av Android- og iOS -enheter i USA. Men hva er egentlig denne nye språkassistenten og hva tilbyr den oss??

Google Duplex ble kunngjort i fjor og er tilgjengelig i dag

AI chatbot Google Duplex er klar i den amerikanske google io 2018 -presentasjonen

Hva er egentlig målet med å utvikle Google Duplex?

I årevis har forskjellige selskaper prøvd å gjøre brukerne sine i stand til å ha naturlige samtaler med datamaskiner, akkurat som de ville gjort med hverandre. Mange av oss har allerede virtuelle assistenter på telefonene våre og i hjemmene våre.

Selv om disse datasystemene kan være nyttige, har de alltid sine mangler og begrensninger.

I et blogginnlegg bemerket Google at et av de største problemene med disse systemene er at brukeren må tilpasse seg systemet. Tenk på alle gangene da du måtte gjenta setninger flere ganger i forskjellige varianter når en virtuell assistent hørte noe annet enn det du faktisk sa.

Google Duplex hjelper til med å eliminere disse problemene ved å la Smart AI -stemmeassistenten snakke naturlig med mennesker. Chatboten tilpasser seg personen i stedet for omvendt. Google Duplex gjør det slik at datasystemet høres ut som et ekte menneske. Den bruker en naturlig lydlyd, samt uttrykk som “umm” og “mhmm”, akkurat som en ekte person ville gjort.

Google Duplex tilpasser seg brukeren i stedet for omvendt

AI chatbot Google Duplex er tilgjengelig klar i USA hei hvordan kan jeg hjelpe google assistent

Hva kan Google Duplex være bra for?

Hovedfunksjonen til Google Duplex er at det gjør noen av gjøremålene dine mye lettere for deg å gjøre. Chatboten kan ringe, planlegge avtaler eller sjekke åpningstider på dine vegne. Han kan reservere bord for deg i restauranten eller bestille time i frisørsalongen. For eksempel, hvis du forteller Google Assistant at du vil gå til en bestemt restaurant med to venner klokken 19.00 på fredag, ringer systemet dit, reserverer deg og varsler deg når det er bekreftet.

Duplex vil håndtere irriterende samtaler på dine vegne hvis det blir godkjent

AI chatbot Google Duplex er tilgjengelig klar i USAs sikkerhetshensyn som tas opp ved reservasjon

Mulige bekymringer angående Google Duplex

Mange mennesker har også tatt opp bekymringer om Google Duplex. Er det trygt å ha en datamaskin som ringer bedrifter og snakker med folk som bor på dine vegne? Er det trygt for personen i den andre enden av linjen? Andre har bekymringer for den potensielle innvirkningen det kan ha på reklame, og mange er bekymret for hvor raskt kunstig intelligens utvikler seg. Tross alt kom Google Assistant bare ut for noen få år siden, og i dag høres det ut som en ekte person på telefonen.

Google adresserte mange av sikkerhetsproblemene

AI chatbot Google Duplex er klar tilgjengelig i USA Kunstig intelligens reserverer seg

Endelig ikke flere irriterende telefonkøer

AI chatbot Google Duplex er klar i USA gjør reservasjoner i restauranten

Google har adressert noen av disse bekymringene. I begynnelsen av samtalen identifiserer Google Duplex seg som Google Assistant og informerer om at den tar opp samtalen. Bedrifter kan slå Duplex på eller av, og Google jobber også med spam- og svindelbeskyttelse, slik at ikke en eneste person kan bestille alle bordene i en by. Duplex deler fornavnet og telefonnummeret ditt, men ikke e -postadressen din. For øyeblikket er funksjonaliteten til Duplex praktisk talt begrenset til å bestille en reservasjon eller avtale og sjekke forretningsinformasjon. Men etter hvert som tilgjengeligheten øker, vil mulighetene til Google Duplex utvides.

AI chatbot Google Duplex er klar i USA Kunstig intelligens ringer