Google presenterte nylig et nettsted designet for å hjelpe Internett -brukere å lære å identifisere og unngå svindel på nettet. Digitale hoaxes er på vei opp under corona -pandemien. Nettstedet ringte Scamspotter prøver å vise folk hvordan de kan identifisere falske stimulans sjekker, falske tilbud om vaksiner eller annen falsk medisinsk informasjon. Scamspotter fremhever også visse mønstre som er typiske for hoaxes. Et eksempel på dette er en romantisk svindler som ber en uvitende bruker om å overføre penger eller kjøpe et gavekort til ham.

Google utviklet verktøyet i samarbeid med Cybercrime Support Network. Dette er en ideell organisasjon som fokuserer på å hjelpe ofre for online svindel. Det nye nettstedet inneholder en quiz som går gjennom vanlige svindelscenarier, for eksempel: For eksempel en melding om å vinne en tur til Hawaii, selv om mottakeren ikke deltok i en konkurranse.

Scamspotter har som mål å få slutt på svindel på nettet en gang for alle

Google lanserer nytt nettsted Scamspotter for å unngå svindel på nettet google mot svindlere og svindel

Hvordan unngå svindel relatert til COVID-19

Google lanserer nytt nettsted Scamspotter for å unngå svindel på nett covid 19 koronavirus -hoaxes

Scamspotter håper å minimere svindel på nettet i fremtiden

Betydningen av Scamspotter -nettstedet er åpenbart. Svindlere bruker pandemien i en “alarmerende hastighet”, ifølge Google. Amerikanerne alene har tapt mer enn 40 millioner dollar på COVID-19-relatert svindel, ifølge Federal Trade Commission. Byrået regner med at mer enn 2 milliarder dollar vil gå tapt som følge av dette året.

Tidligere denne måneden advarte FTC publikum om svindel med tekstmeldinger knyttet til kontaktsporing, en metode for folkehelse som brukes til å spore spredning av et virus. Ved svindel ber vi om personopplysninger som personnummer, bankkonto eller kredittkortnummer. Google og Apple kan ha lansert sine egne kontaktsporingsverktøy. Imidlertid støttes de av apper opprettet av offentlige helsemyndigheter.

Har du noen gang sett eller vært offer for svindel på nett? Det er over nå!

Google lanserer nytt Scamspotter -nettsted for å unngå svindel på nett Handy sms online hoaxes covid 19

Scamspotter er spesielt rettet mot eldre

Google lanserer et nytt Scamspotter -nettsted for å unngå online svindelquiz om covid 19 -svindler

Scamspotter -nettstedet er spesielt rettet mot å utdanne eldre som mister en uforholdsmessig stor sum penger som følge av svindel enn andre befolkningsgrupper. Google oppfordrer unge til å dele informasjon fra Scamspotter -nettstedet med eldre mennesker i livet.

“Det vil kreve generasjonsinnsats,” sa Vint Cerf, en pioner i utviklingen av Internett og visepresident for Google, i et blogginnlegg. “Når vi lærer å oppdage skurkene, kan vi fokusere på de viktige øyeblikkene.” 76 år gamle Cerf sa at eldre burde føle seg komfortable med å bruke internett fordi “vi oppfant det”.

Vinton “Vint” Gray Cerf er kjent som “internettets far”

Google lanserer et nytt Scamspotter -nettsted for å unngå svindel på nettet vint cerf google vice president internet

Google lanserer nytt nettsted Scamspotter for å unngå svindel på nettet google app online chrome