Alumni på Standford University Larry Page og Sergey Brin grunnla internettgiganten Google for over to tiår siden. På tirsdag forlater imidlertid begge lederstillingene i Googles morselskap Alphabet. Sundar Pichai, nåværende administrerende direktør i Google, overtar også Alphabet.

Google Inc. ble grunnlagt i 1998 av Larry Page og Sergey Brin

Google-grunnleggere går av og utnevner Sundar Pichai til administrerende direktør i Alphabet, medstiftere Larry Page og Sergey Brin

Slutten på en æra

Oppsigelsen markerer slutten på en æra for Google. Page og Brin har legemliggjort selskapet siden starten. Du har vært to av de mest innflytelsesrike figurene innen teknologi til nå. De blir ofte sammenlignet med grunnleggerne av Apple og Microsoft, Steve Jobs og Bill Gates.

Ditt tidlige arbeid med søkemotoren hjalp til med å sortere og kontrollere den enorme mengden informasjon på World Wide Web. Dine ideer om hvordan du driver en internettvirksomhet er eksemplariske. De viste alle hvordan B. med sjenerøse fordeler for ansatte og følelsen av at de er involvert i selskapet for å drive et selskap. Arbeidsreglene deres regnes nå som standarder i Silicon Valley.

Sundar Pichai har vært administrerende direktør i Google siden 2015, og Alphabet tar nå også over

Google-grunnleggere trekker seg og utnevner Sundar Pichai til Alphabet CEO, sundar pichai tar over google og alphabet

Splitting av internettgiganten og holdingselskapet Alphabet Inc..

Larry Page og Sergey Brin tok en mindre rolle i den daglige driften i 2015 da de konverterte Google til Alphabet Inc.-et holdingselskap som også inkluderer det revolusjonerende selvkjørende bilselskapet Waymo. Siden den gang har grunnleggerne brukt mer tid på å overvåke en rekke andre prosjekter, for eksempel Calico’s Human Aging Technology. I mellomtiden drev Pichai Google og den enorme søke- og reklamevirksomheten.

Virksomheten vokste deretter enda mer, og Alphabet er nå et av de mest verdifulle selskapene i verden. Internettgiganten går imidlertid inn i en av de mest tumultfylte periodene i sin historie, med kartellundersøkelse, streik fra ansatte og økende offentlig skepsis til dens makt.

Alphabet Inc. ble morselskapet til Google og flere tidligere datterselskaper fra Google i 2015

Googles medstiftere går av, utnev Sundar Pichai til Alphabet CEO alfabetlogo med bokstavleketøy

Larry Page og Sergey Brin som stolte foreldre

Page og Brin forblir i Alphabet sitt styre og selskapets to største enkeltaksjonærer selv etter at de trekker seg. Du beholder flertallet av de stemmeberettigede aksjene. Dette gir dem effektiv kontroll over styret og bidrar til å forme fremtiden til Google og Alphabet.

“Hvis selskapet var en person i dag i 2019, ville det være en ung voksen på 21 år, og det ville være på tide å forlate reiret,” skrev grunnleggerne i et offentlig brev tirsdag. Her kan du les hele teksten. “Selv om det har vært et stort privilegium å være involvert i den daglige ledelsen av selskapet så lenge, tror vi det er på tide å påta seg rollen som stolte foreldre-tilby råd og kjærlighet, men ikke mase hver dag ! “

Googles nye supermakt

Google-grunnleggere trekker seg og utnevner Sundar Pichai til Alphabet CEO, den nye supermakten til Google Sundar Pichai

Googles medstiftere trekker seg og utnevner Sundar Pichai Alphabet CEO Alphabet All Companies In It