Android og iOS er vanligvis operativsystemene det er best å stole på. Dette kan imidlertid endre seg drastisk i nær fremtid. Samsung har utviklet sitt eget en stund Tizen operativsystem og til og med testet den på noen smarttelefoner. I lys av nyheten om at Huawei mister tilgangen til Google -plattformen i løpet av de neste dagene, trenger den kinesiske smarttelefonprodusenten et nytt operativsystem for sine fremtidige enheter veldig raskt. Dette kan allerede være tilgjengelig i Kina høsten 2019 og internasjonalt våren 2020.

Det er langt fra slutten for det kinesiske gigantselskapet

Huawei utvikler sitt eget operativsystem huawei firmalogo

Hva med alle Android -appene? Vil dette fortsatt eksistere??

HongMeng, som også kan få navnet Ark OS ved lansering, er designet for å støtte alle Android -apper uten at utviklere trenger å lage nye versjoner av dem. Dette kan deretter lastes ned og kjøres direkte fra AppGallery. Det nye operativsystemet sies også å være fleksibelt nok til å være kompatibelt med smarttelefoner, datamaskiner, nettbrett, fjernsyn og til og med biler.

Det sies at HongMeng eller Ark OS er kompatibelt med alle nye enheter

Huawei utvikler sitt eget operativsystem hva det blir med det

Huaweis første operativsystem har vært under utvikling i flere år

Så sent som i 2012 gikk det rykter om at Huawei ville utvikle sitt eget operativsystem i tilfelle kineserne ikke lenger kunne bruke teknologigigantene Android eller Windows Mobile. Dette ryktet ble deretter bekreftet i 2018 – grunnlegger og administrerende direktør Ren Zhengfei hadde satt planen i gang.

Det er noen gode grunner til at et Android -alternativ for Huawei kan være viktig. For det første har påstandene om spionasje og engasjement i den kinesiske regjeringen blitt intensivert. Huawei landet på “Enhetsliste“Av det amerikanske handelsdepartementet og kan nå bare leveres av veldig spesifikke leverandører.

Som et resultat sluttet Google forbindelsene med Huawei og avsluttet et langt og fruktbart forhold. Qualcomm og Intel fulgte snart etter. Til tross for 90-dagers frist fra den amerikanske regjeringen, tyder noen rykter på at andre selskaper bryter forholdet til Huawei.

Nok et skritt mot total autonomi

Selv uten spenning mellom USA og Kina, er det mange grunner til at Huawei ønsker å forske på sin egen teknologi. Teknologigiganten har håpet en stund å redusere sin avhengighet av andre selskaper generelt, for eksempel mobilprosessorvirksomheten. Mens Huawei fortsatt bruker tredjeparts prosessorer, har mange av de nye enhetene allerede sjetonger som er laget av selskapet selv.

Den nye Kirin 980 er en av de mest avanserte chipsene i sin tid og ligger i Mate 20

Huawei utvikler sitt eget operativsystem nye chips kirin 980

Konsernsjef Ren Zhengfei kom nylig med dristige uttalelser om fremtiden til tross for den lange situasjonen. Han uttalte at ingen kunne ta igjen Huawei de neste to eller tre årene. Som et privat selskap har det fordelen av å gjøre store investeringer lettere å gjøre. Det gjenstår å se om dette er tilfelle. Huawei gjør absolutt alt for å sikre at smarttelefonene har en fremtid til tross for strenge sanksjoner.

Huawei beveger seg på tynn is

Huawei utvikler sitt eget operativsystem huawei sitter på tynn is

Huawei utvikler sitt eget operativsystem, huawei vil overleve