En berømt Oxford University studie I henhold til dette kan rundt 47% av de tilgjengelige jobbene bli automatisert i løpet av de neste 15 årene. Kreative mennesker tror ofte at de har den profesjonelle overhånden. Men malere, diktere, forfattere, komikere, musikere og til og med designere må være forsiktige i optimismen. Roboter og kunstig intelligens revolusjonerer allerede mange kreative felt, både som nyttige verktøy og som kunstneriske konkurrenter. Her er noen av måtene AI bryter seg inn i kunst- og kulturverdenen, og utfordrer definisjonen av kreativitet.

Kan roboter være kreative?

Hvordan kunstig intelligens revolusjonerer kunsten robotportrettportrett

Mal etter tall

I fjor solgte et kunstverk laget av AI på Christies auksjon for 432 500 dollar. Det franske kunstnerkollektivet Obvious skapte det trykte portrettet av Edmund de Belamy ved å bruke GAN (generative adversarial network), som maler ved å analysere 15 000 portretter fra 14..

og 1900 -tallet.

Medstiftere av det åpenbare Pierre Fautrel og Edmund de Belamy-portrett

Hvordan kunstig intelligens revolusjonerer kunsten ai skapte maleri

Kunstig intelligens skaper elektronisk musikk

På et år klarer de mest produktive musikerne å legge ut et studioalbum eller kanskje to. ikke Auxuman men. Dette selskapet dedikerte til å bygge neste generasjon virtuelle underholdere, og ga ut sitt debutalbum 27. september. Herfra lover det å få ut nye AI-genererte musikkalbum hver måned, som vil bli lastet opp til YouTube, Soundcloud og forskjellige streamingplattformer.

Et helt band med AI -musikere, hver med sin egen musikalske stil

Hvordan kunstig intelligens revolusjonerer kunsten Auxaman musiker ai

Robotforfatter og poet

AI erobrer også sakte litteraturverdenen. Ta for eksempel forfatteren Robin Sloan. Han skriver sin siste roman sammen med en AI -programvare som fullfører setningene hans når han trenger en kreativ gnist.

Et team av forskere fra Microsoft og Kyoto University utviklet også poet AI som var god nok til å lure online -dommere. Kunstig intelligens lærte assosiasjoner mellom bilde og tekst fra tusenvis av bilder, beskrivelser og dikt. Ikke overbevist ennå? Spill et spill Bot eller ikke, for å se om du kan gjenkjenne de poetiske verkene til en AI.

Robin Sloan bruker et dataprogram han laget for å skrive sin siste roman

Hvordan kunstig intelligens revolusjonerer kunsten robin sloan ai romanist

Dette korte diktet ble skrevet av en AI basert på bildet og beskrivelsen

Hvordan kunstig intelligens revolusjonerer kunsten AI genererer dikt

Humor algoritme

Hvis kunstig intelligens har mestret poesiens forviklinger, kan den lære å få oss til å le også? Forskere og improvisasjonskomikere Piotr Mirowski og Kory Mathewson prøver å oppnå nettopp det. Deres KI A.L.Ex har blitt trent på undertekster fra 100 000 filmer for å generere vitser under forestillingene. Mirowski beskriver roboten sin som en “full beruset komiker som bare ved et uhell er morsom”.

Roboter er ikke perfekte komikere ennå, men tiden er inne

Hvordan kunstig intelligens revolusjonerer kunstkomikerne og forskerne med roboter

Tenker skulpturer

For Mobile World Congress 2017 jobbet arkitektdesignere med det kognitive systemet Watson for å lage The First Thinking Sculpture. Det er den første skulpturen som velger sine egne materialer, former og farger. Den fire meter høye skulpturen har en strukturell overflate laget av over 1200 unike aluminiumspartikler og minner om Antoni Gaudis verk. Det er imidlertid helt uavhengig.

Inspirert av Gaudi, laget med AI

Hvordan kunstig intelligens revolusjonerer kunsten watson ai genererte skulptur

Amazon skaper AI -motedesignere

Amazon er ikke et synonym for high fashion. Imidlertid kan selskapet gå foran når det gjelder å erstatte stylister og designere med AI -algoritmer. Forskere på Amazon undersøker for tiden muligheten til å samle bilder av en bestemt motestil og deretter bruke en algoritme til å generere lignende, men nye design basert på disse bildene.

Rekkevidden til teknologien vil fortsette å vokse. Rollen til kunstig intelligens i kreative områder er absolutt omdiskutert. Fra selvbyggende tankeskulpturer til romaner manipulert av AI til motedesign. Det er rett og slett ikke lenger en kunstform som en robot ikke kan etterligne.

Disse flotte klærne ble generert av kunstig intelligens

Hvor kunstig intelligens revolusjonerer kunsten, AI genererte moteklær