Mange nye biler i disse dager har adaptiv cruisekontroll som gjør at de automatisk kan akselerere og bremse på motorveier basert på hva kjøretøyet gjør foran dem. Nå håper imidlertid Hyundai å ta klassisk cruisekontroll til neste nivå med sitt nyeste system. Den nye teknologien bruker maskinlæring for å analysere en sjåførs oppførsel og etterligne den nøye.

Hyundai er et skritt nærmere et system for autonome selvkjørende biler

Hyundai utvikler cruise control som etterligner kjørestilen din. Ta hendene av rattet og slapp av

Kunstig intelligens tar ledelsen og etterligner deg

Hyundai kaller sitt nye system SCC-ML (Machine Learning Based Smart Cruise Control) og er en del av selskapets Advanced Driver Assistance System (ADAS). SCC-ML er verdens første hastighetskontrollteknologi med kunstig intelligens. De spesielle vanene til den menneskelige sjåføren overvåkes ved hjelp av sensorer, kameraer og innebygde datamaskiner.

Dataene blir deretter sendt gjennom en maskinlæringsalgoritme for å etterligne kjørestilen deres.

Sjåfører føler seg tryggere når bilen oppfører seg som dem

Hyundai utvikler cruisekontroll som etterligner kjøreatferden din; cruisekontroll visualiserer AI

Ifølge Hyundai vil det maskinlæringsbaserte systemet gi bedre finjustering enn dagens adaptive cruisekontroll. SCC-ML analyserer tre hovedfaktorer: påfølgende distanse, akselerasjonshastighet og hvor raskt føreren reagerer på endringer i hastighet. Modusen bør også kunne analysere hastigheten som en sjåfør velger og de generelle veiforholdene. For eksempel vet systemet at en gitt sjåfør kommer nærmere biler i stopp-og-gå-trafikk med lav hastighet enn ved høy hastighet når de kjører i venstre kjørefelt. Innebygde sensorer kan skille mellom mer enn 10 000 spesialfunksjoner og er gjenstand for regelmessige oppdateringer.

Denne modusen kan også avsløre dårlige vaner til sjåføren

Hyundai utvikler cruise control som etterligner kjørestilen din Hyundai ratt med cruise control alternativer

Hyundai håper å eliminere frykt for cruisekontroll

Den sørkoreanske bilprodusenten sa at den utviklet teknologien for å håndtere frykten for cruisekontrollens robotiske kjøreoppførsel. Denne frykten førte til og med til en motvilje mot å bruke funksjonen.

Hyundai planlegger å tilby dette adaptive cruisekontrollsystemet i fremtidige produksjonsmodeller, men ga ingen ytterligere detaljer. Bilprodusenten jobber med å kombinere den adaptive cruisekontrollen med et automatisk kjørefeltskifte og komme nærmere en autonom selvkjørende bil.

Nye Hyundai-modeller vil bli utstyrt med den nye SCC-ML cruisekontrollen

Hyundai utvikler cruise control som etterligner kjøreoppførselen din, nye modeller med det nye systemet

Hyundai utvikler cruise control som etterligner kjøreoppførselen din i bilens cruise control -innstillinger