Facebook kan snart følge i Instagrams fotspor og skjule folk som brukerne. Den nye funksjonen, først oppdaget av koder Jane Manchun Wong, ville skjule antall likes på et bestemt innlegg for alle andre enn forfatteren. Alle andre brukere kan se om en venn likte det. Du kan imidlertid ikke se hele listen over brukere som likte innlegget.

Jane Wong er den første som merket endringen i nyhetsstrømmen

I likhet med Instagram skal Facebook skjule brukerne sine. Wong oppdager endringen

Instagram begynte å skjule slike i sommer

I mai startet Facebooks egen Instagram en test av Like -forbudet i Canada. I juli utvidet funksjonen seg til Australia, New Zealand, Irland, Italia, Brasil og Japan. I den likefrie versjonen av brukergrensesnittet vises reaksjonene og navnene til vennene som svarte.

De eksakte tallene kan bare sees av brukeren som skrev innlegget.

Instagram -sjef Adam Mosseri beskrev avgjørelsen som en måte å gjøre appen til et “mindre pressmiljø”. “Vi vil ikke at Instagram skal føles som en konkurranse,” sa Mosseri i april. Tanken er å avslutte popularitetskonkurransen for publisering som får brukerne til å føle seg dårlige hvis innlegget deres ikke scorer stort.

Mange brukere føler seg demotivert når innholdet får noen liker

I likhet med Instagram bør Facebook skjule brukerne sine noen og mange liker seg selvsikre

Hvordan likes på Instagram og Facebook påvirker markedsføringen

I tillegg kan det ifølge mange psykologer forårsake angst og andre psykiske lidelser. En britisk studie fra 2017 fant at Instagram hadde den verste innvirkningen på ungdoms psykiske helse av noen større sosiale medier. Å bruke mer enn to timer om dagen på sosiale medier har vært knyttet til økt frekvens av angst, depresjon og søvnløshet.

Eksperter har funnet ut at det å skjule offentlige likes kan ha vidtrekkende effekter på influencer-markedsføringen som trives på Instagram. For det første kan dette føre til innhold av høyere kvalitet og oppmuntre brukerne til å se flere videoer på plattformen. På den annen side frykter påvirkere at endringen kan gjøre det vanskeligere for dem å annonsere produkter på plattformen.

Bare følelser, ingen tall

I likhet med Instagram bør Facebook gjemme brukerne, bare se følelser, ikke like tall

Påvirkere må lage innhold av høyere kvalitet enn et bilde av frokosten

I likhet med Instagram skal Facebook gjemme brukerne, ta bilder av påvirkere

Det gjenstår å se om Likeforbudet vil hjelpe eller skade Facebooks annonseinntekter. Hvis brukerne er mindre bekymret og bruker mer tid på plattformen, er det bra for selskapet og for annonsører. Overstyring av lignende tall kan imidlertid ha en negativ innvirkning på påvirkere, som må kunne vise et stort antall reaksjoner fra sine følgere for å motta sponsing.

Ikke mer slåss om slike

I likhet med Instagram bør Facebook skjule brukerne, likes og mental helse