I dag er den mest moderne ideen for å forbedre mobile enheter som smarttelefoner å bruke den siste folding -skjermteknologien. Brukervennlighet og funksjonalitet forbedres med en skjerm som kan dobles i størrelse for å muliggjøre avanserte multitasking -funksjoner. Samtidig er enheten relativt kompakt. Den første introduksjonen av en smarttelefon med sammenleggbare OLED -skjermer, dvs. Samsung Galaxy Fold, gikk ikke problemfritt. Teknologien fungerer etter hvert, men det skal ikke vare lenge før noen forbedrer den ytterligere. Nesten alle teknologigiganter deltar allerede i den opphetede konkurransen. Nå deltar også IBM. Men i stedet for en smarttelefon konsentrerer det amerikanske selskapet seg om en bærbar enhet. IBM patenterte nylig verdens første sammenleggbare smartklokke.

Om denne teknologien vil bli en realitet i nær fremtid?

IBM patenterer verdens første sammenleggbare smart-klokke for å se på mobiltelefon og nettbrett

Teknologigiganten IBM slutter seg endelig til kampen

Som et av de største og eldste teknologiselskapene i verden har IBM mottatt flere patenter enn noe annet selskap de siste 26 årene, nemlig 9 100 i 2018. IBM belønner til og med sine ansatte for å ha patentert “dumme” ideer.

Det siste patentet bærer nå tittelen “Variabel skjermstørrelse for en elektronisk skjermenhet“(Variabel skjermstørrelse for en elektronisk skjermenhet) og ble lansert 11.

Juni tildelt. Den viser i utgangspunktet en rektangulær smartklokke med et spesielt tykt etui. Det er fordi enheten faktisk inneholder et rom med syv ekstra 3 × 2-tommers skjermer.

Når brukerne bretter ut fire av disse skjermene, bytter enheten fra smartwatch til smarttelefonmodus med den tilsvarende endringen i brukergrensesnittet. Ikoner er forstørret og større bilder kan sees. Når de fire siste skjermene er brettet ut og alle åtte er brukt, bytter enheten til en 12 × 8 tommers nettbrettmodus. Sømmene på skjermene skal være minimale. Smartklokken har minst en høyttaler og er kompatibel med mus og tastatur.

Smartklokken er tykkere enn vanlig, men det er en god grunn til det

IBM patenterer verdens første sammenleggbare smartklokke -klokkemodus

Den nye teknologien i smarttelefonmodus

IBM patenterte verdens første sammenleggbare smartklokke, sammenleggbare smarttelefonmodus

En så stor skjerm ville sikkert se merkelig ut på håndleddet ditt

IBM patenterte verdens første sammenleggbare smartklokke, nettbrett, sammenleggbar berøringsskjerm

IBM har patentert ideen, men har ennå ikke presentert en prototype

Selv om IBM er best kjent for publikum for sine PC -er i dag, har selskapet allerede hatt mye erfaring innen smarttelefoner og smartklokker. Tross alt kom det ikke verdens første berøringsskjermstelefon på markedet før i 1992. Selv i dag regnes retro -enheten fremdeles som den første smarttelefonen. I 2000 presenterte IBM også sin første prototype smartklokke som kjørte på Linux, hadde berøringsskjerm, fingeravtrykkssensor og kalender.

IBMs Simon Personal Communicator fra 1992 regnes som den første smarttelefonen

IBM patenterer verdens første sammenleggbare smartklokke, første smarttelefon simon 1992

Watchpad 1.5 -prototypen fra 2000

IBM patenterer verdens første sammenleggbare gamle smartklokke fra 2000

Så det burde ikke være noen overraskelse at IBM ønsker å prøve det nye fleksible markedet for smarte enheter. Om selskapet faktisk planlegger å lansere en sammenleggbar smartklokke gjenstår å se. IBM foretrekker kanskje å videreselge teknologien til andre interesserte parter.

IBM patenterer verdens første sammenleggbare smartwatch ibm -logo -bygning