Testing av neste generasjon japanske høyhastighetstog, Alfa-X, har begynt. Alfa-X står for “Advanced Labs for Frontline Activity in Rail eXperimentation”. Toget laget av Kawasaki Heavy Industries og Hitachi, kan nå en toppfart på 400 km / t. Med passasjerer imidlertid bare ca 360 km / t. Alfa-X forventes å bli offentliggjort i 2030. Frem til da må toget gå gjennom mange års tester og gjøre natteturer mellom byene Aomori og Sendai, som er nesten 280 kilometer fra hverandre.

Det raskeste høyhastighetstoget i verden

Japan tester Alfa-X, verdens raskeste høyhastighetstog, nesen til verdens raskeste tog

Japan tester Alfa-X, det raskeste høyhastighetstoget i verden.Kabinen i det raskeste toget

Alfa-X er utstyrt med vår tids nyeste teknologi

For å takle de høye hastighetene har Alfa-X en aerodynamisk nese som er 22 meter lang. Dette bør minimere lufttrykket og støyen, spesielt når du kjører gjennom tunneler. Toget er utstyrt med 10 biler og har de nyeste teknologiske funksjonene som vibrasjonssensorer, temperatursensorer, takluftbremser og magnetiske plater på undersiden for bremsing.

Utstyrt bare med de nyeste gadgets

Japan tester Alfa-X, det raskeste bullet-toget i verden, det raskeste toget i verden

Alfa-X forventes å være det raskeste bullet-toget i verden, men ikke det raskeste toget generelt. Denne tittelen tilhører for tiden fortsatt Shanghais Maglev -tog, som svever over skinnene ved hjelp av magneter. Den kan nå en toppfart på 431 km / t. Japan forventes å åpne sin egen maglev -rute mellom Tokyo og Nagoya i 2027. Magnetisk levitasjonstog vil hovedsakelig reise gjennom dype tunneler med en toppfart på 505 km / t. Målet er å forkorte reisetiden mellom de to byene til 40 minutter, fra de nåværende 110 minuttene.

30 km på 7 minutter – det er løftet om Maglev -toget, som går mellom Pudong internasjonale lufthavn og Longyang T -banestasjon i Shanghai

Japan tester Alfa-X, det raskeste høyhastighetstoget i verdens maglin-togrekord i Kina

Om et slikt tog til slutt kommer til Tyskland?

Japan tester Alfa-X, verdens raskeste høyhastighetstog, rekordtoget Kina Maglev

Før den nye Alfa-X lanseres, planlegger Japan også å komme dit i tide OL 2020 å lansere en ny “Supreme” -versjon av sitt eksisterende Shinkansen-høyhastighetstog i Tokyo. Det nye toget vil kjøre med samme hastighet på 300 km / t som landets tidligere høyhastighetstog. Den skal imidlertid være lettere, mer energieffektiv og mer komfortabel og tilby passasjerene mer benplass og stikkontakter.

En kortere 15 meter nese testes også

Japan tester Alfa-X, det raskeste høyhastighetstoget i verden, det raskeste toget forfra

Japan tester Alfa-X, det raskeste høyhastighetstoget i verden og den raskeste togruten