Fremskynde konferansen I Florida presenterte det kinesiske teknologiselskapet Lenovo en prototype av den såkalte “verdens første sammenleggbare PC”. SVP Christian Teismann viste tirsdag hvor imponerende og mangfoldig en slik enhet kan være. Den kan åpnes til en 13-tommers nettbrett, brettes horisontalt i et hefte eller plasseres på et bord for å etterligne formen på en standard bærbar datamaskin. ThinkPad X1 PC med sammenleggbar skjerm vil også være utstyrt med et mekanisk tastatur og en penn.

PC -en er en del av ThinkPad X1 -produktserien – en rekke forretningsorienterte bærbare datamaskiner og nettbrett som Lenovo kjøpte fra IBM i 2005. Denne modellen vil imidlertid ikke ligne noen annen bærbar datamaskin. “Dette er ikke en telefon, et nettbrett eller en kjent hybrid. Dette er en fullverdig bærbar PC med sammenleggbar skjerm. ”Lenovo hevder å ha utviklet prototypen de siste tre årene. Den kommer på markedet en gang i 2020. Vi vil dele all tidlig informasjon fra Accelerate Conference med deg.

SVP Christian Teismann på Accelerate Conference

Lenovo jobber med en ThinkPad X1 PC med en sammenleggbar skjerm Christian Teismann Conference

ThinkPad X1 PC med sammenleggbar skjerm: Spesifikasjonene vi kjenner akkurat nå

Lenovo har avslørt noen av spesifikasjonene til den sammenleggbare PC -en. Så vidt vi vet har den nye enheten en 13,3-tommers skjerm. LG er ansvarlig for den fleksible skjermen, OLED -panelet med 2K -oppløsning og 4: 3 -sideforhold.

PC -en er basert på Windows og er utstyrt med en Intel CPU -prosessor.

Enheten har et innebygd infrarødt kamera som for eksempel kan kjøre Windows Hello, et biometrisk sikkerhetssystem for ansiktsgjenkjenning. To USB-C-porter og stereohøyttalere er også inkludert. Batteriet skal vare en hel dag når det er fulladet.

Den sammenleggbare PC -en kommer også med et trådløst bluetooth -tastatur, muligens en Wacom -penn og støtte for mobiltelefoner. Det er også ganske lett, og veier mindre enn 1 kilo.

Lenovo har ennå ikke kunngjort en pris for denne unike enheten. Men hvis du tenker at sammenleggbare smarttelefoner for tiden koster rundt 2000 euro, ville det ikke være så overraskende om selskapet ville belaste mellom 3000 og 4000 euro for dem.

Ved første øyekast kan du nesten ikke fortelle at dette heftet er en bærbar datamaskin

Lenovo jobber med en ThinkPad X1 PC med en sammenleggbar skjerm, manuell størrelse bærbar datamaskin

ThinkPad X1 PC med sammenleggbar skjerm: De tre forskjellige modusene

Under Accelerate Conference viste Teismann de tre modusene til den sammenleggbare bærbare datamaskinen. Takket være det medfølgende tilbehøret kan brukerne tilpasse PC -en med en sammenleggbar skjerm som passer deres behov. Her er de tre grunnleggende modusene med et blikk.

Nettbrettmodus: Når begge halvdelene av enheten er åpne og ligger horisontalt, har du et nettbrett med en full 13-tommers OLED-skjerm i hånden. Denne modusen er ideell for streaming, se på TV og spille spill. Men hvis du tar ut pennen, vil du nå ha en digital skisseblokk. Når du kobler til det mekaniske tastaturet, har du egentlig en kjent stasjonær PC foran deg.

Bluetooth -tastatur for tradisjonalister inkludert

Lenovo jobber med en ThinkPad X1 PC med en sammenleggbar skjerm -pc med tastatur

Skapere kan tegne umiddelbart med pennen

Lenovo jobber med en ThinkPad X1 PC med en sammenleggbar skjerm med bærbar tegnepenn

Heftemodus: Hvis du bare bretter halvveis i begge halvdelene av skjermen, aktiveres heftemodusen. Dette er ideelt for lesing eller multitasking, ettersom forskjellige apper kan vises på begge skjermene.

PC, notatbok, nettbrett, tegneblokk og tenne i ett!

Lenovo jobber med en ThinkPad X1 PC med et sammenleggbart displayhefte som er ideelt for lesing

Notatboksmodus: Hvis du roterer enheten vertikalt og åpner den 90 grader, aktiveres den bærbare datamaskinen. Halvparten av enheten som er på bordet blir et digitalt tastatur. Den andre er fortsatt en kompakt bærbar skjerm. Dette er spesielt beregnet på raske kontoroppgaver på farten, for eksempel å svare på e-post eller ta notater i timene.

Ideell for reiser, på fly eller buss

Lenovo jobber med en ThinkPad X1 PC med en sammenleggbar bærbar skjerm for skriving digitalt

Enten på universitetet, på kontoret, på farten eller hjemme – en ThinkPad X1 PC med en sammenleggbar skjerm kan bli en realitet i løpet av de neste månedene og bli din nyeste beste teknologiske venn.

Lenovo jobber med en ThinkPad X1 PC med en sammenleggbar skjerm brettet inn med penn og deksel