På GDC (Game Developers Conference) 2019 presenterte Googles administrerende direktør Sundar Pichai Stadia – Googles nye strømmetjeneste som har som mål å gjøre videospill tilgjengelig for alle, når som helst, på hvilken som helst enhet. Dette betyr at du kan spille favorittspillene dine helt online og ikke alene på en tradisjonell konsoll eller stasjonær PC.

Google gjorde det igjen!

Med Google Stadia kan du streame og spille Triple A -spill når som helst fra hvilken som helst enhetens Google -logo -prosessor

Hva er egentlig den revolusjonerende Google Stadia??

Stadia bruker Googles datasentre for å behandle datakraften. Så du kan spille med 4K -oppløsning på 60 bps på nesten hvilken som helst enhet du eier, uavhengig av din egen prosessor. Den tidligere administrerende direktøren i Sony og Microsoft, Phil Harrison, demonstrerte funksjonen.

Harrison viste først Assassin’s Creed Odyssey på en bærbar datamaskin, men deretter på en smarttelefon, et fjernsyn, et nettbrett og til slutt en PC. Stadia er kompatibel med alle disse enhetene via Google Chromecast. På noen TVer, Chromecast integrert eller du kan kjøpe HDMI -adapteren i tillegg.

Assassin’s Creed Odyssey på fem helt forskjellige enheter

Med Google Stadia kan du streame og spille Triple A -spill når som helst fra hvilken som helst enhet, Assassins Creed, på alle fem enhetene

I tillegg lagres spill i skyen, slik at du kan hente spilløkten din akkurat der du slapp på en egen enhet. I likhet med Nintendo Switch kan du spille på TV hjemme og deretter bytte til en smarttelefon mens du er på farten. I tillegg trenger spillerne ikke lenger å laste ned spill. Du kan umiddelbart få tilgang til de respektive spillene via Chrome-nettleseren på en datamaskin, nettbrett eller smarttelefon, samt på Chromecast-kompatible TV-er, og bytte sømløst mellom disse enhetene.

Få tilgang til favorittspillene dine hvor som helst via skyen

Med Google Stadia kan du streame og spille Triple A -spill når som helst fra hvilken som helst enhet, assassins creed odyssey på et nettbrett

Hva annet er Stadia kompatibelt med, og hva kan den tilknyttede Stadia -kontrolleren tilby oss??

Alle USB -kontrollere, mus og tastaturer som for øyeblikket er kompatible med enhetene dine, kan nå brukes med Stadia, inkludert PlayStation 4, Xbox One og Switch Controllers. Dette er et fint tillegg som helt eliminerer behovet for å kjøpe ekstra maskinvare.

Imidlertid gir den tilknyttede Stadia -kontrolleren mange fordeler til bordet. I stedet for enheten oppretter kontrolleren en direkte forbindelse til skyen for å garantere deg “best mulig spillytelse”. Kontrolleren er formet på samme måte som Xbox One -kontrolleren og har tommelfeltet på PS4 -gamepad. Kontrolleren har også en fangstknapp som du kan bruke til å dele og lagre spillklipp umiddelbart for deg selv eller for et publikum på YouTube. Med streaming via YouTube kan du ta opp bilder i 4K med 60 bps.

Kontrolleren har også en integrert Google Assistant -knapp som kan hjelpe deg med vanskelige deler av spill, f.eks. B. når vi leter etter løsningen på et spesielt vanskelig puslespill eller når vi ser etter den neste oppgaven.

Den nye kontrolleren tilbyr mange nye innovative funksjoner

Med Google Stadia kan du streame og spille Triple A -spill fra hvilken som helst enhet når som helst, kontrolleren har blitt spesielt endret

Google Stadia er veldig sterkt integrert med YouTube

En funksjon i Google Stadia er mer nyskapende enn noen annen før! Etter å ha sett en trailer for et nytt spill, kan spillerne klikke på “Spill nå” -knappen på slutten av videoen og få umiddelbar tilgang til spillet! En funksjon kalt “Crowd Play” lar deg også bli med i strømmen av YouTubers og spille. Hvor banebrytende er det!

Se traileren og start spillet umiddelbart!

Med Google Stadia kan du streame og spille Triple A -spill når som helst fra hvilken som helst enhet, se en trailer og deretter spille spillet med en gang

Tjenesten vil i utgangspunktet bli lansert til USA, Canada, Storbritannia og de fleste europeiske land i år. Google sa at den ville tilby en oppdatering av plattformen senere i sommer. Assassin’s Creed Odyssey og Doom Eternal blir noen av de første kompatible spillene.

Stadia debuterer senere i år

Med Google Stadia kan du streame og spille Triple A -spill fra hvilken som helst enhet når som helst, fra sommeren 2019