Microsoft kunngjorde sitt nye Fluent Design System tilbake i 2017 på den årlige Build -utviklerkonferansen. Det var imidlertid først nylig at vi begynte å se den nye estetikken i bruk. Etter å ha avslørt en serie med nye Office -ikoner i november i fjor, kunngjør selskapet nå at det har redesignet over 100 ikoner for sine apper og tjenester. Dette inkluderer også en oppdatering av Windows -logoen. Les videre for å lære mer om det nye redesignet.

Vi har ventet på dette redesignet siden 2017

Microsoft presenterer nye design for Windows -logoen og appikonene for hvordan logoer opprettes

Microsoft redesigner hundrevis av ikoner og logoen

Som med Office -symbolene fra i fjor, kombinerer de nye designene dybde, fargegradienter og myke kanter for å skape en mye mer innbydende estetikk enn den gamle Metro -designen som Microsoft har brukt siden Windows 8. Subtile endringer som enkle fargeendringer får også alle apper til å se langt mer konsistente ut, spesielt når du ser på flere dusin samtidig.

Alt dette gir ikonene en mye bedre 3D -stil. Tross alt planlegger Microsoft å bruke disse designene ikke bare for Windows, men også for Xbox og HoloLens.

Et av de mest bemerkelsesverdige ikonene som blir redesignet, er selve Windows -logoen. Mens den nåværende Windows -logoen, som brukes i både Windows 8 og Windows 10, er en enkel, full aqua -farge, har den nye versjonens “vindusruter” hver en litt annen nyanse av blått. Vinkelen og den generelle formen på logoen forblir uendret.

Den nye Microsoft -logoen skiller seg egentlig ikke ut, og det er målet

Microsoft avslører nye design for Windows -logoen og appikoner, eksempler på de nye logo -designene

Alle ikoner ser nå mye mer 3D ut

Microsoft presenterer nye design for Windows -logoen og appikonene nye 3D -design fra Microsoft

Andre endringer i design og tilgjengelighet

Det ser ut til at Microsoft fokuserer noen av sine redesignarbeid på å rydde opp i noen gamle symboler. Windows 10 viser fremdeles mange inkonsekvente ikoner i innstillinger og apper. Noen symboler er fra XP og har trengt en oppdatering i årevis. Microsoft optimaliserer også andre områder av Windows 10, for eksempel raskere tilgang til innstillingsfeltene, varslingssenteret og mye mer. Dessverre har Microsoft fortsatt ikke gitt en eksakt dato når de nye logoene offisielt skulle vises. Bare at det vil skje snart.

Den nye Edge -logoen ligner bølger

Microsoft avslører nye design for Windows -logoen og appikonene microsoft edge ny logo

Microsoft presenterer nye design for Windows -logoen og appikoner, nye design for Windows 10