NASA har den andre fasen av konkurransen Space Robotics Challenge startet. Det amerikanske føderale avdelingen for rom og luftfart søker ideer fra publikum for å utvikle autonome roboter og rovere. En dag vil disse intelligente maskinene hjelpe astronauter på langtidsoppdrag og utforske månen, Mars og andre planeter.

Utfordringen er stor. Uavhengige team, forskningsinstitusjoner, private selskaper og teknologientusiaster inviteres til å levere sine ideer om autonome roboter. Robotene skal selvfølgelig kunne operere i et vakuum og på andre planeter eller måner.

NASA håper på full autonomi for sine roboter og rovere

NASA trenger din hjelp til å utvikle autonome romroboter autonom rover

NASA trenger din hjelp til å utvikle autonome romroboter med romroboter

NASAs konkurranse gir deg muligheten til å vises

Den første fasen av konkurransen var å utvikle programvare som forbedret de autonome egenskapene til NASAs Valkyrie humanoid -robot. Dette vant California -laget Koordinert robotikk allerede i 2017.

Valkyrie er designet for bruk i farlige miljøer

NASA trenger din hjelp til å utvikle autonome romroboter valkyrie fra nasa -roboter

I den andre fasen av konkurransen som nettopp har åpnet, ber NASA deltakerne om å utvikle programvare for beslutningstaking og navigering for et team med virtuelle roboter. Lag med høyest poengsum vil motta en premie på $ 375 000.

“Vi tror at publikum har ideer som kan hjelpe til med å utvikle den nyeste teknikken innen autonome robotoppdrag på planetoverflater,” sa Jim Reuter, assisterende administrator for NASAs Space Technology Mission Directorate, i en uttalelse. “I den første fasen av denne konkurransen viste lagene at de kan utvikle moden, autonom programvare. I den andre fasen må teamene kombinere disse ferdighetene med oppgaver som er avgjørende for forskning på månen og Mars.

RoboSimian er NASAs robotape som kan gå, krype og gli på to eller fire bein

NASA trenger din hjelp til å utvikle autonome romroboter robosimian robot ape

Ikke den første slike konkurransen fra NASA

“Forskere har nå muligheten til å utvikle nyttige løsninger for å utforske verdensrommet,” sa Daniel Newmyer, visepresident for utdanning ved Space Center Houston, i en annen forklaring. “Denne utfordringen vil fremme robotteknologi og forskning, noe som er avgjørende for fremtidige oppdrag.”

Konkurransen er en del av Hundreårige utfordringer fra NASA. Dette tar sikte på å involvere publikum i den teknologiske utviklingsprosessen for avanserte romsystemer. Tidligere utfordringer for prosjektet for publikum inkluderte ideer for 3D-trykte overnattingssteder for Mars og den såkalte Cube Quest for å designe og bygge miniatyrsatellitter.

Disse små satellittene er allerede på vei til Mars

NASA trenger din hjelp til å utvikle autonome romroboter cubequest -satellitt

Space Robotics Challenge Phase 2 er nå åpen og varer til desember. For å sende inn et forslag, besøk Space Center nettsted. Kvalifiseringsrunden går fra mars 2020 til august 2020, konkurranserunden fra desember 2020 til juni 2021. NASA vil ikke kunngjøre vinnerne før i september 2021.

Hus på den røde planeten kan se slik ut

NASA trenger din hjelp til å utvikle autonome romroboterhjem på Mars