En av de største utfordringene ved forskning på Mars er å komme under planetens overflate. Aktuelle prosjekter som InSight Lander er utstyrt med en drill. Målet: å introdusere sonder i Mars -bergarter. Imidlertid ble Insights drill tidligere i år sittende fast i bakken. Kommende prosjekter som Mars 2020 lander Imidlertid vil de bli utstyrt med en roterende rekke med bor for å bore seg gjennom og ta prøver av Mars -bergartene. Nå prøver NASA en ny tilnærming – en autonom boremaskin som kan bore flere meter dyp og tilpasse seg forskjellige miljøer. Prosjektet ringte Atacama Rover Astrobiology Drilling Studies (ARADS) blir for tiden aktivt testet i Atacama -ørkenen. Det avsidesliggende området i Chile er det miljøet som ligner mest på jorden på Mars.

Robotisert drill ARADS overlever tester i ørkenen

NASA utvikler autonome øvelser for å lete etter liv under overflaten av Mars arads rover test

Den autonome boren ARADS fra NASA tålte innledende tester

“ARADS handler om å forberede NASA til å lete etter liv på Mars,” sa en uttalelse fra Brian Glass, hovedforsker for ARADS -programmet ved NASAs Ames Research Center i Silicon Valley. “Å utvikle de vitenskapelige verktøyene og robotikkene vi trenger er en stor del av det, og det er også viktig å finne ut hvordan vi faktisk utfører oppdraget..

Den beste måten å praktisere dette på er å gjøre det her på jorden. “

Den nye roveren bærer et minilaboratorium på ryggen

NASA utvikler autonome øvelser for å søke etter liv under overflaten av Mars arads autonom robotikk

Fordelen med ARADS -systemet fremfor eksisterende øvelser er at det kan betjenes i sanntid uten menneskelig innspill. Den gjør dette ved å registrere data om berget den beveger seg gjennom og justere kursen og boredybden deretter. Dette gir forskerne en sjanse til å fokusere på dataene øvelsen samler inn. I stedet for å bekymre deg for posisjonering. “Alt forskerne trenger å gjøre er å rette roveren dit den trenger for å grave, fortelle øvelsen hvor dypt den skal gå, og øvelsen vil gjøre resten selv,” forklarte Thomas Stucky. Leder for prøvehåndteringsprogramvare for ARADS, på samme uttalelse.

Det er vann og derfor liv under overflaten av Mars?

NASA utvikler autonome øvelser for å lete etter liv under overflaten av Mars

Fordi boret kan bore dypere enn tidligere øvelser, kan det potensielt oppdage viktige ressurser som underjordisk vann eller til og med hjelpe til med å finne potensielt liv på den røde planeten. “Hvis det er liv på undergrunnen til Mars, kan mikrober mate på spor av vann i jorda eller saltlag,” sier Arwen Davé, systemingeniør ved ARADS. “Fra det boret sier om bakken, kan vi se hvor disse lagene er og kanskje til og med føre oss dit det er liv.”

Om vi ​​endelig kan finne liv på Mars med dette prosjektet?

NASA utvikler autonome øvelser for å lete etter liv under overflaten av Mars, som borer i mars

Atacama -ørkenen er veldig lik den tørre overflaten på Mars

NASA utvikler autonome øvelser for å lete etter liv under Mars overflate. Rover i Chile -ørkenen