Artificial Intelligence OpenAI Five, hvis utvikling ble finansiert av Elon Musk, vinner to kamper på rad mot profesjonelle Dota 2 Verdensmesterlag fra E-Sport OG. Best-of-three-turneringen fant sted denne helgen i San Francisco under navnet OpenAI Five Finals. Team OG vant verdens mest ettertraktede esports -pris i fjor da den var det Den internasjonale, tok førsteplassen i den årlige Dota 2 -turneringen med en premiepott på over $ 25 millioner. Men nå ser det ut til at verdensmesterne har funnet en verdig motstander. Selv om vi allerede har sett en AI utviklet av Google beseire AlphaGo Shogi, Chess and Go -spillere, er Dota 2 “langt mer kompleks enn tradisjonelle brettspill som Chess and Go,” twitret Musk..

OpenAI -bot mot profesjonelle Dota 2 -spillere

OpenAI Five beseirer Dota 2 Weltmeister Team OG weltmeister team mot open ai

Strategispill er en fin måte å avsløre for verden hva AI allerede kan gjøre

Dota 2 er en MOBA (Multiplayer Online Battle Arena). Så det er et strategispill der spillerne må koordinere med hverandre for å nå strategiske mål. Dota 2 er et komplekst spill med datastyrte aggressive og nøytrale enheter, mer enn 100 potensielle “helter” å velge mellom, en økonomi i spillet og et stort kart som spillere kjemper for å ødelegge fiendens base og sine egne på samme tid på tide å beskytte mot angrep.

Hver MOBA-fan kjenner dette verdensberømte laget

OpenAI Five beseirer Dota 2 World Champion Team OG det profesjonelle teamet fra eports

I finalen hadde hvert lag bare 17 helter å velge mellom. OpenAI valgte den såkalte “Captain’s Draft” -modusen, der hvert lag strategisk kunne ekskludere visse helter. OpenAI deaktiverte også flere innkallings- og illusjonsfunksjoner (innkalling til unike skapninger og heltekopier) som systemet ennå ikke er opplært for. Innenfor spillets forenklede rammer var OpenAI Five en fantastisk triumf.

5v5 -modusen var noe begrenset, i henhold til botens evner

OpenAI Five beseirer Dota 2 World Champion Team OG laget kjemper mot boten

I det første spillet overrasket OpenAI OG og vant gjennom en rekke aggressive taktikker. Programmet valgte å inkludere valuta i spillet for å gjenopplive helter umiddelbart etter døden. I det andre spillet fungerte OpenAI enda bedre. Boten fikk et stort forsprang de første minuttene og tok seieren på bare 25 minutter. Selv spillet varer vanligvis 45 minutter.

OpenAI viste også en dyp strategisk forståelse. Da kommentatorer hevdet at spillet så jevnt ut, uttalte OpenAI at det så en 95 prosent sjanse for seier.

13. april trakk OpenAI Five Finals 100 000 seere på livestream

OpenAI Five beseiret Dota 2 World Champion Team OG det internasjonale verdensmesterskapet

OpenAI Five beseiret Dota 2 World Champion Team OG Opplev verdensmesterskapet på nært hold

OpenAI absorberer nye ferdigheter til en utrolig fart

Den nye OpenAI -boten har spilt Dota 2 i 45 000 år på de 10 månedene den var aktiv for å nå sitt nåværende ytelsesnivå. I følge Greg Brockman, Chief Technology Officer for OpenAI, boten “bare trent i selvspill”. Programmet spilte non-stop mot en kopi av seg selv, så alltid en jevn motstander.

OpenAI -teamet har jobbet hardt med en bot som er i stand til å slå topp profesjonelle spillere 1v1. Til slutt sparket boten i gang Danylo “Dendi” Ishutin på, og slo den ukrainske profesjonelle spilleren to ganger før Ishutin ble eliminert. “Boten er en veldig morsom og utfordrende motstander. Jeg er sikker på at det er mulig å beseire ham. Det tillater ingen margin for selv små feil, ”twitret Ishutin etter kampen. “Jeg tror de første nivåene er de viktigste for å beholde ledelsen. Likevel var det veldig gøy å spille på scenen! ”Ishutin la til at det var“ fantastisk hva man kan forvente i fremtiden med alle disse teknologiene ”.

Dendi regnes for å være en av de mest kreative Dota -solospillerne noensinne

OpenAI Five beseiret Dota 2 verdensmesterlaget OG dendi mot bot openai

Teamarbeid mellom en bot og menneskelige spillere vil snart være mulig

OpenAI inviterte også andre fagfolk til å prøve boten. “Mange proffer ønsket å fortsette å spille boten og snakket om å bruke den som en del av treningsrutinen,” sa Brockman, selv om “amatørspillere også likte å spille mot den”.

Triumfen til OpenAI mot et Dota 2 -profesjonelt team er ikke engang den første slike hendelsen i år. I januar viste DeepMind sin bot, som konkurrerte med proffene på MOBA Starcraft. Han vant sine kamper 10 til 1!

På Twitter takket Musk Microsoft “for å bruke Azure cloud computing platform”. I fremtiden vil OpenAI gjerne “forene AI og mennesker i et team og oppnå et ytelsesnivå som ingen av dem kunne oppnå på egen hånd,” sier Brockman. “AI kan være ekstremt gunstig for menneskeheten. Imidlertid er det nødvendig med grunnleggende fremskritt for å se hva den egentlig er i stand til ”. OpenAI vil snart bli offentlig “Arena” -modus gratis, som vil være åpen i tre dager fra 18. april.

Internationalen finner sted i Shanghai i år

OpenAI Five beseiret Dota 2 World Champion Team OG i år i Shanghai

OpenAI Five beseirer Dota 2 World Champion Team OG the international tiltrekker seg tusenvis av fans hvert år