PlayStation feiret tirsdag 3. desember 2019 25 -årsjubileum og ble sertifisert av Guinness World Records som den mest solgte videospillkonsollen gjennom tidene. PS twitret nyheten sammen med et bilde av Jim Ryan, administrerende direktør i Sony Interactive Entertainment, og tidligere administrerende direktør Ken Kutaragi med Guinness -sertifikatet. De er flankert av PlayStation -maskotene Toro Inoue og Piposaru fra videospillet Ape Escape.

Jim Ryan og Ken Kutaragi med Guiness Certificate

PlayStation feirer Guinness verdensrekord som den mest solgte spillkonsollen CEOS med et guiness-sertifikat

Den første PS kom ut i 1994

PlayStation feirer Guinness verdensrekord som bestselgende videospillkonsoll 25-årsjubileum for ps

Fantastisk salg for PlayStation

Det totale PlayStation -maskinvaresalget mellom 3. desember 1994 og 7. november 2019 nådde svimlende 450.190.000 enheter. Den første versjonen av PlayStation solgte over 100 millioner eksemplarer, PS2 solgte over 150 millioner eksemplarer, PS3 solgte over 80 millioner eksemplarer og PS4 solgte over 100 millioner eksemplarer.

Tidligere konsernsjef Ken Kutaragi, også gladelig kjent som “faren til PlayStation”, talte på et arrangement i Tokyo for å markere 25-årsjubileet for PlayStation og Guinness-sertifisering, “Vi har PlayStation-plattformen med det formål å bringe den til livet kalt for å forandre ansiktet på underholdning … Jeg føler støtte fra spillerne som har hatt konsollene våre opp gjennom årene, og som far til PlayStation ser jeg at den har en lys fremtid. “

Under arrangementet husket Sony Interactive Entertainment -sjef Jim Ryan hvordan den opprinnelige PS1 hadde solgt over 100 000 eksemplarer i Japan på dag én. Kort tid etter hadde selskapet solgt mer enn 100 millioner enheter over hele verden. “PlayStation har en spennende fremtid foran seg, og vi vil fortsette å gjøre vårt beste.”

PS2 er den mest solgte videospillkonsollen den dag i dag

PlayStation feirer Guinness verdensrekord som bestselgende videospillkonsoll ps1 til ps4 evolusjon

Det eneste fokuset på videospill lønner seg til slutt

For PlayStation har Sony opprettet en sterk førsteparts studiokatalog og har jobbet med eksterne utviklere rundt om i verden. Resultatet har vært enormt vellykkede spill som Metal Gear Solid, Resident Evil 2, Final Fantasy VII, Kingdom Hearts, Tomb Raider, Crash Bandicoot, Gran Turismo og Grand Theft Auto som har trukket generasjoner av brukere. Det eneste fokuset på videospill har gitt uttelling ettersom konkurransen har øket ytterligere ressurser på å forske på fjernsyn og andre typer underholdning.

Gran Turismo var det mest solgte spillet for den originale PS-en, med 10 millioner enheter solgt

PlayStation feirer Guinness verdensrekord som bestselgende videospillkonsoll gran turismo bestselgende spill

PlayStation oppnådde imidlertid ikke det samme bevissthetsnivået i spillområdet for håndholdte enheter. PS Vita krasjet til tross for spill som Uncharted: Golden Abyss og Killzone: Mercenary.

PS4 -salget vil sikkert vokse. Endelig planlegger Sony flere eksklusive spill som The Last Of Us Part 2 og Ghost of Tsushima. Sony vil lansere PS5 med funksjoner som 8K -oppløsning og ray tracing -teknologi innen utgangen av 2020.

PS5 kommer snart

PlayStation feirer Guinness verdensrekord ettersom bestselgende videospillkonsoll PS5 kommer snart