Porsche, produsent av førsteklasses sportsbiler med høy ytelse, bryter nye baner. Merket presenterte nylig et romskip som ble utviklet i samarbeid med Lucasfilm. Den 1,5 meter lange modellen ble kalt Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter, og vil bli avduket på filmpremieren Star Wars: The Rise of Skywalker i Los Angeles senere denne måneden.

The Pegasus: et nytt ikonisk Star Wars romskip?

Porsche og Lucasfilm designer et Star Wars romskip futuristisk og sci fi romskip pegasus

Sportsbil i verdensrommet

Prosjektet tok over to måneder å fullføre. I den innledende fasen jobbet designere fra Porsche AG og det kreative teamet for Star Wars -filmene fra Lucasfilm med første ideer og utkast i sine respektive designstudioer i Weissach, Tyskland og San Francisco. Så utarbeidet de endelig et produksjonskonsept.

I motsetning til begrensningene som bildesignere normalt utsettes for, åpnet dette romskipet alle muligheter for Porsche -teamet. Samtidig møtte de nye utfordringer. Nemlig at det å lage et rent virtuelt design har sine egne begrensninger. Romskipet kan bare sees på skjermen i to dimensjoner, mens kjøretøyer er tredimensjonale. Romskip er iboende dynamiske visjoner som bare vises i noen få sekunder og i bevegelse på skjermen. Designet må derfor gjøre et sterkt førsteinntrykk og være gjenkjennelig i løpet av sekunder.

Designeralliansen

Porsche og Lucasfilm designer et Star Wars romskip Pegasus Starfighter fra siden

Design kombinerer fantasy -estetikken til Star Wars og designene til Porsche

“Designet av romskipet passer harmonisk inn i filmverdenen Star Wars og viser samtidig klare analogier til den karakteristiske Porsche -designen og proporsjonene,” sier Michael Mauer, visepresident for Style Porsche i Porsche AG. Han forklarer den grunnleggende formen på hytta. “Det smalner av bakover og en veldig særegen topografi fra cockpitens flyline til turbinene avslører visuelle paralleller til den ikoniske designen til 911 og Taycan. Den meget kompakte utformingen formidler dynamikk og smidighet og understreker de nevnte designfunksjonene til Porsche. “

Bilprodusenten håper du tenker på sportsbiler når du ser Tri-Wing S91X Pegasus Starfighter

Porsche og Lucasfilm designer et pegasus -taycan -inspirert Star Wars -romskip forfra

Taycan – se likhetene?

Porsche og Lucasfilm designer en Star Wars romskip -taycan -inspirert sportsbil

“Dette samarbeidet er en flott mulighet til å bringe designestetikken til Porsche og Star Wars sammen,” sa Doug Chiang, visepresident og administrerende kreativ direktør i Lucasfilm. “Jeg syntes det var kreativt utfordrende og ekstremt inspirerende. Det er spennende å gi Star Wars et Porsche -design for å lage et nytt romskip som kan eksistere både på jorden og i det filmiske universet. “

Dette er første gang en bilprodusent har vært involvert i utviklingen av et Star Wars romskip. Dette partnerskapet kan snart utløse en stor filmtrend.

Baklys reflekterer Taycan -frontlysene

Porsche og Lucasfilm designer et Star Wars romskip pegasus starfighter lights taycan

Porsche og Lucasfilm designer en Star Wars romskipskip pegasus romskipshyttepilot