Et par tettsittende robotshorts ligner ikke akkurat på de høyteknologiske eksoskjelettene som finnes i Hollywood-filmer. Men denne tilsynelatende enkle enheten er sannsynligvis det første eksoskjelettet som kan hjelpe mennesker betydelig i å gå og løpe. Inntil nylig hadde ingen design lyktes i å redusere energien som kreves for begge gangarter. Årsaken til dette er de forskjellige biomekaniske tiltakene som kreves for å gå eller løpe. Nå har forskere Harvard University Men til slutt er det utviklet en enhet som automatisk oppdager om brukeren går eller løper og tilbyr passende støtte for hver bevegelse.

Tidligere generasjoner var mindre effektive og ganske omfangsrike

Robotshorts gjør det lettere å gå og løpe. Tidligere versjoner er store i størrelse

Robotshorts fra Harvard University hjelper deg med å gå og løpe

“Etter å ha brukt systemet i omtrent 15 minutter, spør deg selv om det er nyttig i det hele tatt. Du har følelsen av at du går normalt, ”sier David Perry, Robottekniker kl Wyss Institute for Biologically Inspired Engineering ved Harvard University.

“Men så snart du slår den av, føles beina plutselig tunge og du skjønner hvor mye det har hjulpet.”

For å se forskjellen mellom bevegelse bare med bein og For å vise bruk av robotshorts, Forskerne satte brukerne på en tredemølle og beregnet hvor mye oksygen de brukte for å puste – et mål kjent som metabolske kostnader. Eksoskjelettet viste at det reduserte metabolske kostnader med 9 prosent når du gikk og 4 prosent når du løp. Selv om det ikke høres ut som mye i begynnelsen, betyr det faktisk at du føler deg 7 kilo lettere når du går og 5 kilo lettere når du løper.

Dette resultatet kan være til nytte for alle som må gå lange avstander raskt, fra redningsarbeidere som søker i et stort katastrofeområde til soldater, bygningsarbeidere eller bare turgåere. Robotshortsen kan også gi støtte til mennesker med sykdommer eller skader som begrenser gangavstand.

Systemet sies å være knapt merkbart

Robotshorts gjør gåing og løping lettere med eksoskjelettstøtter når du løper

Hvordan fungerer robotshortsen?

Eksoskjelettet kobler motorer festet til korset til brukerens lår gjennom en rekke aktiveringskabler. Ved å utøve kraft på disse kablene, kan systemet hjelpe glutes med å drive bena. Hele oppsettet drives av et midje-montert batteri med en rekkevidde på rundt åtte kilometer. Eksoskjelettet har en totalvekt på 5 kg, selv om teamet for tiden utvikler et system som er 40 prosent lettere.

Motorene er fremdeles ikke helt kompakte

Robotshorts gjør det lettere å gå og løpe Exoskeleton Harvard University

Robotshortsen er ikke uten begrensninger. Systemet føles fortsatt veldig omfangsrikt og kan begrense brukerens evne til å bære en stor ryggsekk. Systemet ble opprinnelig utviklet utelukkende for mannlige gangarter. Det kan være vanskelig å tilpasse eksoskjeletter til individuelle kroppsformer og bevegelsesstiler. Nye versjoner utvikles for tiden for kvinner.

Robotshorts gjør det lettere å gå og løpe eksoskeletet for menn

Robotshorts gjør det lettere å gå og løpe eksoskeletet for turgåere og soldater