I de kommende årene vil vi se hvordan smarttelefondesignet vi er kjent med utvikler seg raskt i en helt annen retning. Ved å bruke fleksibel skjermteknologi og batterier, kombineres smarttelefon og nettbrett til en enhet. Såkalte sammenleggbare mobiltelefoner, som vi først og fremst på WMC 2019 er nå det heteste temaet innen høyteknologiske spørsmål. Nesten alle produsenter jobber for tiden med sine egne modeller. Samsung Galaxy Fold vil overgå alle andre langt. Den revolusjonerende enheten vil være tilgjengelig for forhåndsbestilling i USA og Europa 26. april, og den vil offisielt vises på markedet 3. mai. Her er alle spesifikasjonene du absolutt bør vite før du kjøper.

Sammenleggbare hybrider eliminerer behovet for å kjøpe ekstra maskinvare

Samsung Galaxy Fold kommer snart - Her er alt du bør vite om et nettbrett og en telefon

Den fantastiske sammenleggbare skjermen til Samsung Galaxy Fold

“I dag skriver Samsung det neste kapitlet i historien til mobil innovasjon ved å endre funksjonene til en smarttelefon. Galaxy Fold introduserer en helt ny kategori som muliggjør nye, enestående funksjoner med vår Infinity Flex -skjerm.

“Sa DJ Koh, konsernsjef i IT & Mobile Communications Division for Samsung Electronics. “Vi designet Galaxy Fold for de som ønsker å oppleve hva en premium sammenleggbar enhet kan gjøre utover begrensningene til en tradisjonell smarttelefon.”

Ved hjelp av den unike Infinity Flex-skjermen har Samsung Galaxy Fold i utgangspunktet en 4,6-tommers HD Super AMOLED-skjerm for mobiltelefonmodus. Ved utfoldelse avsløres en 7,3-tommers QXGA + dynamisk OLED-skjerm. Den 7,3-tommers skjermen har en oppløsning på 2.152 × 1.536 piksler, mens den mindre har en oppløsning på 1.960 × 840 piksler. Det er en komfortabel, lett enhet som du kan betjene med en hånd, selv i nettbrettmodus.

Nettbrett og mobiltelefon i én enhet

Samsung Galaxy Fold kommer snart - Her er alt du bør vite om de tre modusene til den nye sammenleggbare telefonen

Et sofistikert leddsystem med flere sammenkoblede gir er skjult inne i ryggen. Denne “ryggraden” muliggjør jevn bytte mellom mobiltelefon og nettbrett. Samsung Galaxy Fold har også en 7 nm 64-biters okta-kjerneprosessor fra Qualcomm, 12 GB LPDDR4 RAM og 512 GB UFS. Dette gir enheten et imponerende nivå av ytelse og lagringsplass. Data blir levert og behandlet dobbelt så raskt. Inne i Samsung Galaxy Fold er det også to batterier, ett på hver side av enheten. Begge har en total kapasitet på 4380 mAh og støtter trådløs lading.

Også bare halvveis sammenleggbar

Samsung Galaxy Fold kommer snart - alt du bør vite om den er her, til og med delvis sammenleggbar

Multitasking bortsett fra tre forskjellige apper i nettbrettmodus

Samsung jobbet mye med Google og Android -utviklermiljøet for å oppdatere apper som WhatsApp, Microsoft Office, YouTube og andre for å være kompatible med den endrede utformingen av skjermen.

Nettbrettskjermen inne er faktisk stor nok til at den kan brukes til å multitaske opptil tre apper. Samsung kaller denne funksjonen App Continuity. For eksempel kan du se en video, chatte om den og surfe på internett samtidig. De enkelte vinduene fungerer sømløst sammen, og du kan bytte mellom dem uten forsinkelse.

Få tilgang til tre apper samtidig i nettbrettmodus

Samsung Galaxy Fold kommer snart - Her er alt du bør vite om multitasking -display, tre vinduer samtidig

Den kraftigste prosessoren noensinne

Samsung Galaxy Fold kommer snart - Her er alt du bør vite om å spille spill på det nye sammenleggbare nettbrettet

De seks kameraene til Samsung Galaxy Fold

Antall kameraer i Samsung Galaxy Fold er også unikt. Enheten har totalt seks kameraer. “Uansett hvordan du holder eller bretter enheten-et kamera er alltid klart til å ta opp scenen, så du går ikke glipp av øyeblikket.” Tre linser på baksiden utgjør hovedkameraet, ett 16 MP ultrabredt, 12 MP bredt -vinkel og ett 12 MP teleobjektiv. Et 10 MP selfie -kamera er plassert på omslaget. Ytterligere to kameraer, en 10 MP selfie og et 8 MP RGB dybdesensorkamera, er plassert på forsiden av hovedskjermen.

Nettbrettet er utrolig slank og lett

Samsung Galaxy Fold kommer snart - her er alt du bør vite om svart med lilla farger Tre moduser

Samsung Galaxy Fold kommer snart - her er alt du bør vite om mobiltelefonmodus i hånden

Samsung Galaxy Fold er tilgjengelig i fire farger – Cosmos Black, Space Silver, Martian Green og Astro Blue. Fargene på leddsystemet kan også tilpasses etter ønske. Samsung Galaxy Fold vil være tilgjengelig i LTE- og 5G -versjoner. De faktiske enhetene vil bli levert 3. mai. Prisen starter fra 1.980 dollar eller rundt 2000 euro.

Fire stilige metalliske utseende

Samsung Galaxy Fold kommer snart - Her er alt du bør vite om fargene på det nye sammenleggbare nettbrettet

Samsung Galaxy Fold kommer snart - Her er alt du bør vite om Samsung butterfly -nettbrettet